Kürd Obama doğdu

IŞİD teröründen kaçarak Kuzey Kürdistan’a sığınan Kobanêli aile yeni doğan bebeğine Obama adını verdi.
Bu haber 2014-10-26 21:48:03 eklenmiş ve 526 kez görüntülenmiştir.

Kürd Obama doğdu

 

Obama ve Amerika giderek Kürtlerin gözünde kahraman olmaya başladı. Bu sempati nedeniyle Kobane'li aile çocuklarına Obama adını koydu. IŞİD teröründen kaçarak Kuzey Kürdistan’a sığınan Kobanêli  aile yeni doğan bebeğine Obama adını verdi.

 

Basnews sitesinde yer alan habere göre Suruç’ta mülteciler için açılan çadır kentte gözlerini dünyaya açan bebek Obaman’ın annesi Sultan Müslim, ’’Oğlumun adını içimden geldiği için Obama koydum. Ve oğlumun adı hep  böyle kalacak ‘’ dedi.

 

Sultan Müslim ‘’Obama’nın uçakları sayesinde Kobanê’de savaş biteceğine inanıyorum. Savaş bitince de biz ülkemize, evimize ve topraklarımıza kavuşacağız’’ şeklinde konuştu.

 

IŞİD zulmünden kaçan 200 bin Kobanêli aile ile altı çocuğu ve karnında bebeği ile Suraç’a gelen  Sultan, şimdi kendileri için açılan çadır kentte, yeni doğan Obama bebekle beraber çaresiz savaşın bitmesini bekliyor.

 

 

Kürd bebek Obama’nın babası Mehmud Beko ise, ‘’ABD Başkanı Obama’ya  Kürdlere yaptığı yardımlardan dolayı teşekkürlerimizi sunmak için oğlumun adını Obama koydum.  Biz Kürdler dünyada yaşayan diğer halklar gibi özgür yaşamak istiyoruz.  Biran önce topraklarımıza dönebilmemiz için, sayın Obama’dan daha fazla bize yardım etmesini istiyorum’’ dedi.

ETİKETLER :
Diğer Kurdistan haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA