Özgür-Der'den BDP'ye: İnsan Hakları Anlayışınız Bu Mu?

Kürtlere katliam yapıldığına ilişkin haberlerin gerçeği yansıtmadığını ortaya çıkardıkları için saldırıya uğradıklarını belirten Özgür-Der, olayı kınadı.
Bu haber 2013-08-13 16:59:02 eklenmiş ve 494 kez görüntülenmiştir.

Suriye'de Kürtlere yönelik katliam yapıldığına ilişkin haberlerin gerçeği yansıtmadığını ortaya çıkardıkları için saldırıya uğradıklarını belirten Özgür-Der, kitlesel basın açıklaması yaparak olayı kınadı.

Diyarbakır'da çok sayıda sivil toplum kuruluşunun da destek verdiği basın açıklamasında konuşan Özgür-Der Diyarbakır Şube Başkanı Murat Koç, BDP'ye "Yıllarca demokrasi, insan hakları, düşünce ve örgütlenme özgürlüğü diye bayraklaştırdığınız ilkeler konusunda bir çifte standart içindesiniz. Sizin gibi düşünmediğimiz için tabanınızın saldırılarına maruz kalmamızı haklı buluyorsunuz. Günlerdir burnunuzun dibinde gerçekleştirilen bu saldırılar karşısında niye sessizsiniz? Ne oldu demokrasinize, insan haklarınıza…" diye seslendi.

Diyarbakır'ın Ofis semtinde yapılan basın açıklamasında, dernek şubelerine molotof atılması nedeniyle 'Gerçekler molotofla yanmaz, kurşunla ölmez' pankartının taşınması dikkat çekti. Dernek başkanı Murat Koç, Suriye'nin Kürt bölgesinde PYD ile Baas rejimine karşı mücadele eden direniş grupları arasında çatışmaların meydana geldiğini belirtti. Koç, burada Kürt halkına yönelik bir katliam olduğu ve bu katliamda Suriye halkına yardım eden kuruluşların silah ve militan taşıdığı yönündeki düzeysiz propagandanın devam ettiğini dile getirdi. Koç, "İslami kuruluşları hedef alan bu çarpıtma ve saptırmalar, hakaret ve iftiralar eşliğinde tehdit ve hedef göstermelere, oradan da fiili saldırılara kadar vardı. Önce Van, daha sonra Bağlar şubemiz saldırıya uğradı. Her iki saldırıyı da PKK'ya bağlı YDG-H üstlendi." dedi.

BDP'ye seslenen Koç, "Günlerdir burnunuzun dibinde gerçekleştirilen bu saldırılar karşısında niye sessizsiniz? Ne oldu demokrasinize, insan haklarınıza? Sakın sizden bu konuda tutarlık göstereceğinizi beklediğimizi sanmayın, ama kamuoyunu bu konuda aydınlatmak gibi bir vazifeniz var." şeklinde konuştu.

"KUR'AN ÖĞRETİLEN KURUMLARI YAKMAYA AZMETMENİZE ÜZÜLÜYORUZ"

Derneğin Kurucu Başkanı Bülent Serdar Yılmaz ise dernek binalarına molotof atanlara seslendi. Yılmaz, "Ben buradan öncelikle kurumlarımıza molotof kokteyli atan Kürdistanlı gençlere seslenmek istiyorum; Yalan ve dezenformasyonla kandırılıyorsunuz. Biz Müslümanız, bizi yakmaya, öldürmeye gelen ancak bizde dirilir. Biz kimseye bugüne kadar taş, molotof atmadık. Kimsenin kalbini dahi kırmadık. Bize atılan iftiralara inanarak kurumlarımızı yakmaya, Kur'an öğretilen, Peygamber'in hayatının öğretildiği ilim yuvalarını yakmaya azmetmeniz karşısında sadece üzülüyoruz, sizin için üzülüyoruz." ifadelerini kullandı.

Yılmaz, ilk defa bir çözüm sürecine girilmişken ortamı bozacak eylem ve hareketlerden kaçınılması çağrısında bulundu. Özgür-Der'e destek veren sivil toplum kuruluşlarının başkanları da birer destek konuşması yaptı. Basın açıklamasının ardından grup sessizce dağıldı.

ETİKETLER : Özgür-Der'den BDP'ye: İnsan Hakları Anlayışınız Bu Mu?
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA