Ardahan´ın Göle ilçesinde inşa edilen ve içerisinde iki yurt, iki okul ile bir spor salonu bulunan eğitim kampüsünün açılışına katılan Bakan Avcı, ilçe girişinde kendisini karşılayan vatandaşlarla tek tek tokalaştı. Bakan Avcı´ya, yöresel kıyafetli çocuklar çiçek verdi.
Göle ilçesinde inşa edilen ve içerisinde iki yurt, iki okul ile bir spor salonu bulunan eğitim kampüsünün açılışına, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Ardahan Valisi Ahmet Deniz, Ardahan Milletvekili Orhan Atalay, Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy, Göle Kaymakamı Zafer Oktay, Göle Belediye Başkanı Akın İsmailoğlu, Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Mustafa Ağırman, Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Kafkas Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Fatih Mehmet Avşar, Dağdemir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Eşref Dağ, iş adamı Nurettin Yılmaz, vatandaşlar ve öğrenciler tarafından karşılandı.
Daha sonra eğitim kampüsünün açılışının yapılacağı Bedirhan Bey Anadolu İmam Hatip Lisesi’ne geçen Bakan Avcı, okulun spor salonunda düzenlenen törene katıldı.
VALİ DENİZ’DEN YILMAZ’A TEŞEKKÜR
Tören de konuşan Vali Ahmet Deniz de, “Sayın Bakanım, öncelikle Göle ilçemizde, İmam Hatip Lisesi, Pansiyon, Spor Salonu ve Sağlık Meslek Lisesi’nin de içinde olduğu Eğitim kampüsü açılışına teşrifleriniz dolayısıyla hoş geldiniz diyor, teşekkürlerimi sunuyorum. Gelişmiş ve kalkınmış ülkelerin temel özelliklerine baktığımız zaman bilgiye sahip olduklarını ve sahip oldukları bilgiyi teknolojiye çevirdiklerini görmekteyiz. Bilgiye sahip olabilmek ve onu teknolojiye çevirebilmek ancak eğitimle mümkündür. Günümüzde savaşlar artık silahla değil, bilgiyle yapılmaktadır.
Dünyada her alanda acımasız bir rekabet yaşanmaktadır. Günümüzde ne kadar ürettiğinizden ziyade ne ürettiğiniz ön plana çıkıyor. Dünyayla rekabet edebilmek için mutlaka katma değeri yüksek ürünler üretmeliyiz. Bunun içinde son yılarda ülkemizin tamamında olduğu gibi ilimizde de çok ciddi eğitim yatırımları yapılmıştır ve yapılmaya devam etmektedir. Açılışını yapacağımız 24 derslikli İmam Hatip Lisesi, 200 kapasiteli pansiyon, spor salonu ve 300 kişilik pansiyonun proje bedeli 15 Milyon TL. dir. Halen Ardahan İlimizde devam eden milli Eğitim yatırımlarının proje bedeli 83 Milyon TL. dir. Son 10 yıl içerisinde ilimizde yapılan eğitim yatırımlarının proje bedeli, 167 Milyon TL. Son 10 yılda 610 yeni derslik ile 3000 kapasiteli 15 pansiyon ve 13 spor salonu öğrencilerimizin hizmetine sunulmuştur. Ayrıca bugün hayırsever iş adamı Nurettin Yılmaz tarafından yaptırılan 12 derslikli Sağlık Meslek Lisesi’nin de açılışını yapacağız. İlimiz eğitimine katkılarından dolayı kendilerine şükranlarımı sunuyorum. Eğitim kampüsümüz hayırlı olsun” diye konuştu.
Ardahan Milletvekili Orhan Atalay ise, “Göle ilçemiz de bugün açılışını yaptığımız eğitim kampüsünün hayırlı olmasını diliyorum. Bizi kırmayarak törenimize katılan Sayın Bakanımıza ‘da ayrıca teşekkürlerimi sunuyorum. Ülkemize ve ilimize gerçekten eğitim anlamında çok büyük yatırımlar yaptık. Göle ilçemizde eğitim anlamında ciddi bir potansiyel var. 6 bini aşkın öğrenci mevcudumuz var. Biz okul çeşitliliğimizi daha da arttırmak istiyoruz. Eğitim yatırımları dolayısıyla sizin nezdinizde bakanlığımıza da çok teşekkür ediyorum” dedi.
Öğrencilerden oluşan ilahi grubunun dinletisi ve semazen gösterisiyle başlayan töreni izleyen Bakan Avcı, burada yaptığı konuşmada, katıldığı programlarda hem öğretmen ve öğrencilerle hem de vatandaşlarla bir araya gelme fırsatı bulduğunu bildirerek, toplantı programlarının yorucu olmasına karşın okul, eğitim kurumu, spor salonu ve yurt binaları gibi açılış programlarının dinlendirici olduğunu belirtti.
Bakan Avcı, Göle´de inşa edilen eğitim mahallesinin açılışını yapmak üzere toplanıldığını vurgulayarak, eğitim kampüsü yerine özellikle "eğitim mahallesi" ifadesini kullandığını söyledi. "Eğitim kampüsü" sözünü yadırgadığına işaret eden Bakan Avcı, şunları kaydetti: "Kampüs, kamptan geliyor. Kamp da Almanca’da savaş demek, kavga demek. Dolayısıyla kamp kelimesi aslında ordugah anlamına geliyor. Yani savaşa hazırlanan ordunun konakladığı yer, kamp. Savaş ve çatışma çağrısında olan bir kelime. Ben doğrusu bunu bilmiyordum, yakın zamanda öğrendim. Mahalle kelimesinin kökünde de şöyle bir anlam varmış, onu yeni öğrendim. Kervan bir yerden bir yere göç ederken, tabii arada konaklıyor veya bir süre kalacakları yaylakta, denkleri çözüyor. Denklerin bağlarını çözüp, açıyorlar. Yani denkleri hallediyorlar, halletmek de çözmek manasına geliyor. Denklerin halledildiği yer mahalle. Denklerin açılıp, çözülüp halledildiği yer. Eğitim de hep çözümlerle, problemlerin çözümüyle, bilginin açılımıyla alakalı olduğu için bilhassa bu tür toplu eğitim alanlarına ´eğitim mahallesi´ demek bana daha sevimli geliyor."
DKMHABER