Iğdırlı Doktor Yasemin Öner Kobani’lilerin Yardımına Koştu

On yıldır Iğdır’da mesleğini icra eden Dr. Yasemin Öner, iki hafta Suruç’ta Kobani’den gelen hasta ve tedaviye ihtiyaç duyan insanlara sağlık hizmeti sundu
Bu haber 2014-10-10 19:57:51 eklenmiş ve 2237 kez görüntülenmiştir.

Haber: Murat AKKUŞ-Iğdır

On yıldır Iğdır’da mesleğini icra eden Dr. Yasemin Öner, iki hafta Suruç’ta Kobani’den gelen hasta ve tedaviye ihtiyaç duyan insanlara sağlık hizmeti sundu.

Yer Yüzü Doktorları Derneği üyesi olan Dr.Öner, insanlık dramının yaşandığı Kobani sınırının sıfır noktasında bulunan Süleyman Şah Çadır Kampında sağlık hizmeti sundu. Yer Yüzü Doktorları ekibi günde yaklaşık 300 kişi sağlık ve tedavi  hizmetlerinden yararlandırıldı.     

Daha sonra İşid tarafından atılan bomba ve mermilerin sağlık hizmeti verilen bölgeye düşmesinden sonra güvenlik gerekçesiyle Süleyman Şah Kampı boşaltıldı. Sağlık hizmetleri yatılı bölge okulunda verilmeye başlandı. Yatılı bölge okulu kampında yaklaşık 4 bin kişi istihdam ediliyor. Burada da Yer Yüzü Doktorları Derneği üyeleri Sağlık Bakanlığı personeliyle birlikte hizmet vermeye devam ediliyor.   

Dernek genel merkezinden aldığımız bilgiye göre, Yer Yüzü Doktorları Derneği üyeleri dönüşümlü olarak sağlık hizmetlerini vermeye devam ediyorlar. Bu derneğin aynı zamanda bir tır dolusu ilaç ve tıbbi malzeme yardımnda bulunduğu öğrenildi.  

iki hafta Suruç’ta Kobani’den gelen hasta ve tedaviye ihtiyaç duyan insanlara sağlık hizmeti sunan Dr. Yasemin Öner, “Sağlık hizmeti, dil, din, mezhep ve ırk gözetilmeksizin tüm insanların hakkıdır. Biz ülke olarak her zaman mazlumun ve mağdurun yanında olan bir düsturu benimsemiş bir milletiz. Daha önce Marmara depremi ile Van depreminde de insanlarımızın yardımına koştuk. Rabbim bir daha bu tür acıları insanlığa yaşatmasın” dedi.  

ETİKETLER :
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA