ABD'NİN YENİ EYALETİ KÜRDİSTAN

ORTADOĞU'NUN YENİ SUPER GÜCÜ ABD KÜRDİSTAN EYALETİ...
Bu haber 2014-11-21 10:04:00 eklenmiş ve 635 kez görüntülenmiştir.

ABD KÜRDİSTANI EYALETİNE ÇEVİRİYOR...

 

Yüzyıl boyunca batı kurdurduğu diktatörlükleri kürtlere saldırdttı. Yetmedi terör çeteleri ile Kurdistanı kuşattı. Ortamı hazırladı ve şimdi aynı batı kurtarıcı rolune soyundu. PYD'den sonra  ABD Peşmerge'ye de doğrudan silah verme  kararı alarak Kürdistanı bir bütün olarak ABD'nin bir eyaletine çevirdi. Artık Amerikaya gitmek için okyanusları aşmaya gerek kalmadı. Suriye ve Irak Kürdistanı ABD'nin birer eyaleti...

 

Bir başka deyişle Atatürk, saddam, hafız vb. bölgenin tüm diktatörleri, sahte ve sunni sınırlarla oluşturulan uydu ve uyduruk devletler hep batıya çalıştılar. Batı da semeresini topluyor. ABD bu politikasıyla hem Türkiye'yi hemde Kürtleri kucaklamış oldu...!

 

ABD Temsilciler Meclisi'nde, IŞİD'e karşı savaşan Peşmerge güçlerine doğrudan silah yardımı için Başkan Obama'ya yetki veren tasarı hazırlandı.

 

ABD Temsilciler Meclisi'nin dışişleri komitesi, IŞİD'le savaşan Peşmerge’ye silah sağlanması için ABD Başkanı Barack Obama'ya yetki verilmesini öneren bir tasarı hazırladı.

 

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ne doğrudan silah sağlaması için Obama yönetimine yetki veren tasarı, Temsilciler Meclisi'ne sunuldu. Tasarı, sahada IŞİD'e karşı savaşan Peşmerge güçlerine doğrudan silah sağlanması için 3 yıl süreyle geçici yetki verilmesini öngörüyor. Dışişleri Komitesi Başkanı Ed Royce'un ofisinden yapılan açıklamada, Obama yönetiminin Iraklı Kürtlere gerekli ağır silahları ve zırhlı araçları tedarik etmediği belirtildi.

 

ASKERLER GİDİYOR

 

Amerikan Savunma Bakanlığı, daha önce Irak'a gönderme kararı aldığı 1500 askerden bir bölümünün birkaç hafta içinde yola çıkacağını açıkladı. Pentagon Sözcüsü John Kirby, bin 500 Amerikan askerinin IŞİD'le mücadelede Irak ordusuna eğitim verip danışmanlık yapacağını açıklarken, bu askerlerin ABD Kongresi'nin Irak misyonuna yönelik yeni bütçeyi onaylamasını beklemeden Irak'a gidebileceğini söyledi. Kirby, Pengaton'un, Irak'taki ABD misyonunu genişletmesi için kongreden yeni bütçe onayına ihtiyacı olduğunu da vurguladı. ABD'nin Irak'a göndereceği 1500 askerin 630'u rehberlik ve yardım misyonu kapsamında görevlendirilirken, 870'i de kapasite inşası ve eğitim misyonuna dahil olacak. 2011'de Irak'tan çekilen ABD'nin bu ülkeye geri gönderdiği asker sayısı da 3 bine ulaşacak

 

  

ETİKETLER :
Diğer Kurdistan haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA