KÜRDİSTAN'DA TARİHİ ADIM-TARİHİ ÖNEMDE AÇIKLAMALAR…

Irak Kürdistan yönetimi Daiş vb. soykırımcı terör çeteleri ile işbirliği yapan aile ve insanlara Kürdistanda yaşam ve yerleşme hakkının bir daha asla tanınmayacağını ve bu kararlarının kesin olduğunu belirttiler.
Bu haber 2014-11-08 23:14:03 eklenmiş ve 587 kez görüntülenmiştir.

KÜRDİSTAN'DA TARİHİ ADIM-TARİHİ ÖNEMDE AÇIKLAMALAR…

 

Irak Kürdistan yönetimi Daiş vb. soykırımcı terör çeteleri ile işbirliği yapan aile ve insanlara Kürdistanda yaşam ve yerleşme hakkının bir daha asla  tanınmayacağını ve bu kararlarının kesin olduğunu belirttiler.  Yüzyıldan fazladır Irak ve Suriye’de çeşitli oyunlarla Kürtlerin elinden alınan tüm toprakların geri alınacağını belirterek Kürdistanda ihanetçiler ister Kürt, ister Arap hangi kökenden olursa olsun yaşam ve barınma hakkını bir daha asla tanınmayacağını söylediler…

 

KÜRT HALKININ KENDİ ÜLKESİ SAYDIĞI TEK ÜLKE TÜRKİYE...

 

Yüzyıldan fazladır işgal, imha ve soykırım altında olan topraklar kurtarıldıktan sonra geri adım atılmayacak şekilde Kürdistanın sınırları çizilecektir. Kürt halkı devlet olarak Ortadoğu’da sadece Türkiye’ye güvenmektedir. Kürdistan ister bağımsız bir devlet olsun, isterse eyalet olsun Kürt halkının birleşmek birlikte yaşamak istediği tek ülke Türkiye, bugün Kürdistanda bir referandum yapılsa Kürt halkının % 99'u her alanda Türkiye ile birleşmeden yana kararlı…

 

Musul’un Zumar nahiyesi sınırında bulunan Peşmerge Güçleri Komutanı, “Kürtler olarak Kürdistan’ın Irak’la sınırını Zumar olarak belirledik” belirlediğimiz sınırlardan asla geri dönüş, geri adım atma olmayacaktır dedi.

 

Peşmerge güçleri Musul'un Zumar nahiyesine 25 Ekim'de yaptığı operasyonda, IŞİD bölgeyi IŞİD'den almıştı. Musul’un Zumar nahiyesi sınırında bulunan Peşmerge Güçleri Komutanı, “Kürtler olarak Kürdistan’ın Irak’la sınırını Zumar’da çizdik” dedi.

 

GERİ ADIM ATILMAYACAK

 

Irak Kürdistan bölgesinde yayın yapan Rûdaw televiyonunun haberine göre, Zumar’da atılan bu adım, Kürdistan Bölgesi’nin Irak’a karşı çizdiği ilk sınır hattı özelliğini taşıyor. Peşmerge komutanına göre, çizilen bu sınırdan geri adım atılmayacak.

 

 

PETROL ZENGİNİ IŞİD, Zumar’da yenilip çekilirken birçok evi harabeye çevirip çekildi. Evlerini bu halde gören nahiye halkı, IŞİD’le işbirliği yapıp Kürtler’in ölümüne sebep olan Arapların Zumar’a dönmelerini istemiyor. Musul’un kuzeydoğusundaki petrol zengini Zumar nahiyesi, IŞİD’in elinde bulunan Hogne kasabasına 3 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Zumar’ın kurtarılmasından sonra, IŞİD’le işbirliği yapan Araplar ve Kürtler nahiyeden kaçmıştı. Öte yandan peşmerge komutanının bu açıklamasına Irak hükümetinin ne tepki vereceği ise merak konusu oldu. 

ETİKETLER :
Diğer Kurdistan haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA