YALNIZÇAMI SEVENLERİ YALNIZ BIRAKMADI

Ardahan İlin Yalnızçam Kültür ve Turizm Derneği, Bağcılar Kültür merkezinde geleneksel kaz yemeğinde birlik ve dayanışmanın güzel bir örneğini herkese yaşattı.
Bu haber 2015-01-27 23:45:15 eklenmiş ve 1088 kez görüntülenmiştir.

Ardahan İlin Yalnızçam Kültür ve Turizm Derneği, Bağcılar Kültür merkezinde geleneksel kaz yemeğinde birlik ve dayanışmanın güzel bir örneğini herkese yaşattı.

 

Yalnızçam köyü kültür ve turizm derneğinin 2. Geleneksel kaz yemek organizasyonuna Yalnızçamlılar yoğun ilgi gösterdi. Ardahan Dernekler Federasyonunun üyesi olan aynı zamanda federasyonun kurucu üyeleri arasında yer alan dernek Ardahanla iligili yapılan etkinliklerde en faal en önde olan derneklerimizden biri.

 

Dernek başkanı Selahattin Kışkan, ve yönetimi bölgeyi ilgilendiren her tür organizasyonun içinde yer alan ve katkı sunan insanlar. 

 

Geceyi dernek adına düzenleyen dernek başkanı Selahattin başkan derneklerin Türkiye’de  bir kısır döngü içerisinde olduğunu ve buna binaen kendi derneklerinin de maddi sıkıntılar çektiğini belirtti.

Derneklerini 2008 yılında kurduklarını ve derneği aidat aynı zamanda bu tür etkinliklerle ayakta tuttuğunu belirten başkan değerlerin talan olduğunu bu değerlerin daha fazla talan olmaması için bizim derneğe benzer derneklerin yaşatılması gerekir dedi.

 

Köylerinde kayak tesisleri olduğunu ama bu kayak tesislerinin ne köye ne de köylüye bir katkısının olmadığını belirten başkan doğu Anadolu Bölgesinine  atıl durumda olduğunu belirtti.

 

Kendi bölgesine ve değerlerine sahip çıkılmadığını bundan dolayı başka bölgeve şehirlerin kendi değerleri üzerinden rant sağladığını da belirten başkan, bundansonra bu değerlerimizi kimseye rant haline getirmeyeceklerini belirtti.

 

Ardahan dernekler federasyon başkan yardımcısı Hafız Öztürk, Yalnızçam Ardahan’nın önemli ve değerli bir köy olduğunu gelişmesi ve değişmesi adına ne yapılması gerekiyorsa hep birlikte yapacaklarını belirtti

 

AKP Ardahan eski il başkanı Yunus Baydar organizasyona davet edildiği için bir Yalnızçamlı olarak derneğe teşekkür etti. Ardahan’da büyük değişmelerin olduğunu belirten Baydar Ardahan’nın dahada büyüyüp değişmesi adına çalışacaklarını söyledi.

Ardahan dernekler federasyon kurucusu Güven Doğruyol, İstanbul gibi bir yerde dernekçilik yapmanın zor olduğunu, işadamlarının kültür ve değerlerinin korunması adına derneklere yardımcı olmalarını söyledi.

 

Derneklerin ayakta kalması adına katkılarının sadece bir iki bilet almakla görevlerinin bitmeyeceğini belirten Doğruyol, lisenin kapatılmaması kayak tesislerinin ve daha daArdahan’nı ileriye taşıyacak çalışmalara destek verilmesi gerekir dedi.

 

Ardahan İli Yalnızçam Kültür ve Turizm Derneği Yönetimi

 

Başkan: Selahattin Kışkan

Başkan yardımcısı: İsrafil Sancar

Emirhan Güneş

Önder Uğrurlu

Bülent ktaş

A.Mecit Ekinci

Atanur Ekinci

Katılım Gösteren Misafirler

Ensar Öğüt: CHP Ardahan milletvekili

Yunus Baydar

İbrahim Arıl

Güven Doğruyol: Ardahan fed. Onursal başkanı

Fazlı Kılıç: Kağıthane Bel başkanı

Efrail Çiftçi: Ardahan kültür evi başkanı

Tuncer Dağ: Mali müşavir

Hafız Öztürk: fed. Başkanı adına

Ve çok sayıda iş adamı, bürokrat geeye renk kattı.

Plaket Alan Misafirler

Güven Doğruyol

Aytekin Kya

Casim Kaya

DKM/MHA/İSTANBUL
ETİKETLER :
Diğer Genel-Güncel haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA