İGYAD Y. K. ÜYELERİ YEMEKLİ TOPLANTIDA BULUŞTU
	İYGAT , yönetim kurulu üyeleri  bu gün saat dokuz sularında Beylik düzünde bir restaurantta toplanıp İGYAD'ın rutin Y.K. Toplantısını yaptılar. Toplantıda İGYAD'ın geleceği ve kurumsallaşması adına  durum değerlendirmesi en önemli gündem maddesi oldu. 
	
Toplantıda İYGAT’ın geleceğine dair neler yapılabilir diye genel bir durum değerlendirmesi yapıldı. İYGAT’ın toplumu nasıl heyecanlandıracak, topluma nasıl yön verecek diye yeni projelere imza atması gerektiği konuşuldu, görüş alışverişinde bulunuldu.
Toplantıda iygat kendi sorunlarından ziyade toplumun sorunlarıyla da ilgilenilmesi gerektiği ifade edildi. Örneğin toplumun ve özellikle gençlerin bir numaralı sorunu olan bonzaiyle nasıl mücadele edilir ve devlet yetkilileriyle bu sorun nasıl çözülür diye bir çalışma yapılması gerektiğinden bahsedildi.
Akabinde Sarıkamış şehitleri için Sarıkamış’a gitme planları olan İygat üyeleri kimlerin nasıl ne zaman gideceğine dair planlar yaptı.
Bu planlar konuşulurken söz alan Sayın Küpeli kısaca Sarıkamış olaylarından bahsettikten sonra gidiş planları hakkında üyelere bilgi verdi. Gidiş, konaklama ve dönüşlerin problem olmaması için daha önceden planlamaların yapılması gerektiğini ve sponsorların iygata destek sunması adına müteşşebbüslerin devreye girmesi gerektiğini ifade etti.
Toplumda daha saygın bir yer edinmek, toplumun sorunlarıyla daha yakından ilgilenmek güzel projelere imza atıp kısa zamanda kurumsallaşmak için ne yapılması gerekiyorsa acilen yapılması gerekir denildi.
Toplantının gündeminde ilk etapta Sarıkamış ve iygata istifa eden üyelerin üyeliklerinin düşürülmesi tartışıldı. Toplantıda üyelerden görüş ve öneriler de alındı.
Dilek ve temennin kısmında görüş ve önerileri olan arkadaşlar tek tek söz alıp görüşlerini ifade ettiler. Önümüzdeki zamanlarda 10 Ocak çalışan gazeteciler günü kutlanacak. Bunun için de görüşleri olan iygat üyeleri görüşlerini karşılıklı olarak birbirleriyle istişare ettiler.
İstişarede İygat başkanı Sayın Ali tarakçı da söz alıp 10 Ocak gazeteciler gününü gazetecilerle kutlanması gerektiğini ifade etti
Mesih erol