HOLANDALI ÇETE KÜRTLER İNSANLIĞIN ATASIDIR...

Hollandalı bir motosiklet grubu IŞİD'e karşı savaşmak için Suriye Kürdistanına giderek Kürtlele birlikte savaşa katıldılar.
Bu haber 2014-10-16 01:00:42 eklenmiş ve 643 kez görüntülenmiştir.

HOLANDALI  MOTOSİKLET ÇETESİ  İŞİD’E  KARŞI KÜRTLERE KATILDILAR…

 

Hollandalı bir motorsiklet grubu  IŞİD'e karşı savaşmak için Suriye Kürdistanına giderek Kürtlele birlikte savaşa katıldılar.

 

Motosikletçiler, “Kutsal kitaplara göre Hz. Adem Aden’e (Aşağı Mezopotamya’ya) indi. Nuh’un gemisi ise Agiri-Ararat  yada Cudi Dağ’ına demirledi. Sadece bu donelerden dahi yola çıksak Kürtler insanlığın atalarıdır. Bizler bu kadim milletin torunları olarak onlar safında savaşmaya kendimizi mecbur hisediyoruz.

 

Kürtlerin kültürü kapsayıcı, kucaklayıcı, paylaşımcı, ayırım yapmadan herkesi kucaklayan dünyanın en üstün kültürü. Mezopotamyada Kürtler yerine başka bir etnik vb. unsurun yer alması dünyanın kıyametidir. Fakat geri zekalılar Kürtlerin insanlık için ne kadar önemli bir kültür, ne kadar önemli bir halk olduğunu bilmezler. Kürt halkının dünya açısından öneminin kavranması için bu sefere çıkmış bulunuyoruz” diye açıklama yaptıkları gelen bilgiler arasında…

 

 

Hollandalı motorcu çetesi IŞİD ile savaşmaya gitti

 

İngiliz Daily Mail gazetesi, Hollandalı bir motorsiklet grubu üyelerinin IŞİD'e karşı savaşmak için Suriye'ye gittiğini yazdı.

 

Habere göre, grubun lideri Klaas Otto, 'No Surrender' adlı motorsiklet grubunun 3 üyesinin IŞİD ile mücadele etmek ve peşmergelere yardım etmek amacıyla geçen hafta Suriye'ye gitti. Haberde, Hollandalı yetkililerin grup üyelerinin yurtd ışına gitmesinin suç olmayacağını, sadece Hollanda'ya karşı savaşmaları halinde suç olabileceğini bildirdikleri ifade edildi. Başsavcı sözcüsü Wim de Bruin ise, silahlı güçlere katılmanın daha önce suç oluşturduğu halde artık yasak olmadığını belirterek "Sadece Hollanda'ya karşı savaşamazsınız" diye konuştu.

 

 

Haberde, "Aralarında İngiltere'nin de bulunduğu birkaç ülke, kendi vatandaşlarının IŞİD'e katılmasını durdurnaya çalışırken, peşmergelere katılım terörist bir organizasyon olmadığı gerekçesiyle suç unsuru sayılmıyor" denildi. Başsavcı sözcüsü, Hollanda vatandaşların peşmergelerin yanında savaşırken suç, tecavüz veya işkenceye karışmaları halinde tutuklanabileceklerini söyledi. Bruin, bunun kanıtlanmasının da zor olacağını ekledi. Diğer yandan Kürt bir televizyon kanalından yayınlanan görüntülerde peşmergelerle birlikte poz veren Hollandalıların kendi dillerinde "Kürtler çok uzun bir zamadır baskı altında" dediği belirtildi. Yaklaşık 70 bin Kürt'ün yaşadığı Hollanda'ya, Kürtlerin bir çoğunun Türkiye ve Ortadoğu ülkelerinden siyasi nedenlerle iltica ederek yerleştiği kaydedildi. 

ETİKETLER :
Diğer Kurdistan haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA