KAİ VAKFI ELEŞTİRİLERE ÇOK KIZDI...

Kars Ardahan Iğdır Kalkınma Vakfı, son günlerde kendilerine yönelik yapılan eleştirilere bir basın açıklaması ile cevap verdiler.
Bu haber 2014-11-07 23:41:38 eklenmiş ve 1287 kez görüntülenmiştir.

KAİ VAKFI ELEŞTİRİLERE ÇOK KIZDI...

 

Bölge STK ve İş Dünyasını çürütme, bölge lobiciliğinin oluşmaması için her tür çabayı gösteren Kai Vakfı  fosilleşmiş anlayışı ile STK ve Vakıfları birbiriyle karıştırmaya devam ediyor. Bu anlamda bölgede giderek irtifa kaybeden, bölgeyi temsilden uzaklaşan vakıf özeleştiri yapacağına  KAİSİAD Kurucu Başkanı Süreyya Çinik’e  saldırıya geçti. 

 

Vakıf yönetimi yaptığı açıklamada Çinik’i mahkemeye vereceğini söylerken Çinik ise Doğu Medya’ya, gazetemize yaptığı açıklamada sadece Esfender Korkmaz’ın son 2 yıllık GSM operator konuşmalarını isteriz. Korkmaz yada yönetimi ayırım yapıyor mu yapmıyor mu kendiliğinden ortaya çıkar diyerek dava edilmesinin bölgemiz üzerinde oynanan oyunları da deşifre edeceğini söylediler…

 

 

Aynı ekibin birde bölgeyle ilgili yeni bir kai derneki kurma girişiminde bulunduğu gelen haberler arasında. Söylentiler doğruysa bir kai balonu daha geliyor. 22 yıldır birbirinden ayrılan Kars-Ardahan-Iğdır’da Kars ve Iğdır illeri Ardahan gibi kendi federasyonlarını kurmadan, kendi örgütlülüklerini bitirmeden bölgeyi toparmalamaya çalışmaları başlı başına bir komedi. STK yapılanmasını bilmeyen hala 22 yıl öncesinde yaşayan fosilleşmiş anlayışlar bu anlamda hep hezimet üstüne hezimet yaşamya devam ediyorlar. Kendi eksikliklerini görmedikleri içinde eleştirenlere suçlu muamelesi yapıyorlar.

 

Kars ve Iğdır iller bazında, il dernekçiliği bazında Federasyonlaşırsa Konfederasyon çatısı altında Ardahanla birleşme olur. Bu da en az 5-10 yıl sürecek bir çalışmayı gerektirir. İsatanbulş genelinde Kars iline ait federasyon kuracak sayıda Kars Derneği ortada yokken üç ilin adını kullanmak STK literatüründe tam bir komedyadır. Fakat çeyrek yüzyıl geriden stk’ları takip eden fosil anlayışlar bu tür şeyleri bilmedikleri için bilenleri kendilerine uydurmaya çalışarak iyice komik düşüyorlar. Bin kere söyledik bir kez daha söyleyelim utanmayın gelin sorun yol gösterelim. Bilmemek ayıp değil, öğrenmemek ayıp…

 

Sonuç olarak diğer bölgelerde olduğu gibi Kuzeydoğu Anadolu lobiciliği Ak Partinin bir devrim niteliğini taşıyan kalkınma ajanslarına benzer bir şekilde ortaya çıkması ve örgütlenmesi gerekiyordu. Bu adım da KAİSİAD’la atıldı. KAİSİAD SERKA’nın sivil ayağıdır. İş dünyasının tam  örgütlenmesi ile bütün Kuzeydoğu Anadoluyu (Kars-Ardahan-Iğdır-Ağrı ve Artvin) kapsayacak yegane güçtür.

 

Lobi işi İş Dünyası, STK’ların işidir. Onların ilgi alanına girer. Prensipte birliktelik gerektirir. Vakıf kendisini ilgilendirmeyen bu alanlara girdiği için sürekli tökezleyip düşüyor. Vakıf tamamıyla CHP'nin bilindik düz mantığına sahip. Nasıl bir makinadan düz bir kalıp, bir oyuncak çıkıyorsa CHP'de kendi değerlerine bağlı düz iradesiz partinin değerlerine bağlı bir vatandaş istiyor, birbaşka deyişle parti vatandaşa uymaz vatandaşı bir kalıpa sokmak için diktatörlük yapar. Vakıf'da kendini Karsın sahibi görüyor. STK, İş dünyası kimse sahada olmayacak vakıf olacak. Geriye kalanın bitmesi lazım. 

 

Örneğin Doğu Medya olarak, olaylara bilimsel ve eleştirisel olarak  yaklaşımımız, yada KAİSİAD gibi özgür iradeleri ile ortaya çıkan kurum ve STK'ların yaşamaması lazım. Vakıf şef, herkes şef'e biat etmeli. Geri kalanı bitirilmeli. Mantık bu olunca baş aşağı düşmekte kaçınılmaz oluyor...

 

 

KAİ VAKFININ AÇIKLAMASINI OLDUĞU GİBİ YAYINLIYORUZ…

 

Kars Ardahan Iğdır Kalkınma Vakfı Açıklama Yaptı

 

 

Kars Ardahan Iğdır Kalkınma Vakfı, son günlerde kendilerine yönelik yapılan eleştirilere bir basın açıklaması ile cevap verdiler.

 

DEĞERLİ HEMŞEHRİLERİMİZ,

 Bildiğiniz üzere, Kars Ardahan Iğdır Kalkınma Vakfı kurulduğu 1992 yılından beridir, birbirinden idari bir karar ile ayrılmasına karar verilen 3 ilimize, İdareye nispet edercesine bir arada tutarak, hizmet etmiştir ve etmektedir. Başta eğitim olmak üzere, bir çok kalkınma projesine öncülük etmiştir. İstanbul’dan Karslı (Ardahan Iğdır birlikte algılanmaktadır) olan ve Karslı olmayan bir çok bağışçının ve başta Yardımsevenler Derneği olmak üzere diğer STK’larla irtibatlı olarak, çok önemli projelere destek vermiştir. En önemlisi de gençlerimize burs vermenin yanında “rol modellikte” yapmıştır, yapmaktadır ve yapacaktır.

 Atalarımız “meyve veren ağaç taşlanır” demişler. Ancak bu taşlama meyveyi almak içindir. Ağacı kurutmak için değildir. Vakfımızın başarıları olumlu anlamda kıskanılırsa bundan memnuniyet duyarız. Ancak, işin içine hasetlik girer ve “ırk” üzerinden ilkel tartışmalara çekilmek istenir ise bunun cevabını bizler işbu şekilde cevaplarını vermekle kalmaz, yasal yollara gitmekten de geri durmayız.

 Bu genel özetten sonra, Vakfımız aleyhine asılsız mesnetsiz “suç uydurma, halkı kin ve nefrete düşürecek eylemlerde bulunma, hakaret etme” suçlarını işleyenler hakkında bilgi vermeyi de zorunlu görüyoruz.

 Kars Ardahan ve Iğdır Kalkınma Vakfımıza ve Kurucu Başkanına kurulduğu günden bu güne kadar yaşamadığımız, görmediğimiz bir olay ile karşı karşıya gelmiştir. Bir hanım arkadaş talihsiz bir önyargı ile tasallutta bulunmuş ve münazaa yaratmıştır.

 1. Acaba bu zat, Vakfımızın 22 senedir önceleri 200 kişiden başlayarak her yıl 900 Kars-Ardahan ve Iğdırlı öğrenciye burs verdiğini, bölgede KAİ adını taşıyan kız öğrenci yurtlarının çalıştığını, Vakfımızın bölgeye ait projeler geliştirdiğini ve bunların bir kısmının uygulamaya geçtiğini bilemeyecek kadar bilinçsizmidir? Yoksa Vakfımızı ilkel bir tartışmaya çekmeye çalışarak sabote etmek mi istiyor?

 Anlaşılan bu zat, eğlence ve gece düzenlemek dışındaki kalkınma projelerini ve eğitim yatırımlarını faaliyet olarak görmüyor.

 2. Vakıf üyeliği dernek üyeliğinden farklıdır. Ancak vakfımızın iş adamları konseyin kadınlar konseyi ve bunun gibi birçok konseyin de tüm hemşehrilerimiz üyedir ve üye olmak isteyenlere de açıktır. Kaldı ki kendisi de bir hanım arkadaşı ile 3 yıl önce Vakıf Yönetim Kurulu toplantısına katılarak, KAİSİAD olarak 5 burs parası istemiştir. Vakıf Yönetim Kurulu ve o sırada vakıfta olan Esfender Korkmaz’da ‘’Biz bursları iş adamlarından topluyoruz. Siz iş adamları derneği olduğunuzu söylüyor, ancak bizden burs parası istiyorsunuz’’şeklinde tepki göstermişti. Zira Vakıf, adı üstünde vakfetmekten gelir. Vakıf, bağış kabul eder ve bu bağışlar ile amacına uygun faaliyetlerini yerine getirir.

 3. Vakıf ve vakıf üyeleri bu güne kadar hiç kimseyi etnik yapısı nedeniyle dışlamamıştır. 45 kişilik Vakıf Yönetim Kurulunda ve konseylerde Kars Ardahan ve Iğdır’ın mozaik yapısı yansımıştır. Vakfımız, kimsenin dili, dini inanışı, ırkı ile ilgilenmez, ayrıştırmaz. Vakfımızın hiçbir üyesi Kasiadı kürt derneği olarak görmedi ve görmezde. Vakfımızın hiçbir toplantısında ve 28 Ekim 2014 tarihli Cumhuriyet Bayramı, Karsın Kurtuluşunu anma toplantısındaki konuşmalar da da “Kasiad kürt derneğidir” diye bir şey söylenmedi, söylenmez de. Vakfımızın ırk üzerinden ilkel bir tartışmaya çekilmesin mahal veremeyiz. Bu asılsız beyanı eden kişinin iftirası için Savcılığa suç duyurusunda bulunulmaktan geri durulmayacaktır. Bu kişinin yazılı beyanı ve eylemi, Türk Ceza Kanunun madde.271 uyarınca “suç uydurma”, TCK m.216 “halkı Kin ve düşmanlığa tahrik”, TCK m.125 “hakaret” ve sair suçları oluşturmaktadır. Basın yoluyla işlenmesi de bu suçların cezalarını ağırlaştırılmasına sebebiyet vermektedir.

 4. Vakfımızın kuruluşundan beridir görev alan Yönetim Kurulu üyelikleri yapmış kişilerden 4 milletvekili çıkmış olmasından dolayı gurur duyarız. Milletvekili olan Yönetim Kurulu üyeliği yapmış kişileri, vakfımız değil, Vakfımıza gönül veren kişiler desteklemiştir. Bundan sonra siyaset yapmak isteyenlerede Vakfımızın üyeleri kişisel desteklerini verebileceklerdir. Vakfımızın Kurucu Başkanı Esfender Korkmaz milletvekili olmadan beş yıl önce vakfı siyasete alet etmemek için Vakıf Başkanlığından kendi isteği ile ayrılmıştır. Ayrıldıktan sonra akademik kariyeri, iktisat fakültesi Dekanlığı formasyonu nedeni ile CHP genel merkez İstanbul Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Platformu Başkanı olmuştur. 2005 şubat’ında parti meclisine en çok oy alanlardan biri olarak seçilmiştir. Daha sonra 2007 yılında milletvekili seçilmiştir. Burada vurgulanmak istenen, Esfender Korkmaz kendi başarılı çalışmaları dolayısıyla milletvekili olmuştur. Vakfımız gönüllülerinin de Esfender Korkmaz’ın milletvekili olmasında olumlu katkısı var ise bundan da onur duyarız.

 

Vakfımız 2013-2014 öğretim yılında 800 öğrenciye burs verdi. 2014-2015 döneminde de 900-950 öğrenciye burs vermeyi planlanmıştır. Buna göre vakfımzın burs verilen döneminde aylık 100.000-TL lik bütçesi ve gideri olduğunu ve bunların vakfımıza bağış yapanlarca ödendiğini göz ardı etmemeliyiz.

 Çok basit bir hesapla, her bir aileyi 4 kişi kabul edersek, 900X4=3.600 adet Kars Ardahan ve Iğdırlı ailenin hayatına, Vakfımızın doğrudan katkısı var demektir. Bu başarıyı küçümseyenler kendilerine bir baksınlar lütfen.

 Sonuç olarak, yukarıda aktarılan türden iftiralar ve istismarlar Kars Ardana Iğdır algısına zarar vermektedir. Hemşehrilerimizin bu tür istismarlara alet olmamasını ve itibar etmemesini bekliyoruz. Bu vesileyle Vakfımıza destek veren, gençlerimizin elinden tutan herkese teşekkür ederiz. Vakfımızın çalışmalarına köstek olanları da halkımızın takdirine sunuyoruz. 7.11.2014

 Saygılarımızla

 

Yılmaz Ulubeyi

 

Kars Ardahan Iğdır Kalkınma Vakfı, İşadamları Konseyi Başkanı

 

Av.Mahmut Öztürkler,

 

 

Kars Ardahan Iğdır Kalkınma Vakfı Genel Sekreteri

ETİKETLER :
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA