HDP'DEN İNANILMAZ YÜKSELİŞ...


Bu haber 2015-01-30 23:51:37 eklenmiş ve 1178 kez görüntülenmiştir.

HDP'DEN İNANILMAZ YÜKSELİŞ...

 

Başta büyük metropoller olmak üzere 40-50 yıldır süren Kürtler öcü, bölücü palavraları tarihe karışırken, Türkiye'nin Kürtlerin her kademede devletde etkinleşmesiyle Türkiye'nin süper güç olacağını Kürtlerden çok Türklerde görmeye başladı.

 

Bu anlamda HDP hızla Kürt Parstisi görüntüsünden sıyrılmaya her geçen gün yükselmeye başladı. 2 hafta içinde yapılan anketlerden HDP %8'lerden % 9.50 ye yükseldi. Bu Hızla yükseliş sürerse HDP seçime kadar en az % 15-20'ye kadar yükselecek.

 

Doğu'da yapılan genel kurullarda değişik görüş, etnisite vb. insanlar yönetim kademelerine alınırsa HDP uçacak ama öngörüsüzlük, tecrübesizlik partide hala hakim. Batıda yönetim kademeleri etnisite anlamında Türk, Laz, Çerkez, Terkeme, Azeri, Tat, Ermeni, Rum nerden bakarsanız % 80 oranında diğer etnik yapılardan oluşmaya başladı. Ama doğu'da Kars-Ardahan  Güneydoğu vb. yerlerde yapılan kongrelere baktığımızda hala biz-bize yönetimleri seçiliyor. HDP doğuda bu kısır döngüyü kırabilirse, aşabilirse Batıda ki gelişmeye ayak uydurursa yakın bir gelecekte Türkiye siyasetinin belirleyici ana gücü olacaktır. Bir başka deyişle HDP hala Öcalanın sadece Kürtler için değil, bölgenin tüm halklarına kurtuluş sunan bir lider olduğunu tam kavrayamadı...

 

'HDP Barajı Geçer mi' Anketinde MHP'nin Oy Oranı Yüzde 11

 

Metropoll'ün son anketinde HDP'nin oy oranı yüzde 9.3 olurken MHP'nin oy oranı ise yüzde 11 olarak görünüyor.

 

Metropoll Araştırma Şirketi'nin ocak ayında yaptığı Türkiye'nin Nabzı Araştırması'nda HDP'nin baraj konusu ele alındı.

 

HDP SEÇMENİ PARTİLERİNE GÜVENİYOR

 

HDP seçmeni partiye tam güveniyor. Partinin taraftarları ve sempatizanları, üyeleri ise her geçen gün çoğalıyor. 70-80 yıldır süren Irkçılığın giderek bitmesiyle ırk, dil, din ayırım yapmayan hareket ve çıkışların Türkiye çapında yükselceği bir olguydu. Herkesin kabul ettiği gibi bu olguyu en iyi temsil eden hareket HDP. Bundan dolayı parti inanılmaz bir hızla yükselişe geçti...

 

Türkiye haziran ayından yapılacak genel seçimlere kilitlendi. Daha önceki seçimlere bağımsız adaylarla giren HDP, 7 Haziran'da yapılacak seçimlere parti olarak gireceğini açıkladı. Yüzde 10'luk seçim barajını geçip geçmeyeceği merak edilen HDP'nin yapılan son ankette kendi seçmeninin desteğini almayı başardı.

 

Metropoll anketinde yer alan "HDP'nin seçimlere tek başına katılması durumunda yüzde 10 barajını aşacağını düşünüyor musunuz?" sorusunun yöneltildiği HDP'lilerin yüzde 82'si partilerinin barajı aşacağına inanıyor.

 

MHP'YE BÜYÜK ŞOK!

 

Metropoll'ün anketinde (kararsızlar ve cevapsızlar dağıtıldıktan sonra) AK Parti'nin oy oranı yüzde 44, CHP'nin oy oranı yüzde 26, MHP'nin oy oranı yüzde 11 olarak görünüyor. Kıl payı bir durum var. Zira yarın seçim olsa HDP'ye oy veririm diyenlerin oranı yüzde 9.3!

 

MHP YÜZDE 87 AK PARTİ YÜZDE 80 CHP YÜZDE 71

 

 

Şirketin yaptığı araştırmayı bugünkü köşesine taşıyan Radikal'den Ezgi Başaran, "AKP'lilerin yüzde 80'i, CHP'lilerin yüzde 71'i, MHP'lilerin yüzde 87'si istemiyor, HDP'lilerin yüzde 94'ü ise istiyor. Şaşırtıcı mı?" diye soruyor.

ETİKETLER :
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA