Mengükan: Sancaktepe’de iskan alamıyoruz, suç kimde?

Sancaktepe Müteahhitler Derneği Başkanı Nurettin Mengükan gündeme dair çarpıcı ifadelerde bulundu.
Bu haber 2014-11-25 19:32:53 eklenmiş ve 1056 kez görüntülenmiştir.

Mengükan: Sancaktepe’de iskan alamıyoruz, suç kimde?

mengukan-sancaktepede-iskan-alamiyoruz-suc-kimde--
 

Sancaktepe Müteahhitler Derneği Başkanı Nurettin Mengükan gündeme dair çarpıcı ifadelerde bulundu. Mengükan; “Müteahhitlerin birlik ve beraberlik içinde olması gerektiğini ifade ederken iğneyi de kendimize batırmamız gerekir” dedi. Mengükan, Sancaktepe’de Müteahhitler Derneği’ne üye olmayanların ruhsat alamayacağını söyledi.
06 Kasım 2014 Perşembe 14:04

 Mengükan, Başkan İsmail Erdem’e teşekkür ederken, toprak sahiplerine yüklendi.  Yüzde elli etmeyen yerlerin bile % 52 ile verildiğini söyledi.

“Ruhsat alıyoruz, iskan alamıyoruz diyenler suçun kimde olduğu düşünmeli “ diyen Mengükan, projeye uygun iş yapmayanları gösterdi ve “İskanı vermek belediyenin işine gelir kasasına para girecek ama veremiyor neden? Projeye uygun yapılar iskan alırken uygun olmayanlar alamıyor.” diye konuştu.

Mengükan “Amacımız belli birlik ve beraberlik içinde olmak”

Sancaktepe Müteahhitler Derneği Başkanı Nurettin Mengükan “Sancaktepe’de müteahhitleri bir araya getirmeyi amaçladık. Bunu belediye başkanımızla dar çerçevede görüştük. Bizim en büyük sıkıntımız Sancaktepe’de  400-500 müteahhit var bir araya gelemiyoruz.  Bu amaçla düzenlediğimiz kahvaltıya Sayın Başkanımız İsmail Erdem ve ekibinin katılmasından dolayı sizin aracılığınızla bir kez daha teşekkür ediyorum. “ diye konuştu.

Mengükan “ İş bitirme ve  iskanımızı alamıyoruz”

Mengükan konuşmasında “Sancaktepe’de en büyük sıkıntımız  400-500 müteahhit varken biz  bir araya gelmeyi beceremiyoruz.  Derdimiz, hedefimiz, bu müteahhitlerle bir araya gelmek,  Sancaktepe’de inşaat sektöründe kalite oluşumunu başlatmak ve gerçekleştirmek.  Biz kimsenin değirmenine su taşımıyoruz, biz sadece kendi değirmenimize su taşımak istiyoruz. 2011 yılının birinci ayında ilk ruhsatımı ben aldım.  Sancaktepe’de kurulu bir dernek olsaydı ben de müracaat ederdim, derdim ki ilk projemi çıkartacağım ben de Sancaktepe ilçesinde müteahhit olacağım.  Onlarda bana bir yol haritası açıklardı. Sancaktepe’de  iş yapan tecrübeli bilgi birikimi olan müteahhitlerimiz var. Onlar da bana  “ biz projeyi birebir uygulayanlardanız, iskanı alıyoruz, iş bitirmeyi alıyoruz, bir daireyi 2-3 kişiye satmıyoruz, derneğimizin tüzüğü bu, buna uyacaksan” gel deseydiler ben daha projeyi yanlış yapar mıydım yapmazdım. Bugün Sancaktepe’de  50 bin yakın ruhsat  çıkmışsa bine yakın iskan çıkmışsa burada acaba kalitesizlik belediyenin mi yoksa biz müteahhitlerin mi? Biz müteahhitlerin bunu düşünüp tartışması gerekiyor. Belediye neden bize iskan vermiyor? Belediye bizim düşmanımız değil ki?  Belediye iskanımızı verse bizden para alacak. Sancaktepe’de bizden alacağı para tahmini olarak söylüyorum nerdeyse fen işlerinin bütçesi kadardır. Belediye her halde kendi ayağına kurşun sıkmaz. Burada sıkıntıyı bizler yapıyoruz, bizim birliğimiz beraberliğimiz olursa güzel proje üretiriz, daire sattığımız bir kişiyi de mağdur etmeyiz. Gerçekten biz müteahhitler Sancaktepe’de daire sattığımız kişilere mağduriyet yaşatıyoruz. İş bitirme ve iskanımızı alamıyoruz.” dedi


Mengükan “Geriye dönük İskan sorununu çözmemiz lazım”

Nurettin Mengükan konuşmasında “Derneğimizin en büyük amaçlarından bir tanesi bu mağduriyeti belediyemizle birlikte el ele verip ortadan kaldırmak.  Geriye dönük çok hafif sebeplerden dolayı tadilata girmeyecek olan projelerin iskanlarını belediyede oturup karşılıklı görüşüp çözmemiz lazım.“ dedi.

 

Mengükan “Bizim paramızı kimin götürdüğü belli”

Samüder Başkanı Nurettin Mengükan “ Sancaktepe’de proje üreten meslektaşlarımız, Sancaktepe Müteahhitler deneğine üye olmak zorunda. Sancaktepe’de ruhsat çıkartacak olan her meslektaşımız üye olsun. Olsun ki güç olsun.  İlçemizde çok kaliteli çok bilgi birikimine sahip, donanımlı müteahhitlerimiz var. Gelin birlik olalım, Biz ne düşünüyoruz, en büyük ruhsat harcı, en büyük iskan harcı bizde. Hiç hesap yaptık mı ne kadar olduğuna dair samimiyetle söylüyorum bir milyardır. Gelin bu bir milyarın peşine düşmeyin. Başkaları bizim 20 bin liramızı götürüyor. Kim götürüyor bunu bölgesel olarak söylüyorum İnönü mahallesi yüzde elli, adam geliyor % 50 artı para veriyor. Meclis mahallesi, Merkez mahallesi  de yüzde elli değil ama adam yüzde elli artı para veriyor. Bunu yapanları aramıza almayalım. Bizim paramızı kimin götürdüğü belli.“ diye konuştu.

 

Mengükan “Yılda 1400 ruhsat çıkıyor”

 

Başkan Mengükan “ Belediyeye bizden aldığı fazla para varsa hesabını soralım. Fakat verdiğimiz paranın karşılığını almış mıyız bana sorarsan almışız. Bu gün beş yüze yakın müteahhit ile çalışıyorsa bunun karşılğını veriyor demektir. Yılda 1400’e yakın ruhsat çıkartıyorsa 39 ilçenin içinde bir ve ikinci sırayı alıyorsa demek ki belediye karşılığını veriyor. Bizim önce iğneyi kendimize batırmamız gerekiyor. Biz vermeden yargılamayı seven toplumuz. Ruhsat alan her meslektaşımız 500 TL derneğe bağışta bulunsa, derneğimizin bütçesi yılda yaklaşık bir milyon TL olur. Bu parayla neler yapılmaz ilçemize kalıcı eserler yapmış oluruz. Bir binanın ömrü ortalama 100 yıldır. Bir okul, bir sağlık ocağı, bir cemevi, bir cami yapamaz mıyız örnek bir ilçe olsak ne olur. Bizi örnek alsınlar bakın Sancaktepe’de müteahhitler neler başarıyor desinler. Topluma da faydalı işler yapmak zorundayız. Çünkü biz burada yaşıyoruz.  Birlik olursak çok güzel işler yaparız, kaliteli işler yaparız. İlçede kalite arttıkça bizde sattığımız yerlerin karşılığını alırız.“ diye konuştu.  

Mengükan sözlerine şöyle devam etti : “Cumhurbaşkanımızın güzel bir sözü var birlik bir güçtür, Türkiye odalar ve Borsalar Birliği Türkiye’nin kalbi değil mi kalbidir. Sancaktepe Müteahhitler Derneği de Sancaktepe’nin kalbidir. Gerçekten ilçenin kalbiyiz.  Belediye ruhsat vermiş biz geliştirmişiz.  Belediye Başkanımız Sancaktepe’yi çok iyi tanıtmıştır. Bize ruhsat vermiş biz de işlemişiz. Şu ana kadar 64 bin ruhsat çıkarmışız, bunu ruhsat, iskan veya vergi bazında çarparsak ne kadar katkı yapmışız ortada. Sadece biz kazanmamışız ilçenin esnafı da kazanmış,  Sancaktepeli de kazanmış. “

 

Mengükan “Sancaktepe’de  Elli Bin Liralık müteahhit dolu “

 

Samüder Başkanı Nurettin Mengükan “Belediye Başkanımız kahvaltıda ne dedi bize gelin bir araya 10 kişi birleşin 150 dairelik yer yapın, kentsel dönüşümden yararlanın.  Kentsel dönüşüm çıkarken ben Sancaktepe belediye başkanının yanına gittim.  Kentsel dönüşüm çıktı.  Müteahhit sayısı da arttı. Yani inşaatı bilmeyen ama inşaat yapanların sayısı çok arttı.  50 Bin TL’si olan adam müteahhit oldu.  Kentsel dönüşümde nasıl olsa ruhsat harcını yatırmayacağım, iskan harcını yatırmayacağım, 50 Bin TL. cebimde kalacak. Yarısını betona yarısını demire vereceğim projeden dairemi sattım çatıyı döndüreceğim diye bakıyor. Evdeki hesap çarşıya uymuyor.  Ne olmuş oluyor  % 50’lik olmayan yeri %52 ile alıyor. Çünkü toprak sahibi senden benden daha uyanık.  Belediyenin kasasına da sonuçta para girmiyor. Bana göre belediye para alırsa bize ve ilçeye daha iyi hizmet vermiş olur. En sonunda bakanlık da farkında oldu. Belediyeler de farkında oldu. Belediyeler şu anda içinden çıkamıyor çünkü ekonomik olarak akacak para kesildi. Müteahhitlerin cebine akacak para da yok. Hep toprak sahiplerine kaldı. Kentsel dönüşüm çıktı çıkalı Türkiye genelinde müteahhit sayısı arttı. Bunu ada bazında yapmış olsaydı mantıklı ve güzel bir projeydi. Ada bazında olsaydı Sancaktepe’de daha güzel projeler olurdu. Bizlerde daha güzel projeler yapardık. 50 Bin liralık müteahhitler olmazdı.  Bilgi birikimi ve donanımlı müteahhitlere karşı rakip olmazlardı. Maalesef şimdi böyle müteahhitler dolu. Müteahhit olarak ismimiz büyük ama maalesef ismimizin arkasında duramıyoruz.  Bunu Sancaktepe’de biz müteahhitler doldurmak istiyoruz bir araya gelmek istiyoruz. Güçlü olmak ve ilçemize kalıcı eserler kazandırmak istiyoruz. Hedefimiz bu. Belediye Başkanımızdan Allah razı olsun bizi dikkate aldı. 

 

Sancaktepe’de derneğe üye olmayanlar ruhsat alamayacak.

 

  Gelen arkadaşlarımızı biz güzelce karşılayacağız. Projelerimizi anlatacağız, hani derler ya zararın neresinden dönerseniz kardır diye, bundan sonra bu şekilde proje üreteceğiz.  Doğru yapmak bizim çıkarımız değil mi? İş bitirmek bizim işimiz değil mi? Bakın bakanlık ne güzel bir genelge yayınladı, iş bitirme almayan müteahhitlerin sicilini sileceğim.  Ben bunu dernek kurulduğu günden itibaren bağıra bağıra söylüyorum ama yönetimimizden de müteahhit arkadaşlarımızda ciddiye almadılar. Yok böyle bir şey dediler. Var diyorum, vicdani olarak var.  Bırakın kanunları, onları biz insanlar koyarız değil mi? Vicdani kanun yok mu? Birilerini niye mağdur edelim. Desinler ki Sancaktepe’de müteahhitler derneği proje vermiyor deşifre ediyor. Bu da hem daire almak isteyenler için hem de Sancaktepe ilçesi için bir güvence olacaktır. Yaramazları eleriz, sağlamlarla devam ederiz.  Bizler doğru olursak ilçemiz kazanır, ilimiz kazanır, ülke kazanır bu ülke hepimizin hep birlikte inşa edip el ele yükselteceğiz.” diyerek sözlerini noktaladı.

Tevfik Erk / İstanbul 




 

Dogu Medya

ETİKETLER :
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA