Avcılar halkına Macar sanatçılardan müzik keyfi

Gökkuşağının sesi Mesi Trio Macar Halk Türküleri Konseri Avcılar Barış Manço Kültür Merkezinde Türkçe ve Macarca türkülere ses vererek keyifli bir müzik ziyafeti yaşattı.
Bu haber 2014-12-02 09:39:04 eklenmiş ve 694 kez görüntülenmiştir.

Avcılar halkına Macar sanatçılardan müzik keyfi

 

Gökkuşağının sesi Mesi Trio Macar Halk Türküleri Konseri Avcılar Barış Manço Kültür Merkezinde Türkçe ve Macarca türkülere ses vererek keyifli bir müzik ziyafeti yaşattı.

Türk Macar Dostluk Derneğinin düzenlediği konserde Mesi Trio grubundaki Majda Maria Guessou, Ivan Barvich, David Boros Gerzson ve konuk sanatçı olarak Erdal Şalikoğlu sahne aldı.

 

Anadolu kültürünün birbirinden güzel ezgileri, Yunus Emre ve Pir Sultan Abdal deyişlerinin hayat bulduğu konserde Macarca türkülerde söylendi. Vatandaşların büyük beğenisini toplayan konseri Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli, Avcılar Belediye Başkan Yardımcısı Burçin Baykal, Avcılar Kent Konseyi Başkanı Mert Ali Ak ve CHP Avcılar Belediye Meclis Üyeleri de takip etti.

Mesi Trio'nun söylediği Macar Halk Türküleriyle iki kültürün buluşmasındaki samimiyet ve sıcaklığın yaşandığı konserin öncesinde Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli de önemli bir konuşma yaptı.

 

“Sanat insanları birleştirir''

 

Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli “Bugün burada, bu güzel ortamda sanatın birleştirici gücünü görüyoruz. Türkçe ve Macarca ezgilerin yarattığı duygu ortaklığının her alanda gerçek olabileceğini görebiliyoruz” dedi.

Brüksel’de katılmış olduğu Avrupa Birliği Yerel Yönetimler toplantısında bu tarz etkinliklerin konuşulduğunun altını çizen Başkan Benli “Sanat toplumların uzlaşması ve dostluğu için oldukça önemlidir” diyerek Türk – Macar dostluğuna vurgu yaptı. “İki kültürün buluşmasında büyük bir samimiyet var. Bu samimiyeti yaratanda evrensele ulaşan türkülerimizdir” ifadelerini kullanan Başkan Benli, seyircilerden büyük alkış alırken, etkinliğe gösterilen ilgiden ötürü vatandaşlara teşekkür etti.

 

“Kültürler  hepimizin ortak  dostu olmalı''

Mesi Trio grubunun verdiği konserde konuk sanatçı olarak yer alan Erdal Şalikoğlu’da Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli’nin ardından yaptığı konuşmada “Bugün burada kültür dostluğuna şahitlik ediyoruz” ifadesini kullandı.

“Halkların birbirleriyle dostluk köprüsü kurması için sanatın olmazsa olmaz olduğunu söyleyebilirim” diyen Şalikoğlu Avcılar Belediyesinin konsere yapmış olduğu ev sahipliğine de teşekkür etti.

Türk- Macar kültürünün birbirine çok benzediğini vurgulayan Şalikoğlu “ Bu benzerliği bugün burada hayat bulacak türkülerde herkes görecektir. Bu etkileşimi yarattığı içinde Başkan Benli’ye teşekkür etmemiz gerekiyor. Görüyorum ki kadının elinin değdiği yerde her şey çok güzel oluyor” dedi.

Yaklaşık 2 saat süren konser vatandaşların takdirini toplarken, konser bitiminde Macar sanatçılar ayakta alkışlandı.

Başkan Benli yoğun alkışlar arasında tekrar sahneye çıkarken Macar sanatçı grubundaki Majda Maria Guessou’ya bağlama hediye etti.

Haber:Mesih EROL/Doğu medya

ETİKETLER :
Diğer STK-Dernekler haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA