YİĞİT BULUT'A, YİĞİT BİR KAZIK ATILMIŞ...

Yiğit Bulut Tahşiyeciler Operasyonuna Büyük Destek Vermiş
Bu haber 2014-12-18 00:29:32 eklenmiş ve 629 kez görüntülenmiştir.

YİĞİT BULUT'A, YİĞİT BİR KAZIK ATILMIŞ...

 

Yiğit Bulut Tahşiyeciler Operasyonuna Büyük Destek Vermiş

 

Medya soruşturmasına gerekçe gösterilen Tahşiye davasına Cumhurbaşkanının ekonomi başdanışmanı Yiğit Bulut'un büyük destek verdiği ortaya çıktı.

 

14 Aralık medya operasyonuna gerekçe olarak 2010 yılında başlayan ve devam eden Tahşiyeciler isimli gruba yönelik dava gösteriliyor. Tahşiyeciler operasyonunun başladığı dönemde Cumhurbaşkanının ekonomiden sorumlu başdanışmanı Yiğit Bulut da Habertürk Televizyonu'nda yayın yönetmenliği görevindeydi. Aynı zamanda kanalda "Sansürsüz" isimli programı sunuyordu.

 

GÖRÜNTÜLERİ İLK DEFA YİĞİT BULUT YAYINLADI

 

Bulut programında Tahşiyecilere yapılan operasyonun detaylarını anlatan bir haber yayınlandı. Grubun El Kaide ile bağlantılı olduğunun anlatıldığı haberde Tahşiyecilerin lideri Mehmet Doğan'ın silahlı mücadele çağrısı yaptığı sözlerinin görüntülerine de yer verildi. Yiğit Bulut görüntülerden sonra Tahşiyeciler soruşturmasını destekleyen sözler sarfetti. Konuğu da Cübbeli Ahmet Hoca'ydı.

 

TAHŞİYECİLERİ TERÖRİST İLAN ETTİ

 

Yiğit Bulut programda Tahşiyecilerin liderini El Kaideci olmakla suçladı. Terörist ilan ettiği grup hakkında ise ''İslam, bu El Kaidecilerden kurtarılmalı'' ifadelerini kullandı.

 

İNSAN ÖLDÜRMEYE ÇAĞIRIYORLAR DEDİ

 

Yiğit Bulut, Tahşiyeciler grubuna ait görüntülerin ilk defa Habertürk televizyonunda yayınlandığını defalarca vurguladı. Görüntülerde Tahşiyecilerin lideri Mehmet Doğan'ın grubuna silahlı mücadeleye girmelerini tavsiye eden sözlerine değinen Bulut "Bunlar 'Peygamberi referans göstererek insanları adam öldürmeye çağırıyor. Bizim İslam dinini bu adamlardan kurtarmamız gerekiyor.'' diyor.

 

TAHŞİYECİLER 14 ARALIK MEDYA OPERASYONUNA GEREKÇE YAPILDI

 

2010'da yapılan operasyonda Tahşiyeciler isimli örgütün bazı yöneticileri Mehmet Doğan ile birlikte tutuklandı. 17 ay cezaevinde kaldıktan sonra tahliye edildiler. Davaları halen sürüyor. Bu dava 14 Aralık medya operasyonuna gerekçe yapıldı. Tahşiyecileri Fethullah Gülen'in 2009 yılındaki bir konuşmasında hedef gösterdiği öne sürülüyor. Soruşturma dosyasındaki belgelere göre ise Tahşiyeciler operasyonu 2008 yılında MİT'in emniyete gönderdiği bilgiyle başlamış. Yapılan operasyon sonrası Tahşiyecilere ait ilk görüntüleride Yiğit Bulut yayınladı.

 

 

 

ETİKETLER :
Diğer Genel-Güncel haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
ÇOK OKUNANLAR
SON YORUMLANANLAR
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA