Muş Vakfının düzenli olarak vakfın merkezinde yapmış olduğu seminerin bu sefer ki misafiri kendisi de Muşlu olan İTO başkan yardımcısı olan Gökhan Murat oldu.
Kendisi de Muşlu olan İto başkan yardımcı 8 yaşına kadar Muş’ta yaşadığını ve İlkokul ikinci sınıftan sonra İstanbul’a geldiğini ifade etti.
İlk etapta İTO’dan ve çalışmalarından bahseden başkan İTO’ nun dünyanın sayılı büyük odalarından biri olduğunu, kendi bünyelerinin altında üniversitelerinin mevcut olduğunu, 1200 öğrenciye burs verdiklerini ve bünyelerinde 3075 kişinin olduğunu ifade etti.
Muş Tarihi Hakkında
M:Ö 1200’lere kadar Muş’un bir tarihinin olduğunu belirten başkan,Türkiye’nin en büyük ovasının burada bulunduğunu, lalenin en ço Muş lalesinin olduğunu, zengin bir tarihi olmasına rağmen çok fazla turist gelmese de güzel tanıımlarla Muş’un turizm beldesi olabileceğini belirtti.
Tarım ve hayvancılığın genel iş alanı olduğunu belirten Başkan Muş’un sanayi konusunda çok yol katetmediğini, kalkınma için sanayinin teşvik edilmesi gerektiğini ifade etti.
Önemli Olan Muşlu Olmak Değil
Onemi olan Muşlu olmak olmadığını belirten Başkan, önemli olan şeyin birlik ve beraberlik ortamının sağlandıktan sonra beraberce Muş’u kalkındırmak olduğunu belirtti. Muş’un kalkınması için gençlerden de taleplerin gelmesi gerektiğini belirten Başkan ortak bir akıl çerçevesinde hareket edilmesi gerektiğinden bahsetti.
Vakfın Kuruluş Temelleri
1995 yılında kendi ailesinin ileri gelenleri tarafından Muş vakfının kurulduğunu belirten başkan,memleketin makus talihini gençlerin desteğiyle değiştireceğini belirtti.
1950-1983/4
Babası ve dört kardeşi Demokrat Parti dönemlerinden Özal dönemine kadar (aile) şirketlerinin gidişat ve politikalarını anlattı.1995 yılında aile anayasalarını yazdıklarını ve prensiplerlerini yazdıklarını ifade etti.
Girişimci Olmak
İyi bir girişimci olmak için sürekli bir çaba içerisinde olunması gerektiğinden dem vuran başkan, girişimci olmak için de risk alınması gerektiğini, yeniliklere kapalı olunmamasını ve geçmişin tecrübelerinden faydlanılması gerektiğini söyledi.
Girişimcilik ruhunu yakalamak için hayatı planlamak yazmak gerektiğini, imkanın sınırlarını görmek isteyenler için imkansızı zorlamak gerektiğini belirti.
Hayatımızda Önemli Olan 7 Madde
Hayatta başarı olmak için bazı maddelerde bahseden başkan, hayatta başarı basamakalrına tırmanmak için 7 maddenin gücünden bahsetti.
1)İnanç ve ahlak 2) Cesaret 3)İletişim 4)Bilgi 5)Tecrübe 6)Sebat (Sabır) 7)Kader. Bu yedi maddeyi yerine getirin ve gerisini tevekküle bırakın diyen başkan, bu maddelere isteyenler için sekizinci made de ekleyebileceklerini ve bu maddenin de para olabileceğini belirti.
Son olarak öğrencilerin başarı basamaklarını nasıl tırmanacağına dair öğrencilerin sorularına cevap veren İTO başkan yardımcısı kendilerine Muş lalesi tablosu takdim edildi.