Genç Ozanlar 14 Şubat sevgililer gününe özel.

İstanbul, Kars, Arpaçay Doğruyol Köyü derneği düzenlemiş olduğu 6. Aşıklar gecesi bu yıl 14 Şubat sevgililer gününe denk gelmesi programı daha anlamlı hale getirdi.
Bu haber 2015-02-16 15:16:37 eklenmiş ve 944 kez görüntülenmiştir.

İstanbul, Kars, Arpaçay Doğruyol Köyü derneğidüzenlemiş olduğu 6. Aşıklar gecesi bu yıl 14 Şubat sevgililer gününe denk gelmesi programı daha anlamlı hale getirdi.

İstanbul, Sefaköy dernek lokalınde gerçekleşengeceye; Aşık Bayram Denizoğlu, Aşık Atlay Aslan, Aşık Ercan Şimşekoğlu, Aşık Gökmen Dursunoğlu ve bölgenin en genç Aşık BerkanÖztürk, misafirlere doyumuz türküler, değişler, atışmalar ve divan türü eserler ile geceye renk kattı.Dernek lokalinde gerçekleşen yemekli gecede; Aşıklar 5 saatlik bir programla Aşkılık geleneğinden örnekler sunarken, geceye katılan davetliler hoş vakitler geçirdiler.

 

 

 

 

"SEN YOKSAN BİR KİŞİ EKSİYİZ"

Gecede görüşlerini dile getiren Doğruyol Köyü dernek Başkanı Coşkun Öztürk, geceye katılan davetlilere kalımlarından ötürü teşekkür ederken,Allah nasip ederse, Aşıklar gecesini daha büyük katılımla eşli yapmayı düşünüyoruz dedi.

 

"SÜRDÜRELEBILIRLIK ve AŞIKLARIMIZ

Geceye katılan ve geceyle ilgili görüşlerini belirten İşadamı Ertürk Güney şunları söyledi;

 

 

Bizler asırlarca sürdürülen geniş bir kültürün evlatlarıyız. Arşiv kültürü olmadan önce atalarımız,dedelerimizin yaşadığı, Ferdi yada içtimai (toplumsal) hadiseleri zihinleri tutmak , tabiri caizse arşivlemek için atalarımızın bulduğu yöntemlerden en önemlisi kültür örneği olarak gösterilen Aşıklık geleneğidir.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"Kültürsüz toplum ,Toplumsuz kültür olmaz" 

"Aşıklar bizim toplumumuzun kültür elçileri ve dünden bu güne yansımalarıdır". Dolayısıyla günümüzdeAşıklara sanatçı gözüyle bakıp yorum yapmak eksik ve hatalı bakış açısı olur. Onlar usta çırak ilişkisiyle görevi bir sonra ki kuşaklara layıkıyla aktaran kültür bekçileri, emekçileri hatta kültür bakanlarımızdır diyebiliriz. Bu bağlamda kültür temsilcilerimize, bu kültürü yaşatan Aşıklarımız ve Ozanlarımıza  bu ortamları sağlayan, başta Doğruyol köyümüz dernek başkanı Coşkun Öztürk olmak üzere yönetim kuruluüyelerine, emeği geçen herkese ve kültürüne sımsıkı sarılan değerli köylülerime çok teşekkür ediyorum.

Son olarak, Ercan Şimşekoğlu ve GökmenDursunoğlu Aşıklarımız bana rahmetli, büyük ustalar ve bütün dünyaya Aşıklık kültürünü yayan; MuratÇobanoğlu ve Taşlıova'yı hatırlattılar. Çünkü genç yaşlarına rağmen Aşıklık kültürüne, sazlarına hakim, söyledikleri havalara makamlara hakim ve bu anlamda çok yeteneki olduklarını sezimleyip gördüm ve bölgemizden çok yoğun halk desteğine sahipler. Çıkmış oldukları bu yolda başarıya ulaşacaklarına yürekten inanıyor kendilerini kutluyorum. Genç aşıklarımaza başarılarının devamını diliyor, köyümüzün duayen büyük usta; SabriŞimşekoğlu'nuda rahmetle yadediyorum dedi.

Suat İncedere/ DKMHABER

ETİKETLER :
Diğer STK-Dernekler haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA