HOÇWAN’DAN KOBANE DUYARLILIĞI
Hoçvan Dernekler Federasyonu (Hoç-Fed) Kobane’ye yardım için çeşitli toplantılar yaptığı gibi, olayların yoğun olarak yaşandığı günlerde ise bizat başkan ve yönetim kurulu üyeleri ile Pirsus’a kadar gidip bölgede 1-2 gün de kalarak Kobane halkına desteğini sunmuştu.
İstanbul’a döndüğünde de boş durmayan Hoç-Fed bu konuda çeşitli toplantılar yaparak duyarlılığını ortaya koydu. İçinde KAİSİAD Y.K. üyelerinin de bulunduğu Hoçvan iş camiası ve dernekleri Kobane’ye şimdiye kadar 400-500 bin tl civarıında yardım yaptılar.
Bu toplantılardan biri de iş adamlarımızdan Doğan Ağabey Öztürk ve Güven Yılmaz öncülüğünde Pescatore restaurant’da yapıldı. Toplantıya Hoç-Fed başkanı Yakup Mavzer, ve federasyona üye dernekler, iş adamları, Beykoz HDP ilçesini temsilen temsilen Menderes Kaya gibi bir çok hemserimiz toplantıya katılıp katkıda bulundular.
Şeref Talay Aramıza Döndü
Yardım organizasyonunda gıda-turizm ve inşaat sektöründen tanıdığımız Şeref Talay’da son toplantıda yer aldı.
Talay 2013 yılında yaptığı inşaatlardan birinde bir işçi iş kazası nedniyle hayatını kaybetiğinden uzun bir yılı aşkın cezaevindeydi. Cezası biten Talay her zaman olduğu gibi toplumsal alanda ki duyarlılığını ortaya koyarak organizasyonda yer aldı.
Doğu Medya/İstanbul