İHH Iğdır Şubesi Kobani'ye Yardım Kermesi Açtı

İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği Iğdır Şubesi Kobani’den gelenlere yardım için kermes düzenledi. Kültür merkezinde açılan kermese yardımseverler ilgilerini erigemediler
Bu haber 2014-11-03 19:45:15 eklenmiş ve 713 kez görüntülenmiştir.

Haber: Murat AKKUŞ-Iğdır

 

İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği Iğdır Şubesi Kobani’den gelenlere yardım için kermes düzenledi. Kültür merkezinde açılan kermese yardımseverler ilgilerini erigemediler.

Kermesin açılışında konuşan Iğdır İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği Şube Başkanı Hikmet Ulaş, “İHH İnsani Yardım Vakfı; bölge, din, dil, ırk ve mezhep ayrımı yapmaksızın, dünyanın herhangi bir yerinde felakete uğramış, zulüm görmüş, aç ve açıkta kalmış; savaş, tabii afet gibi sebeplerle mağdur olmuş; evsiz, yurtsuz, tüm insanlara insani yardım ulaştırmak ve bu insanların temel hak ve hürriyetlerinin ihlal edilmesini önlemek üzere 1992 yılından bu yana çalışmaktadır.

Gönüllü faaliyetlerle başlayan ve 1995 yılında kurumsallaşan bu çalışmalar kısa sürede 5 kıtada, 120 ülke ve bölgeye yayılmış ve Türkiye’den tüm dünyaya ulaşan bir hayır köprüsü olmuştur. İnsani Yardım Vakfı, misyonunu gerçekleştirirken tüm dünyada öncelik sırasına göre;

Savaş ve savaşın etkisinin sürdüğü bölgelerde, Afet bölgelerinde, Yoksulluk olan ülke ve bölgelerde, faaliyet yürütmektedir. İHH, kurulduğu günden bu yana Filistin meselesini yakından takip etmekte ve çözüm için destek olmaktadır. İşgal altındaki Filistinlilere ve Gazzelilere çok yoğun bir şekilde insani yardım götürürken, insan hakları alanında da haklarını savunmak için gayret sarf etmektedir.

Rojava ve Kobani’ye bir ayda 27 TIR dolusu insani yardım malzemesi gönderdik”

Vakfımız tarafından Suriye'nin Rojava ve Kobani bölgelerine, son bir ayda 27 TIR dolusu insani yardım malzemesi, Şanlıurfa Suruç ilçesinden bölgeye gönderilirken, Yine Suriye'de Afrin, Kobani ve Cezira'daki kardeşlerimize ulaştırılmak üzere hazırlanan, insani yardım malzemesini taşıyan 7 TIR, Mardin'in Kızıltepe ilçesi Şenyurt geçiş noktasından bölgeye gönderilmiştir. Bu bölgelerde, On milyonun üstünde insan yerinden yurdundan edilmiş, Bunun 2 milyona yakını Türkiye’ye sığınmış durumdadır. Kendi topraklarında işi gücü, evi barkı olan şerefli insanlarken, ne yazık ki burada dilenmek durumunda bile kalanlar olmuştur. Suriye’deki iç savaştan dolayı zor günler geçiren bölge halkına, içerisinde gıda, temizlik, süt, bisküvi ve çocuk maması bulunan insani yardım kolileri İHH ekipleri tarafından dağıtılmıştır.

Vakfımız yardım çalışmalarında din, dil, ırk ve cinsiyet ayrımı yapmamaktadır. En önemli önceliğimiz insandır. Ancak bugün savaş ve işgal yaşayan topluluklara baktığınızda bu bölgelerin yoğunlukla Müslümanların yaşadığı bölgeler olduğunu görebilirsiniz. Çalışmalarımızda önceliğimiz, her zaman ihtiyaç sahiplerine yardım etmek şeklinde belirtilmiştir. Örneğin kıtlık nedeniyle Afrika’ya yardım götürüldüğünde, Müslümanların yanı sıra diğer din ve inanışlara mensup olanlara da yardım edilmektedir. Katrina Kasırgası (New Orleans), İtalya, Haiti ve Japonya depremlerinde yapılan yardımlar bu anlayışa örnektir.

Değerli arkadaşlar sonuç olarak Yaptığımız ve yapacağımız yardımlarla vicdanlarımızı rahatlatıyor olabiliriz. Ama bu yardımlar, yarın hesap gününde en azından tarafımızı belli etmemize yaradığı için kurtuluşumuza vesile olmasını istiyorum. Bu gayretimizin Hz. İbrahim’in ateşine gagasıyla su taşıyan güvercin misali, mazlumdan yana tavır aldığımızı göstermesini diliyor ve şimdiden yapılacak bağışlar için teşekkür ediyoruz” dedi.

Daha sonra kermes açılışına iştirak eden yurttaşlar kermeste sunulan ürünleri satın alarak katkıda bulundular.  

 

ETİKETLER :
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA