HOÇ-FED SOSYOLOG İSMAİL BEŞİKÇİYİ AĞIRLADI

Kürt sorunu üzerine araştırmaları ve yazılarıyla tanınan Beşikçi, Hoçvan Federasyonununda konferans verdi
Bu haber 2015-01-14 03:23:32 eklenmiş ve 689 kez görüntülenmiştir.

Kürt sorunu üzerine araştırmaları ve yazılarıyla tanınan Beşikçi, Hoçvan Federasyonunun isteği üzerine şeref konuğu olarak duygu ve düşüncelerini paylaşmak üzere HOÇ-FED merkezinde konferans verdi.

HOÇ-FED  SOSYOLOG İSMAİL BEŞİKÇİYİ AĞIRLADI

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sekiz kez cezaevine girip çıktı ve yaşamının 17 yılı cezaevinde geçti. 12 Eylül askeri darbesinden önce 1979'da cezaevine girer ve 1987'de serbest bırakılır ancak davalar bir türlü peşini bırakmaz.

Bu davalardan giydiği hükümlerle 1999'a kadar tutuklu kalmıştır. 1999 yılında yapılan sınırlı yasal düzenleme sonucu tahliye olduğunda hakkında toplam 100 yıl hapis ve 10 milyar lira para cezası verilmiştir. İsmail Beşikçi'nin yayımlanan 36 kitabından 32'si Türkiye'de yasaklandı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hasta Adam

İkinci dünya savaşı öncesi ve sonrasında Osmanlı’ya Hasta Adam diyorlardı diyen Beşikçi, Hasta Adam olan Osmanlı’nın o dönemde hasta olmasına rağmen 1,5 milyon insanı katlettiğini söyledi.

İttihatçıların ve Osmanlının, Kürt’leri Türk’lük kültürü içerisinde nasıl asimile edeceklerinin hesabını yaparken bir taraftanda Türk olan ama Müslüman olmayanları nasıl Müslüman yapacaklarının planlarını yapıyorlardı dedi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Küçük Devletlerde Soykırım Yapar.

Gelişen dünya ve beraberinde ilerleyen teknolojiyle birlikte artık küçük devletlerinde soykırım yapabileceğini ifade eden Beşikçi, 1995’te Yogoslavya’da Sırp’ların Boşnak’lara karşı Soykırım yaptığını söyledi.

İŞİD

İşid bu insanlık katliamını yaparken kendisine yardım ve yataklık yapan kapital ülkeleri arkasına alarak kendine devlet statüsü vermeye çalışıyor.Sürekliliği olmayan bir yapı olan İşid Ezidilere karşı Soykırım yaptı.1988’de Saddam’ın da Kürtlere karşı soykırım yaptığını söyleyen Beşikçi, soykırımı kim yaparsa yapsın fark etmez sonuçta tüm insanlığa karşı suç işlenildiğini belirtti.

Enfal Katliamı

16 Mart 1988’de zehirli gazla kısa zamanda 6.000 Kürt katledildi.Dünyaya baktığınız zaman bir tepki verilmediğini göreceksiniz.Ne Paris’te ne Londra’da hatta Japonya’dan bir tepki gelmedi.Japonya’nın 2. Dünya Savaş’ında büyük olan iki kentine Atom Bombası yemesine rağmen tepkisiz kalması düşündürücü.

Katliam zamanında İslam Konferansı 53 devleti Kuveyt’te toplantı halindeydiler. Bu toplantıda Kenan Evren de Türkiye’yi temsil ediyordu. Toplantının sonunda sonuç bildirisi yayınlanır.Ama bu sonuç bildirisinde katliam hakkında küçücük bir eleştiri dahi yoktu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kardeşlik Yalanı

Kürtler ulusal haklarını talep ettikleri zaman İslam devletleri bu taleplerini vermemek için biz kardeşiz diyorlar. Kürtler’in kendi Özerliğine yada devletini kuramama sebebi hep bu yalan olan dini kardeşlik duygularıdır. Bu gün Kürt’lere zulüm eden, hakkını vermeyen, fırsatını bulunca da Soykırım yapanların hepsi de İslam Devletleridir.

95 Gerilla Hareketi

95’lerde gerillanın egemen olduğu yerlerde Türk uçakları gökyüzünden bildiriler atıyorlardı.Bilin bakalım bildirilerde ne yazıyordu. Tabi ki de aynı dini yalanlar. Gene biz kardeşiz, biz aynı dinin mensubuyuz ve içlerinde hadis kuran ayetleri yazıyordu. Ama gerilla hareketini istedikleri gibi becerip yönetemediler. Çünkü gerilla bir halk hareketiydi.

BDP/HDP ve Bu Kangren Sorunu Çözmek isteyenlere Çağrı

İspanya kendi sorununu nasıl çözdü, Nelson Mandelayla görüşmeler nasıl oldu, nasıl Cumhurbaşkanı oldu, Gerilla ve hükümet arasında nasıl iletişim kurulur gibi yol ve yöntemlerin yanısıra  dünyadaki diğer sorunların çözümleri araştırılıp incelenmeli. Kürtler kendilerine Müslüman Bengal halkını örnek almalıdır.Çünkü Bengalliler Pakistanlı müslümanların biz kardeşiz yalanlarına Bengalliler asla kanmadı ve Bengalliler onlara biz kardeş değiliz diyorlardı. Kürtler,kendilerine Bengallileri örnek almalı ve Müslüman Pakistan’lılardan haklarını nasıl aldığına dair ders çıkarmalıdır.

Aydınlar

96/97’de Gerilla mücadelesi yükseldiğinde aydınlar illada bir devlet gerekmez ve milliyetçilik kötüdür diyorlardı. Sonuç…

Dünyada Anti Kürt Nizam

Kürtler  30 yıldır bedel ödemesine rağmen halada istediği haklarını elde etmiş değildir.Kaldıki 30 yıllk mücadele öncesini saymıyoruz bile.Dünyada Kürt’lere karşı Anti Kürt Nizam hakim.Avrupalılar yüzyıllar geçmesine rağmen hala Kürt Selahaddin Eyyubi’yi unutmadılar.Eyyubi’ye öfkelerinin geçmiş olduğunu söylemek gereksiz.  

                                                                                                                                                     DKM/MHA/İSTANBUL

ETİKETLER :
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA