Ardahanlılar, Merkez Akyaka Köyü 8. Yıl Geleneksel Gecesinde Buluştu.

Ardahan ili Merkez Akyaka Köyü Kültür ve Dayanışma Derneği 8. Yıl Geleneksel Birlik ve Beraberlik gecesinde hemşerileriyle buluştu.
Bu haber 2015-01-12 11:50:26 eklenmiş ve 1826 kez görüntülenmiştir.

Ardahanlılar,  Merkez Akyaka Köyü 8. Yıl Geleneksel Gecesinde Buluştu.

 

Ardahan ili Merkez Akyaka Köyü Kültür ve Dayanışma Derneği 8. Yıl Geleneksel dayanışma  gecesinde hemşerileriyle buluştu.

 

Geceye Ardahan Dernekler  Federasyonun onursal kurucu başkanı  ve bir önceki yönetim kurulu üyeleri,  Federasyon Başkanı Yaşar geler, ilk bayan dernek başkanlarımızdan olan Sabahat Kaya, Selahattin Kışkan... gibi bir çok dernek, dernek başkanı ve yönetimleri katıldılar.

 

 Akyakalılar, 10.01.2015’te Cumartesi günü saat 19:00-23:00 taihinde  Sancaktepe Mahallesi Bağcılar Kültür Merkezinde 8. Dayanışma gecelerini icra ettiler. Gecede Ardahanın yemek ve müzik kültürü yaşatıldı. Her zaman olduğu gibi sunulan yöresel yiyecek ve içeceklerin yanı sıra yemeğin ana menüsü "Kaz Yemeği" oldu.

 

 

Program saygı duruşu  ve  İstiklal Marşı okunduktan sonra protokol tanıtımıyla başladı.




 

Akabinde dernek yönetimi alkışlarla sahneye davet edildi. Gecenin açılış konuşmasını dernek başkanı Orhan Bulut yaptı.

 

Bulut,  Derneğimizin düzenlediği 8. dayanışma gecemize katılıp bizleri onurlandıran,  birlik ve beraberliğimizi pekiştiren siz değerli hemşerilerimi selamlıyor hepinize teşekkür ediyoruz. Başkan Orhan Bulut, dernekçiliğin zor bir iş olduğunu , emek istediğini, gereken emeği ve çabayı  yönetim olarak verdiklerini ancak derneğe ve dernekçiliğe katılımın bazı sebeplerden  dolayı  istedikleri gelişme göstermediğini  ifade etti.

 

 

Bulut,  köy derneği olarak hep beraber hareket edilmesi gerektiğini ,kutuplaşmanın doğru olmadığını, çünkü kendi büyüklerinden  kutuplaşmayı görmediklerini ifade etti. Derneğe Köstek değil destek olunması gerektiğini söyledi. Akyakalılar olarak, Ardahanlılar olarak güçlü bir dernekçilik güçlü hemşeri, güçlü firma isitiyorsak, yerel yöetimlerde, kamuda, bürokraside, iş alanında güçlü firmalar ve güçlü hemşeriler istiyorsak  birbirimize, dernekçiliğe katkı sunmalı, üyelik görevlerimizi asagari de olsa herkes yerine getirmelidir.


Bulut'un konuşmasının ardından geceye katılan Ardhan Valiliği Genel Sekreteri Hakkı özgür Konuşmasını yapmaları için sahneye davet edildi. Özgür, katılımcıları selamladıktan sonra çağımızın en önemlim kurumları STK (Dernekler) lardır diyerek, dernek çatısı akltında altında birleşip bir araya gelip, güç olmanın  önemli bir gelişme olduğunu söyledi.

 

Özgür, Ardahan’a sonuna kadar bir gelişme sürecine girdiğini, Ardahan'ın giderek bir turizim ve ticaret merkezine dönüştüğünü,  özellikle de Aktaş sınır kapısının açılmasıyla Ardahan’nın Doğunun Cazibe merkezi haline, kafkasların ticaret ve turizim başkenti konumuna  gelebileceğini söyledi. Özgür, İstanbul’un her anlamda dolup taştığını, yaşam kalitesi ve standardının düştüğünü  ifade ettikten sonra hemşerilerimizin Ardahan’a yani kendi öz yurtlarına yüzlerini dönüp yatırım yapmalarını istedi.

 

 Programından  yoğunluğundan dolayı geceye katılamayıp bir mesaj gönderen Bağcılar belediye başkanı Lokman Çağrıcı, Birlik ve beraberlik temennilerinde bulundu.

 

 

Ardahan Dernekler federasyon onursal başkanı olan Güven Doğruyol genel sekreter ve aynı zamanda vali yardımcısı olan Özgürden hava limanına destek vermelerini rica etti.



Geceye emeği gecen STK, Toplumsal alana katkı sunan iş adamları dernek başkan ve yöneticilere,davetlilelere, katılımcılara plaketleri takdim edildi. Teşekkür edildi.


Bursa Ardahan il dernek başkan yardımcısı derneğe katkı anlamında hazırlanan kazı, hemşerilerinin katkı yapmaları için açık arttırmaya çıkardı. Güçlü sunumuyla Ardahan’ın o güzel meşhur kazını iyi bir pazarlama yaptıktan sonra derneğe katkı anlamında gelir elde edildi.

 

Gecenin ilerleye saatlerinde yemekler yendikten sonra geceye renk katan birbirlerinden değerli sanatçılar olan Nurhan Bakır ve Murat Yılmaz Akyaka köylülerini doyasıya eğlendirdiler.

 

 Katılımcılar

Zarfsan ve Selsan Fiermalarının da bünyesinde olduğu AYKUT Şirketler Gurubu Sahibi Aytekin Kaya, Akyaka Köyü dernek kurucularından Ahmet Yavuz Yılmaz, dernek başkanı Orhan Bulut, Ardahan Dernekler Federasyonu Başkanı Yaşar Geler, Ardahan vali yardımcısı Hakkı Özgür,  Ardahan federasyon dernekler  kurucusu onursal başkanı Güven Doğruyol, Aykut Kaya,   Enver Özgür,  Bursa dernek başkanı  Güven Ökten, Ardahan Federasyonlar kurucusu, iki dönemde federasyonun genel sekreterliğini  Fedai Öztürk,  İsrafil Sancakbey, Federasyon kurucularından Aytaç Şentürk, Federasyon kurucularından Değirmenli Köyü Dernek Başkanı Sebahat Kaya, Federasyon Kurucularından Nazif Özdemir, Federasyon kurucularından Yusuf Kalkan, Kocaeli emniyet müdürü Kemal Güngör, Federasyon kurucularından Efkan Demir, Altınşehir mahalle muhtarı Seyfettin Baki, Yalnızçam dernek başkanı  Selahattin Kışkan, Kazlıköy dernek başkanı Gürsel Taşçı geceye katılanlar arasındaydı.

 

 

 

Dernek Yönetimi

Başkan                         -    Orhan Bulut

Başkan yardımcısı     -     Atanur Özgür

Başkan yardımcısı     -Muharrem Bilgin

Genel Sekreter -         Zekerriya Şeker

Kadın Kolu Başkanı- Necla Yeke Akkaya

Kadın Kolu Baş Yrd - Gönül Sarıkaya Demir

 

Muhasıp -Selim Yılmaz

Denetim kurulu başkanı Zülali Aktaş



 

 

                                                                                                         M.H.A


 

ETİKETLER :
Diğer STK-Dernekler haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA