(Özel Haber) Eğlenmek İçin 112 Acil Servis Hattını Arıyorlar

Elazığ 112 Acil Komuta Merkezi'ne bir günde yapılan 3 bin ihbarın 2 bin 900'ünün asılsız olduğu bildirildi.
Bu haber 2013-08-14 11:59:03 eklenmiş ve 408 kez görüntülenmiştir.

Elazığ 112 Acil Komuta Merkezi'ne bir günde yapılan 3 bin ihbarın 2 bin 900'ünün asılsız olduğu bildirildi. Yetkililer, asılsız ihbarda bulunanları uyararak, merkezlerinin hayat kurtardığını, gereksiz çağrılarla meşgul edilmemesini istedi.

Elazığ 112 Acil Komuta Merkezi, acil yardım taleplerinin en kısa sürede değerlendirilmesi ve karşılanması, olağan dışı durumların yönetilmesi, tüm protokol ve sağlık tedbiri görevlerinin yönetilmesi gibi konularda hizmet veriyor. Günde ortalama 3 bin ihbarın geldiği Elazığ 112 Acil Komuta Merkezi, kentte 26 istasyon ile görev yapıyor. Komuta kontrol merkezine günde ortalama 3 bin ihbarın geldiğini belirten sorumlu hekim Dr. Halit Alper Taşdemir, yapılan ihbarların sadece 100 tanesinin gerçek ihbar olduğunu söyledi.

Kendilerinin en çok muzdarip olduğu konuların başında asılsız çağrıların geldiğini kaydeden Dr. Taşdemir, "Genelde kalp krizi veya trafik kazası gibi ihbarlarla komuta merkezimiz aranıyor. Günde 2 bin 500-3 bine yakın çağrı geliyor komuta merkezimize ama bunların sadece 100 tanesi gerçek vaka olarak karşımıza çıkıyor. Çağrı bize geldikten sonra ekibimizi vakit kaybetmeden yönlendiriyoruz ve ardından ekip yoldayken bizi arayan numarayı geri arıyoruz. Karşı tarafın telefona cevap vermediğini, telefonu meşgule aldığını veya gülerek konuştuğunu tespit edince ihbarın asılsız olduğunu anlayıp ekibimizi geri çağırıyoruz. Vatandaşlarımızdan isteğim 112'yi boş yere aramamaları. Çocuklarına telefon vermemeleri. Belki bir dakika da ulaşılabilecek vakalara asılsız ihbarlar nedeniyle maalesef çok daha uzun bir sürede ulaşabiliyoruz. Bu da gerçek vaka sahiplerinin mağdur olmasına neden oluyor" dedi.

"VAKALARA 10 DAKİKANIN ALTINDA ULAŞIYORUZ"

İhbar yerine ulaştıklarında da farklı sorunlar yaşadıklarını kaydeden Dr. Taşdemir, "Hasta yakınları bilmelidir ki komuta kontrol merkezine ulaşıldıktan sonra ekiplerimiz iki dakika içerisinde komuta merkezinden çıkış yapmaktadır ancak trafikte yaşanan sorunlar nedeniyle olay yerine ulaşılmada gecikme yaşanabiliyor. Bakanlığın ön gördüğü 10 dakikanın altında vakalara ulaşıyoruz. İlçelerdeyse bu süre 30 dakikanın altına düşüyor. Hastalar mümkün mertebe bizi aradıklarında çok fazla telaşlanmadan detaylı adres vermeliler. Adresi bilmiyorlarsa herkesin bilebileceği bir adres tarif etmeliler" diye konuştu. - ELAZIĞ

ETİKETLER : (Özel Haber) Eğlenmek İçin 112 Acil Servis Hattını Arıyorlar
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA