Peyami AKSU: Sarıkamış Yaralı bir Tarih Sayfasıdır

Sarıkamış Dramının 100. yılında 'Türkiye şehitleriyle yürüyor', anma etkinliği öncesi, Doğu Kültüre açıklamada bulunan, Saadet Partisi İstanbul Esenyurt İlçe başkanı Peyami AKSU: 90 bin fidanın yanlış yönetimlerin, askeri taktiklerinin ve stratejilerinin sonucunda, binlerce ana kuzusu genç askerin, acı bir şekilde şehit olması tarihe yaralı bir sayfa olarak yazılmıştır dedi.
Bu haber 2014-12-11 14:22:21 eklenmiş ve 621 kez görüntülenmiştir.

Milli görüş hareketinin Siyasi Partisi olan, Saadet Partisi geçmişten günümüze, Türkiye siyaseti üzerinde çok kalıcı izler bırakmış bir parti. Geçmişten günümüze iktidar olan güçler, sırf Saadet'in Nur-i seda idealleri başarıya ulaşmasın diye, hep köstek olmaya çalışmışlar. Neden mi? Çünkü Saadet Partisi her bakımdan Peygamber efendimizin, hükümdarlarının ve Merhum Erbakan'ın bağımsız idealist düşüncelerinin nur -i sedasıyla hareket ediyordu.

Türkiye'nin, Ortadoğu'ya Egemen Olmasını İstemeyen Güçler Vardı.

Biraz geçmiş (Sarıkamış şehitlerinin yüzüncü yılını da içine alarak), biraz da günümüz olaylarına da değinerek, Saadet Partisi İstanbul İlçe Başkanı olan, Sayın Peyami AKSU ile bir Röportaj yaptık.

Doğu Kültür: Öncelikle Doğu Kültür okurlarına kendinizi kısaca tanıtır mısınız?

P.AKSU:  Bu imkanı bize verdiğiniz için size teşekkür derim. İlk ve Orta öğrenimimi Kars Sarıkamış'ta okudum. Üniversiteyi ise Atatürk Üniversitesi Meslek Yüksek okulunun inşaat bölümünü bitirdim.1991'de İstanbul'a geldim.

İstanbul'a geldiğim günden beri, Gıda ve İnşaat sektörüyle uğraşmaya başladım. 2011'de ise Kars Millet Vekili adayı oldum. 2012'den beri de, Saadet Partisinin İstanbul Esenyurt İlçe Teşkilatının Başkanı olarak hala aktif olarak görev yapmaktayım. Aynı zamanda Saadet Partisinin çeşitli kademelerinde de kutsal görevimize devam etmekteyiz.

###Sarıkamış Harekâtı Enver Paşanın Turancılık Taktiği sonucunda,  Osmanlı İmparatorluğu Büyük Bir Başarısızlıkla Sonuçlanan Bir Askeri Girişimdir.

Doğu Kültür: Sarıkamış Şehitlerinin yüzüncü yıl anması yaklaşıyor. Siz de bir Sarıkamışlı olarak ne söylemek istersiniz?

P.AKSU: Kısaca Sarıkamış harekâtına değinmeden, biz Saadet Partililer olarak,  Sarıkamış harekâtından şehit olan, "90 bin Mehmetçik için 90 bin hatim" indiriyoruz.  Bu hatim uygulama işini,  Çanakkale şehitleri olan Mehmetçiklerimiz için de yapıyoruz. Rabbim onların mekânlarını cennet eylesin.

Sarıkamış, Kars, Ardahan ve Artvin de Berlin antlaşması ile Rusya'ya bırakılmıştı. 1914 yılında dönemin Başkomutan vekili olan, Enver Paşa daha önce yitirilen, bu yurt topraklarını geri almak amacıyla, 19 Aralık tarihinde ''SARIKAMIŞ KUŞATMA HAREKÂTI'' planlarını kurdu.

Sarıkamış harekâtı (22 Aralık 1914), I. Dünya savaşı sırasında, Osmanlı İmparatorluğu ve Rusya İmparatorluğu arasında, Sarıkamış'ta gerçekleşen kara çatışmalarıdır. Doğa koşullarından ziyade, Enver Paşa'nın en büyük hatası; yanlış zamanda, yanlış politika uygulamasıdır. Osmanlı İmparatorluğu için büyük bir başarısızlık ve katliamla sonuçlanan bir askeri harekettir.

-40 derece kış şartları göz önünde bulundurulmadığı için, harekât büyük bir başarısızlıkla sonuçlandı. Neden mi? Çünkü Balkanlarda ve Ortadoğu'da, Sarıkamış'a, gelen askerler yazlık askeri kıyafetlerinden dolayı, daha ilk başta büyük bir, BEYAZ ÖLÜM hüsranına uğradılar. Hatta yiyecek bir şeyleri bile yoktu. Sadece inandıkları bir güce yani, Allahtan başka inanıp sığınabilecekleri bir limanları yoktu.

Hava çok çetindi... Doğa koşulları çok acımasızdı o gün -40 ve -50 dereceye varan oranlarda soğukluklar vardı. Bu yazlık askeri kıyafetlerle ve bu koşullarda vatanı beklediler…  Bu kahraman, bu inançlı askerler...O gün gaflet ah dalalet içinde olanlar.... O askerler bir kurşun bile atmadan şehit oldular.

### AKP Sarıkamış'ın Tüm Kurumlarını Özelleştirdi.  

Doğu Kültür: AK Parti Hükümetinin Sarıkamış'a yaptığı yatırımlar yeterli midir?

P.AKSU: Yeterli değildir, yeterli olamaz. Çekinmeden canlarını düşmana siper etmiş bu vatanın evlatları için, onların şehit mertebesine ulaştıkları yer için ne yapsanız azdır.

Bizim iktidar oluğumuz, hükümet zamanında yaptığımız her şeyi sattılar. Örneğin süt kurumu, et balık kurumuna ne oldu hiç merak ettiniz mi? Keza çimento, şeker fabrikaları için de aynısını söyleyebiliriz.

Bu şeker fabrikalarını kapatıp, yurt dışında kendi yandaş kurumlarınca yurt dışında tatlandırıcılar getirtip toplumun sağlığıyla oynuyorlar. Vücut gerekli şeker ihtiyacını alamadığı için toplumun büyük kısmı şeker hastası. Bunun sorumlusu kim diye kendinize bir sorun bakalım?

###Baraj kaldırılırsa TBMM'ye gireriz

Doğu Kültür: Genel seçim geliyor. Saadet partisini ve seçim barajını nasıl görüyorsunuz?

P.AKSU: Biz Saadet partisi ve bazı partiler dahil olmak üzere baraj büyük problem.''Baraj sadece Saadet Partisi için var.''Bizim güçlü bir tabanımız var. Baraj bizlerin tekrar iktidar olmamamız için, 1980 ihtilalının ürünüdür. AKP siyasi rant için, 28 Şubatta kuruldu. Baraj kalkarsa bizim oyumuz %20'dir. Şimdiki iktidarın silinip gittiğini düşünün ve seçim olursa, Saadet Partisinin oyu %70 olur. Saadet Partisi Bu İslam o toplumu için güvenli bir limandır. Bizler şimdilik iktidar olmasak da halka hizmet, hakka hizmet yolundan asla ayrılmayacağız. Biz mum ışığı değiliz üflemekle sönmeyiz, kafamızı kesseler de davamızdan dönmeyiz.

###Teşkilat görev verirse saygıyla karşılarım

Doğu Kültür: Adaylık düşünceniz var mı Peyami Bey?

P.AKSU: Bizler kendimizi teşkilatımıza adamış ve inanan insanlarız. Teşkilatımız bizleri nerede görevlendirirse orda aday oluruz. Teşkilatımızda istek yoktur. Görevlendirme vardır.

Doğu Kültür: Saadet Partisinin Esenyurt'taki gücü nedir?

P.AKSU: Esenyurt'ta 20 mahalle var, 20'sinde de teşkilatlanmış vaziyetteyiz. Başta kadın kollarımız ve gençlik kollarımız şimdiden seçim çalışmalarına başlamış durumda. Allah'ın inayetiyle muvaffak olacağız.

Mesih EROL/İstanbul/Doğu Kültür

 

ETİKETLER :
Diğer Kurdistan haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA