Iğdır’da 20 Engelli Yurttaşa Tekerlekli Sandalye Verildi

Elele Avrupa Engelliler Yardım Konfederasyonu ve Avrupa'daki gurbetçi vatandaşların desteğiyle temin edilen tekerlekli sandalyeler, Iğdır'daki ihtiyaç sahiplerine törenle teslim edildi. Bedensel Engelliler Derneği Iğdır şubesi üyelerinden 20 kişiye tekerlekli sandalye verildi
Bu haber 2014-10-23 16:33:05 eklenmiş ve 670 kez görüntülenmiştir.

Haber: Murat AKKUŞ-Iğdır

 

Elele Avrupa Engelliler Yardım Konfederasyonu ve Avrupa'daki gurbetçi vatandaşların desteğiyle temin edilen tekerlekli sandalyeler, Iğdır'daki ihtiyaç sahiplerine törenle teslim edildi. Bedensel Engelliler Derneği Iğdır şubesi üyelerinden 20 kişiye tekerlekli sandalye verildi. 

 

Iğdır Müftülüğü konferans salonunda düzenlenen törenin açılış konuşmasını Bedensel engelliler Derneği Iğdır Şubesi Onursal Başkanı Baran Turan Hanımefendi yaptı. Turan konuşmasında; “Ülkemiz büyük bir nüfus potansiyeline sahiptir. Ama bu nüfusun ne kadarını engelli bireylerimizin oluşturduğunu çoğumuz bilmeyiz. Araştırmalar sonucunda ortaya çıkan tablo hiç de önemsenmeyecek gibi değildir. Nüfus sayımına göre ülkemizdeki engelli bireylerin oranı % 14'tür. Bu rakam herhalde bizlerin engelli bireylerimiz için ne kadar çalışmamız gerektiği hakkmda bilgı vermektedir. Aynca her insanın bir özürlü adayı olduğunu düşünürsek herhalde yapılacak çalışmalan çok daha fazla önemsemek gerektiği anlaşılmaktadır. Günlük yaşamımzda engelli bireylerle muhakkak karşılaşmışsınızdır.

 

Kimi zaman elindeki beyaz bastonuyla yürüyenleri, kimi zaman işaretlerle etrafındakilere derdini anlatmaya çalışanları, tekerlekli sandalye ile kaldırımları ve pek çok engelleri aşmak için zahmet çekenleri, garip tavırlarına bakarak güldüğünüz kişileri görmüşsünüzdür. işte bu kişilerin ne gibi dertleri, sıkıntılan var çoğumuz sormayız.  Engelli bireylerimizi topluma kazandırmak ve hayatlarını kolaylaştırabilmek için inanın küçük büyük bütün bireylerin yapabileceği pek çok şey vardır. Örneğin çevre düzenlemelerinin engelli bireylere uygun şekilde yapılması, günlük yaşamımızda sürekli kullandığımız alışveriş merkezlerinin engelli bireylere uygun olarak dizayn edilmesi, trafik ışıklarına kurulan sesli düzeneklerin yaygınlaştırılması engelli bireylerimizin hayatlarını bir nebze de olsa kolaylaştıracaktır.


 Engelli bireylerimize yardımcı olmak istiyorsak, onlara acıyarak yaklaşma yerine, beceri ve yetenekleri doğrultusunda iş imkam sağlamak onları üretken ve verimli hale getirmek, erişebilirliği sağlamak gerekmektedir. Bizler dernek olarak az da olsa katkı sağlamak amacıyla Elele Avrupa Engelliler Yardım Konfederasyonu ile işbirliği yaparak bugün tekerlekli sandalye dağıtıyoruz. Bu hususta desteklerinden dolayı Cengiz bey'e teşekkür ederiz. Yeni tekerlekli sandalyesine kavuşan kardeşlerimize hayırlı olmasını dilerken, biz her zaman sizlerin yanmda olacağız. Bugün aramızda olan ve katkı sağlayan herkese teşekkür eder, sağlıklı günler, mutlu bir ömür dilerim” dedi.

 

Elele Avrupa Engelliler Yardım Konfederasyonu Başkanı Cengiz Hocazade, “Yurt dışında yaşayan gurbetçi Türklerin yardımlaşma konusunda çok duyarlı olduğunu söyledi. Bu kapsamda Avrupa genelinde yardımlaşma çalışması yürüttüklerini belirten Hocazade, "Bu kapsamda temin edebildiğimiz tekerlekli sandalyeleri, Türkiye'deki engelli hemşehrilerimize ulaştırmak için yollara düştük. Türkiye'nin çeşitli illerine yardım gönderiyoruz" dedi. Hocazade, Iğdır'da yaşayan engelli vatandaşlara yurt dışından temin edilen tekerlekli sandalyeleri verebildikleri için çok mutlu olduklarını aktardı.

 

Her sağlıklı insanın, birer engelli adayı olduğunu anımsatan Hocazade, şöyle devam etti: "Bundan dolayı çok büyük bir duyarlılık var. Bu sayede kısa süre içinde temin ettik bu tekerlekli sandalyeleri. Şu anda ihtiyaç sahibi olduğunu belirlediğimiz 20 kardeşimize tekerlekli sandalyelerini teslim ettik. Iğdır'da 3 engelli kardeşimizin akülü araca, bir kızımızın da yürüme bandına ihtiyacı var. Almanya'ya döner dönmez bunları da temin ederek Iğdır'a göndereceğiz." Dedi. 

 

Iğdır Valisi Davut Haner de Türkiye genelinde engelli vatandaşların yaşamını kolaylaştırmak adına önemli politikalar yürütüldüğünü ve bu sayede birçok engellinin topluma kazandırıldığını dile getirdi.

Iğdır valisi Davut Haner, Belediye Başkanı Av.Murat Yikit, İl Genel Meclis Başkanı Abdulkadir Özsular ve İl Emniyet Müdürü Yüksel Babal'ın katıldığı törende Konuşmaların ardından 20 tekerlekli sandalye, ihtiyaç sahibi engellilere teslim edildi.

ETİKETLER :
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA