HDP 3 ŞEHİTLE İLGİLİ BASIN AÇIKLAMASI YAPTI

23 Ekim günü Kars'ın Kağızman ilçesinde 3 HPG gerillasının infaz edilmesinden sonra 24 Ekim günü de Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde 3 asker öldürüldü. Yaşanan olaylar üzerine HDP yazılı bir açıklama yaptı.
Bu haber 2014-10-26 00:40:57 eklenmiş ve 614 kez görüntülenmiştir.

HDP  3 ŞEHİTLE İLGİLİ BASIN AÇIKLAMASI YAPTI

 

3 Şehit Sonrası HDP'den Açıklama: Üzgün ve Kaygılıyız

 

23 Ekim günü Kars'ın Kağızman ilçesinde 3 HPG gerillasının infaz edilmesinden sonra 24 Ekim günü de Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde 3 asker  öldürüldü. Yaşanan olaylar üzerine  HDP yazılı bir açıklama yaptı.

 

3 askerin şehit düşmesi sonrası HDP, "Türkiye'de yeniden çatışmaların yaşanacağı, evlere ateşin düşeceği bir döneme doğru yaklaşıldığını hissediyoruz." açıklaması yaptı.

 

 

HDP, "Türkiye'de yeniden çatışmaların yaşanacağı, canlarımızın yitirileceği, evlere ateşin düşeceği bir döneme doğru yaklaşıldığını hissediyoruz." dedi.

 

Parti, "Bu gelişmeler bizim için büyük bir üzüntü ve kaygı konusudur. Türkiye tehlikeli bir ortama doğru sürükleniyor. Sürecin hızlanması için gereken adımlar atılmalı. Yaşamını yitirenlere rahmet, ailelerine başsağlığı ve yakınlarına sabır diliyoruz." ifadelerini kullandı.

 

İŞTE HDP TARAFINDAN YAPILAN AÇIKLAMANIN SATIRBAŞLARI:

 

"ÜZGÜN VE KAYGILIYIZ"

 

"Yaşananlardan dolayı üzgün ve kaygılıyız. Çünkü Türkiye'de yeniden çatışmaların yaşanacağı, canlarımızın yitirileceği, evlere ateşin düşeceği bir döneme doğru yaklaşıldığını hissediyoruz.

 

"TÜRKİYE TEHLİKELİ BİR ORTAMA SÜRÜKLENİYOR"

 

 Kaygılıyız. Çünkü bu gelişmelerin Ortadoğu'nun bugünkü durumunda Türkiye'yi son derece tehlikeli bir ortama doğru sürükleyeceğini biliyoruz.

 

"SÜREÇ HIZLANDIRILMALI"

 


Bu toprakların en kadim meselelerinden birini çözmek için daha fazla beklenmemelidir. Kalıcı bir barış için herkesi çözüm sürecine katkı sunmaya ve sürecin gerekliliklerini hızla yerine getirerek sorunların çözümüne odaklanmaya, herkesi yeniden çatışma ortamına zemin sunan tutumlardan kaçınmaya davet ediyoruz. İnanıyoruz ki, doğru ve gerekli adımlar atıldığında kalıcı barışın sağlanması çok yakın bir gelecekte mümkün olabilir.

"BAŞSAĞLIĞI DİLİYORUZ"

Halkların Demokratik Partisi olarak yaşanan bu acıların tekrarlanmamasını temenni ediyor, yaşamını yitirenlere rahmet, ailelerine başsağlığı ve yakınlarına sabır diliyoruz."

Dogu Medya/bölge haberler

ETİKETLER :
Diğer Kurdistan haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA