UZMAN ÇAVUŞ İŞİDE ÇALIŞIYOR

Türkiye’de resmi kanat Türkiyenin terör çeteleri ile ilişkisi yok diye çıkışırken, Yumurtalık köylüleri: Kobanili iki kardeşin Ahmed Seid Ahmed ve Kemal Seid Ahmed, isimli iki kardeşin vurulması emrini de veren Sınırdaki uzman çavuş çetelere silah geçişini sağlıyor. İşide çalışyor dediler…
Bu haber 2014-10-06 23:01:46 eklenmiş ve 542 kez görüntülenmiştir.

 

UZMAN ÇAVUŞ İŞİDE ÇALIŞIYOR

 

Türkiye’de resmi kanat Türkiyenin terör çeteleri ile ilişkisi yok diye çıkışırken, Yumurtalık köylüleri: Kobanili iki kardeşin Ahmed Seid Ahmed ve Kemal Seid Ahmed, isimli iki kardeşin vurulması emrini de veren Sınırdaki uzman çavuş çetelere silah geçişini sağlıyor. İşide çalışyor dediler…

 

DAİŞ çetelerinin saldırısı ardından Yumurtalık sınır kapısına gelen yaşlı, çocuk ve kadınlardan oluşan siviller DAİŞ ve Türk askerlerinin ateşi arasında kaldı. Yumurtalık köylüleri ise, sınırda bir uzman çavuşun çeteler için silah geçişini sağladığını iddia etti.

 

 

ADVERTISEMENT

 

 

 

DAİŞ çetelerinin saldırıları üzerine köylerinden yanlarına alabildikleri eşyaları ve hayvanları ile birlikte Yumurtalık sınır noktasına gelen binlerce Kobanêli sınırda bekleyişlerini sürdürürken, İzaê  ve Tilşehir tepelerine yerleşen DAİŞ çeteleri buradan sivillerin bulunduğu bölgeye havan topları ile saldırıyor.

 

Türk devletinin geçişleri engellemesi nedeniyle sınırda bekleyen sivillere dün akşam bir kez daha top saldırısı gerçekleşti. Saldırı ardından sivillerin Kuzey’e geçişi, Türk askerlerinin gaz bombalı ve zırhlı araçlarla müdahalesiyle engellendi.

 

Saldırıdan kurtularak Yumurtalık köyüne ulaşan Kobanêli Salih Dewrêş, iki ateş arasında kalan kadın ve çocukların çığlıklarının yeri göğü inlettiğini anlattı. Saldırının hemen ardından görüştüğümüz Salih Dewrêş, Türk ordusu ve DAİŞ'in bu bölgedeki uygulamaları için “Kürt fermanı” dedi.

 

Dewrêş, sınır hattındaki saldırıları bir uzman çavuşun organize ettiğini belirtirken, Yumurtalık köylüleri de bu uzman çavuşun DAİŞ saldırıları ardından bölgeye geldiğine dikkat çekti; uzman çavuşun DAİŞ çetelerine silah geçişini organize ettiğini iddia etti.

 

İKİ ATEŞ ARASINDA KALDIK

 

“DAİŞ saldırıları ardından köylerimizden ayrılarak yanımıza alabildiğimiz hayvanlarımız, eşyalarımız ve araçlarımızla, Yumurtalık köyü karşısında bulunan sınır noktasına gelerek orada beklemeye başladık” diyen Kobanêli Salih Dewrêş, DAİŞ çetelerin bu bölgeye hakim olan İzaê ve Tilşehir tepelerine gelmesi ardından çetelerin buradaki sivillere top atışına başladığını söyledi.

 

En son dün akşam saatlerinde DAİŞ çetelerinin  bulundukları noktaya top atışı yaptığını söyleyen Dewrêş, yaşananları şöyle anlattı:

 

“Saldırı olunca sınırı geçmek istedik, bu sefer de askerler bize saldırdı. İki ateş arasında kaldık, çocuklar ve kadınlar çoğunlukta.  Bir saat boyunca hem askerlerin hem de DAİŞ çetelerinin saldırısına maruz kaldık. Hayvanlarımız telef oldu, çok sayıda kişi yaralandı. Çocuk ve kadınların çığlıkları yeri göğü inletti.”

 

KÖYLÜLERİN ARAÇLARINI ATEŞE VERDİLER

 

Türk askerlerinin sivillere işkence ettiğini de anlatan Kobanêli, “İki gün önce halkın içine girip işkence ettiler. Buradan gidin dediler. DAİŞ çeteleri tepelerden sürekli ateş ediyor. Türk askeri de bu taraftan sınırı geçerek halka saldırıyor. Geçen gün Türk askeri sınırı geçerek 2 kadını ölesiye dövdü.  Özellikle kadınlara saldırıyorlar. Köylerimizden kurtarabildiğimiz araçlarımızı  aldılar sınır tellerine getirdiler ve burada ateşe verdiler. Ateşe verilen araçlardan biri Darbazînê köyünden akrabam olan Şükrü Hesen'e ait. Türk  ordusu hayvanlarımızı da silah sıkarak telef ediyor. Çok sayıda hayvanı telef ettiler” diye anlattı.

 

Kendilerine saldıran Türk askerlerinin sürekli ırkçı hakaretlerde de bulunduğunu kaydeden Salih Dewrêş, şunları söyledi: “Bize ağır küfürler  ediyorlar. Kürtlere küfür ediyorlar. DAİŞ çetelerine gidin diyorlar. Yumurtalık noktasında insanlık dışı bir durum yaşanıyor. Bu Kürtlerin fermanıdır, Türk ordusu Kürt halkına adeta soykırım fermanı uyguluyor.”

 

Dewrêş, sınır hattındaki saldırıları bir uzman çavuşun organize ettiğini belirtti.

 

UZMAN ÇAVUŞUN ESAS GÖREVİ SİLAH GEÇİŞİNİ SAĞLAMAK

 

Yumurtalık köylüleri ise uzman çavuşun DAİŞ çeteleri için silah geçişini sağladığını iddia etti.

 

“Bu hatta halka saldıran, hakaret eden, eşyalarını araçlarını çalan yakıp yıkan, hayvanları telef eden bu uzman çavuştur” şeklinde konuşan köylüler, “bu çavuşun kimliğini gösteren üniformasındaki rumuzunu kaldırıldığını, ismini söylemediğini ve bir uzman çavuşun yetkilerini aşacak tarzda davrandığını iddia etti. Uzman çavuş adı altındaki askerin eline sopa alarak sınırın diğer tarafındaki Kobanê'lileri dövdüğünü de belirten köylüler, ''Bayramın ilk günü Kobanê'lilerin aç olan çocuklarına yemek götürdük yemeği alarak tellerden fırlattı. Hayvanları kurşun sıkarak telef ediyor. Kobanêli bir köylüye ait bir ineği önce kurşunlayıp daha sonra bıçakla kafasını kestiğine tanık olduk. Bu kişinin uygulamaları ve zulmü anlatmakla bitmez” diye anlattı.

 

İKİ ZIRHLI ARAÇ ÇETELERE TESLİM!

 

Uzman çavuşun silah geçişini organize ettiğini iddia eden köylüler şunları söyledi:

 

“Perşembe günü akşam saatlerinde burada bekleyen halka saldırarak buradan uzaklaştırdı. Halk uzaklaştıktan sonra Tılşehir tepesi tarafından sınıra doğru bir araç geldi. Bu bölgeden sınıra doğru gelen araçlara Türk ordusu tarafından ateş açılıyor. Ancak bu araca ateş açılmadı ve araçtan inenler sınırda bu uzman çavuş ile konuştu. Daha sonra Türkiye tarafından askerler iki adet zırhlı araç getirdi ve Tılşehir noktasından telleri kaldırarak gelen kişilere bu araçları teslim etti. Sonra bu kişiler bu araçları alarak gitti. Biz tüm bu olup bitenleri sınır hattından  bir yere gizlenerek izledik.”

 

UZMAN ÇAVUŞ DAİŞ SALDIRLARI İLE BİRLİKTE GELMİŞ

 

Kobanê'nin batı tarafındaki sınır hattında çok şeyler yaşandığına dikkat çeken köylüler uzman çavuş sıfatı altında gelen kişinin DAİŞ saldırılarının başlamasından hemen sonra bu bölgeye geldiğini belirtti. Köylüler uzman çavuşun “Burada geçiciyim, yakında işim bitecek” dediğini de aktardı.

 

ROJAVALI KARDEŞLERİN KATİLİ

 

 

Uzman çavuşun 26 Eylül günü Türkiye'ye geçmek isteyen Ahmed Seid Ahmed ve Kemal Seid Ahmed, isimli iki kardeşin vurulması emrini de veren kişi olduğu bilgisini veren Yumurtalık köylüleri, saldırının olduğu akşam uzman çavuşun orada olduğunu ve Rojavalı iki kardeşten Ahemd Seid Ahmed'in katledilmesi kardeşinin de ağır yaralanması olayında  doğrudan rolü olduğunu ifade etti.

ETİKETLER :
Diğer Kurdistan haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA