Torba Yasada 'Site Kapatma' Sürprizi

Hükümet ulusal güvenlik gerekçesiyle internette yapılan engellemenin sınırını "sitenin tümünü kapatmaya" kadar genişletiyor.
Bu haber 2015-01-24 10:38:53 eklenmiş ve 878 kez görüntülenmiştir.

Torba Yasada 'Site Kapatma' Sürprizi

 

Hükümet ulusal güvenlik gerekçesiyle internette yapılan engellemenin sınırını "sitenin tümünü kapatmaya" kadar genişletiyor.

 

Görüşmeleri gelecek haf ta başlayacak olan t or ba yasaya, i ki son daki ka sürprizi daha girdi. Diyarbakır' da borç nedeniyle kesil en elektrikl er sonrası artan gerilimi önlemek için, elektrik dağıtım şirketlerinin ka yı p kaçak oranlarına esneklik tanınırken; ulusal güvenlik gerekçesiyle internette yapılan engellemenin sınırı "sitenin tüm ün ü kapatmaya" kad ar genişletildi.

 

KAYIP- KAÇAK ORANLARI AŞAĞI ÇEKİLEBİLECEK

 

AK Partili vekill er ce TBMM'ye sunulan yeni teklife göre, 2016 yılına kadar, teknik ve teknik olmayan kayıplarının oranı ül ke ortalamasının üzerinde olan dağıtım bölgelerinde, diğ er dağıtım bölgelerind en farklı düzenlemel er yapılmasına, hede f kayıp- kaçak oranlarının bir ön ce ki yılın gerçekleşmeleri dikkate alınarak ve son ra ki uygula ma dönemleri de dah il olmak üzere belirlenmesine Enerji Piyasası Düzenleme Kur ulu yetkili olacak. Böyle ce Güneydoğu' da faali yet göst er en elektrik dağıtım şirketleri için belirlen en hede f kayıp- kaçak oranları aşağıya çekilebilecek.

 

KAÇMANIN CEZASI

 

Oto yol ve boğaz köprülerind en kaçak geçenlerin cezası da hafifliyor. Hal en geçiş ücretlerini ödemed en geçiş yapan araç sahiplerine o güzergâhın en uzun mesafesine ait geçiş ücretinin on katı tutarın da idari pa ra cezası veriliyor. Teklife göre ise, geçiş ücreti vermed en gittiği yerin ücreti dikkate alınarak ceza kesilecek. Ayrı ca geçiş ücretini ödeyerek cezadan mua f olmak için tanınan süre 7 günd en 15 güne çıkarılacak.

 

İNTERNET SİTESİNİN TÜM Ü KAPATILABİLECEK

 

Bir diğ er düzenlemeye göre de can ve mal güvenliğinin korunması, milli güvenlik ve kamu düzeninin korunması gibi duruml ar da Başbakanlık veya ilgili bakanlığın talebi üzerine internet yasaklama, tüm siteyi kapsayabilecek. Tehli ke oluşturduğu belirtil en içeriğin teknik olarak engellenememesi veya ilgili içeriğe erişimin engellenmesi yoluyla ihlalin önlemediği duruml ar da internet sitesinin tüm ü kapatılabilecek.

 

575 Kİ Şİ ARTIRILDI

 

 

sağlık bakanlığı'na bağlı olarak kurulacak olan Sağlık Bilimleri Üniversitesi'nin kadro sayısı ise bir haf ta içinde 575 ki şi artırıldı. Geç en haf ta veril en teklifte, üniver site için bin 875 kişilik bir kadro öngörülürken, yeni rakam 2 bin 450 olacak. Bu artış ta profesör kadrosunun 300'd en 650'ye, doçent kadrosunun da 700'd en 900'a çıkması etkili olacak.

ETİKETLER :
Diğer Genel-Güncel haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA