Kanser Hastaları Artık Iğdır’da Tedavi Olacak

Iğdır Devlet Hastanesi'nde Gastroenteroloji bölümü olmadığı için çevre illere sevk edilmek zorunda kalan bağırsak ve mide kanseri hastalar, bu bölümün açılması sayesinde kendi memleketlerinde tedavi edilebilecek
Bu haber 2014-11-06 18:02:50 eklenmiş ve 497 kez görüntülenmiştir.
Haber: Murat AKKUŞ-Iğdır
 
Iğdır Devlet Hastanesi'nde Gastroenteroloji bölümü olmadığı için çevre illere sevk edilmek zorunda kalan bağırsak ve mide kanseri hastalar, bu bölümün açılması sayesinde kendi memleketlerinde tedavi edilebilecek.

Hastane bünyesinde açılan yeni bölüm sayesinde kentte yaşayan bağırsak ve mide kanseri hastalarının, tedavi için başka şehirlere gitmesi engellenmiş oldu.

Açılan bölüm ve temin edilen yeni araçlar sayesinde kanser hastalarının tedavileri rahatlıkla yapılacak ve başka şehirlere gitmelerine gerek kalmamış olacak.

Bölüm sorumlusu Uzman Dr. Serta Kılıncalp, gazetecilere yaptığı açıklamada Doğu Anadolu Bölgesi'ndde mide ve bağırsak kanseri vakalarına sıkça rastladıklarını söyledi.

Kılıncalp, bölümün olmayışı nedeniyle kanser hastalarının başka şehirlere gittiğini ve bunun büyük bir sorun oluşturduğunu belirterek, "Bu bölüm mide ve bağırsak kanseri hastalar için hayati önem taşıyor. Hastalığın durumu ve teşhis için bu bölümde tedavi gerekiyor. Böyle bir bölüm olmadığı için hastalarımız, şehir dışına gitmek zorunda kalıyordu. Artık burada de gereken tedavi yapılabilecek" dedi.

Kanser hastalarının tedavisi için gerekli tüm ekipmanların temin edildiğini vurgulayan Kılıncalp, rahatlıkla kanser tedavisi yapabileceklerini aktardı.

Kış mevsiminde hava şartları nedeniyle hastaların sevki sırasında büyük sorunlar çıkıyordu" diyen Kılıncalp, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bu sorun tamamen ortadan kalktı çok şükür. Kanserin yanı sıra mide kanaması geçiren hastalar için de hayat kurtarıcı bir bölüm açtık. Bu hastalara acil müdahale edilmesi gerektiği için sevk sırasında ölümler ortaya çıkabiliyor. Bu nedenle hayatını kaybeden hastalar bile olmuştur. Bu bölümün Iğdır'da açılmasıyla mide kanaması geçiren hastalara acil müdahaleyi en kısa sürede yapabileceğiz."
ETİKETLER :
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA