BAŞKAN, BUGÜN CUMHURA BAŞKANLIK YAPACAK

Turkiye tarihinde bugün bir ilk, bir devrim yaşanıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 yıl sonra bir ilke imza atarak bugün Bakanlar Kurulu'na başkanlık edecek
Bu haber 2015-01-19 10:15:44 eklenmiş ve 1003 kez görüntülenmiştir.

BAŞKAN,  BUGÜN CUMHURA BAŞKANLIK YAPACAK

 

Turkiye tarihinde bugün bir ilk, bir devrim  yaşanıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 yıl sonra bir ilke imza atarak bugün Bakanlar Kurulu'na başkanlık edecek. Yüzyıl sonra bugün,  Ortadoğu'da halkın seçtiği bir lider halkına başkanlık yapacak.  Bugün Türkiye Ortadoğu'nun ABD'si olduğunu ispatladı. Bugün Türkiye için tarihi bir dönüm noktası. 

 

Bakanlar Kurulu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında bugün toplanacak. Erdoğan, çok partili hayata geçişin ardından Bakanlar Kurulu'na başkanlık edecek altıncı Cumhurbaşkanı olacak. Bakanlar Kurulu'na en son 15 yıl önce Süleyman Demirel, Cumhurbaşkanlığı döneminde başkanlık etmişti.

 

TOPLANTI 11.00'DE BAŞLAYACAK

 

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndaki toplantı saat 11.00'de başlayacak. Milli Güvenlik Kurulu toplantısının yapıldığı salonda gerçekleşecek toplantıya, saat 13.30'da öğle yemeği için ara verilecek. Toplantı sonrasında açıklama, Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç tarafından Cumhurbaşkanlığı Basın Toplantı Salonu'nda yapılacak.

 

CUMHURBAŞKANLIĞI BAŞKANLIĞINDAKİ 18'İNCİ BAKANLAR KURULU

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan önce eski cumhurbaşkanları Cemal Gürsel, Fahri Korutürk, Kenan Evren, Turgut Özal ve Süleyman Demirel de Bakanlar Kurulu'na başkanlık etti. Erdoğan, çok partili hayata geçişin ardından Bakanlar Kurulu'na başkanlık edecek altıncı Cumhurbaşkanı olacak.

 

Sekizinci Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın yedi defa başkanlık ettiği Bakanlar Kurulu'nu, Yedinci Cumhurbaşkanı Kenan Evren dört, Dördüncü Cumhurbaşkanı Cemal Gürsel, Altıncı Cumhurbaşkanı Fahri Korutürk ve Dokuzuncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ikişer kez kendi başkanlığında topladı.

 

SON TOPLANTI 2000 YILINDA YAPILMIŞTI

 

 

Son toplantı, 12 Mayıs 2000'de, Dokuzuncu Cumhurbaşkanı Demirel'in görev süresinin bitimine dört gün kala, Başbakan Bülent Ecevit'i veda ziyaretinin akabinde Başbakanlık Merkez Bina'da yapıldı.

ETİKETLER :
Diğer Genel-Güncel haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
ÇOK OKUNANLAR
SON YORUMLANANLAR
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA