Türkeş ve Yazıcıoğlu'nun 'İslam Davası' Tartışması

Türkeş ve Yazıcıoğlu'nun 'İslam Davası' Tartışması
Bu haber 2015-01-16 23:43:00 eklenmiş ve 696 kez görüntülenmiştir.

Türkeş ve Yazıcıoğlu'nun 'İslam Davası' Tartışması

 

Osmanlı'nın yıkılışının ardından Kuruluan T.C'de ve Osmanlı coğrafyasının hemen her yerinde bugünkü terör, işgal ve soykırımlara yol açan türk-arap-ermeni-rum vb. tüm halklar ırkçı düşüncelerle kuşatıldı. Atatürk, saddam, esed vb. bugün hala Suriye, ırak, mısır vb. ülkelerde devam eden ırkçı diktatörler yerleştirildi. Adeta bir birleşmiş milletleri andıran Osmanlı coğrafyasının son parçasında (Türkiye) dünya siyonizminin en başarılı projelerinden biri olan Türk Irkçılığının yerleştirilmesi MHP-CHP gibi partiler kurularak bu ırkçılığın kurumsal bir kimliğe kavuşturulması bölgemizde yüzyıldır süren soykırım ve terör savaşlarını da beraberinde getirdi. Bu ırkçı düşüncelerden etkilenerek yola çıkan Muhsin Yazıcıoğlu gibi insanlar içine çekildikleri bataklıkları görür görmez hakka ve halka yönelmeye başladılar.

 

Bu anlamda yazıcıoğlu uluslararsı işgal güçlerinin bir projesi olan MHP'den koptu. Türkeş'le ters düştü. Türkeş'in Türklere değil uluslarası işgalci güçlerin hizmetinde olduğu kanısına vardı. Osmanlıda olduğu gibi halkların ortak üst kimliğinin İslam olduğunu işlemeye başladı. Bugün Ortadoğuya din adı altında terör çetelerini ihraç eden uluslarası işgalci güçlerin hedefi oldu. İçerdeki işgalci ihanetçiler ve uluslararası katil firmaların ortak planıyla şehadete ulaştı...

 

Alparslan Türkeş ve Muhsin Yazıcıoğlu arasında yaşanan 'İslam davası' atışması son tartışmalardan sonra yeniden gündeme geldi.

 

Gençler pek bilmez... Bir dönem MHP'nin merhum genel başkanlarından Alparslan Türkeş ve bir uçak kazasında yaşamını yitiren BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu arasında 'İslam davası' üzerine sert bir tartışma yaşanmıştı.

 

 

Yaptığı bir açıklamada "İslam birliğini kurmak diye bir hedefimiz yoktur bizim" diyen merhum Alparslan Türkeş'e yanıt Muhsin Yazıcıoğlu'ndan gelmişti. Yazıcıoğlu, bir kongrede Türkeş'in sözlerine "İslam davası diye bir davamız yoktur diyen birisi beni temsil edemez" şeklinde yanıt vermişti.

ETİKETLER :
Diğer DKM-Analiz haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA