ALAGÖZ, İLK 50 VİLLA HEMŞERİLERİMİZİN OLACAK...

Alagöz hemşeri camiamızın birbirleriyle kaynaşması açısından ilk 50 villamız tamamıyla hemşehrilerimize tahsis edilecek...
Bu haber 2014-12-16 17:25:41 eklenmiş ve 2219 kez görüntülenmiştir.

ALAGÖZ,  İLK 50 VİLLA HEMŞERİLERİMİZİN OLACAK...

 

Kasım Ay'ının başlarında bir gurup iş adamıyla Bolu Abant'a gitmiştik.  Anap Döneminin önde gelen işadamlarından Hema İnşaatın sahibi Mustafa Alagöz  öncülüğünde gelişen Bolu-Abant Villaları ziyaretini  "KARS-ARDAHANLILAR SABANCI’YA KOÇ’A KOMŞU OLUYORLAR"…şeklinde haberleştirmiştik. Haberin ayrıntıları için alttaki linke tıklayınız...

http://www.dkmhaber.com/haber/15620/kars-ardahanlilar-sabanciya-koca-komsu-oluyorlar.html

Özal döneminde Özal’ın inşaat işlerini  takip eden, 40-50 yıllık  geçmişi ile inşaat  alanında bölgemizin en büyük, en köklü firmalarından biri olan Hema İnşaat’ın sahibi  Mustafa Alagöz , sahibi olduğu 140 dönümlük arazinin  bulunduğu Bolu-Abant'ta 170 villa projesinin ilk etabı olan 50 Villa için  2015'in Nisan-Mayıs  Ay'ından itibaren projeye başlıyor...

 

Alagöz,  hemşerilerimizinde Bolu Abant'da villa sahibi olmaları için ilk 50 villanın yapım işini Nezih Huzur Evleri sahibi Ahmet Demirbaş'ın kurduğu Koparatife vererek projeyi kamu oyuyla paylaştı. Emsallerinin bir milyon tl civarında olduğu vilları hemşerilerimizin sadece 300 bin tl ile sahip olması yönünde Demirbaş'la sözleşme yaptılar. Alagöz'ün arkadaşı olan İş adamlarımızdan Metin Şancı'da projenin hayata geçmesi, hemşerilerimizin birbirleriyle buluşmasında önemli bir misyon yüklendi. Ve doğu Medya aracılığıyla kamuoyu bu projeden haberdar edildi.

 

Doğu Medya olarak Abant'a düzenlenen gezide birebir yer aldık. Villaların yapılacağı alanı gördük. Kaynak sularıyla, doğa harikası olan alanda yerliden yabancıya bir çok ünlünün yanı sıra bir çok gurubun da aynı alanda villa sahibi olduklarını gördük.

 

Hema İnşaatın hemşerilerimiz için promosyon mahiyetinde ayırdığı ilk 50 villanın çeyreğine denk gelmeyen villaların 250 bin dolalarladan kapışıldığına bizzat şahit olduk. Zaten ayrıntılara yukarda linkini verdiğimiz haberde değinmiştik.

 

Bu gezinin ardından Hema İnşaat'ın Üsküdar Bağlarbaşı semtinde bulunan merkezinde 1 toplantı, yine Alagözün 2 yıldır gıda sektöründe ortaya çıkardığı bir şaheser olan "ET MEKAN-STEAK HOUSE" tesisinde yapıldı.

 

 

Yapılan 1. toplantıda villa alanlarla proje sahipleri arasında görüş alışverişi ve anlaşmalar yapıldı.

 

ET MEKAN'da  yapılan 2. toplantıda ise Alagöz Suriye vb. yabancıların da bu alandan villa istediğini fakat kabul etmediklerini ilk 50 villayı muhakak birbirini tanıyan, birbirine yakın  hemşerilerimizin olması; hemşerilerimize tahsis edilmesi  şartını yeniledi.

 

Alagöz, İlk 50'den sonraki villaları kendisinin Bolu-ABANT'daki konsepte göre yapacağını belirttiler. Bu konspteki villalar da aynı olmasına rağmen fiyat farkından  hemşerilerimizin alması zor olacağını belirten Alagöz, hebirinin yaklaşık 1000 m2 üzerine kurulacağı 50 Villanın Promosyon olarak seçilmesi ciddi anlamda önemli bir sayıdır. Bolu Abantta en az 350-400 m2 bahçesi olan bir villa bir milyondan aşağı değil, hemşerilerimizin bu fırsatı değerlendirmesi lazım. Aksine 3-5 yıl sonra niye almadık diye pişman olacaklar...

 

 

"ET MEKAN-STEAK HOUSE"

 

Algözün, Küçükçamlıca'daki Et Mekan tesisini gördüğümüzde harikulade bir eserle karşılaştık. Boy boy çamağaçlarının birer sütun gibi yükseldiği doğa harikası devasa bir  mekanla karşılaştık. Mustafa  Alagözün sadece inşaat değil  gıda gibi değişik sektörlerde de profesyonel bir işadamı-girişimci olduğu ortaya çıkardığı eserlerden anlaşılmaktadır...

 

Mekanı, etleri, lezetleri görmeden, tatmadan anlatmanın imkansız olduğu bir mekanın varlığına şahitlik  ederken bilemediğimiz bir çok lezeti de öğrenmiş olduk. Kırmızı etten harika tatlar, çeşitler, mekanın dizaynına baktığınızda Alagözün bu işi en az yarım yüzyıldır yaptığı, Mekanında yüzyıllık bir mekan olduğu  izlenmini ediniyorsunuz. Ama gerçek öyle değil. Alagözün kendi mülkü olan Küçükçamlıca'da ki Et Mekan-Steak House 2013 yılında faaliyete başlamış.

 

FİRMA HAKINDA DETAYLI BİLGİ İÇİN linke-fotoğrafa TIKLAYINIZ...

http://www.dkmmedyatv.com/firma/71/hema-insaat-steak-house.html

 

MUSTAFA  ALAGÖZ  KİMDİR?

 

Alagöz iş hayatı boyunca hemşerilerini kollayan, hemşeri canlısı dürüst, bir çok hemşerimizin iş-güç sahibi olmasını sağlamış, binlerce hemşerimize her konuda yardımcı olmuş  tek kelime ile dört-dörtlük bir insan. Dürüstlüğü, üstün inşaat bilgisi, girişimciliği nedeniyle Rahmetli Özal'ın sağ kolu olmuş bir işadamı. 

 

Kars doğumlu olan Alagöz  80'lı yılların başında Hema İnşaatı kurarak iş hayatına atıldı.  Alarko, Üzeyir Garih gibi Türkiye'nin önde gelen büyük firmalarının inşaat işlerini yaptı. İstanbul başta olmak üzere yüzlerce büyük inşaat projesine imza attı.

 

HEMA, İnşaat sektörünün yanı sıra , lojistik, toplu  taşıma, gıda sektörü gibi değişik alanlarda da faaliyet  yürüten bir  firma.

 

Siyasete ANAP döneminde Üsküdar İlçe Başkanı olarak adım atan Mustafa Alagöz iki dönem de ilçe başkanlığı yaptı. Rahmetli Özalın talimatıyla Özal döneminin emlak-konut-inşaat  sektörünün başına getirildi. Rahmetli Özal'ın vefatı (öldürülmesi) nın ardından siyasete kapılarını kapattı. Bir daha siyasete girmedi.

 

ALAGÖZ,  BÖLGE İŞ DÜNYAMIZ  DİĞER BÖLGE  İŞ ADAMLARI  GİBİ BİR ARAYA GELMESİ BİRBİRLERİYLE BULUŞMALARI GEREKİYOR...

 

 

Alagöz, hemşeri iş camiamızın birbirini tanıması, birbirlerine destek olunması, gelişmeleri bazında çalışmaların yoğunlaşması anlamında üzerlerine ne düşüyorsa yapacaklarını bu anlamda bölge iş adamları örgütü KAİSİAD gibi kurumların çok önemli olduğunu beyan ettiler. 

ETİKETLER :
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA