CHP'li Öğüt: Bakanlık Et İthalatı İçin Bahane Arıyor

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, bugün bazı gazetelerde yer alan et fiyatlarında üst sınırın konulacağına dair haberlere tepki gösterdi.
Bu haber 2013-08-13 16:59:01 eklenmiş ve 496 kez görüntülenmiştir.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, bugün bazı gazetelerde yer alan et fiyatlarında üst sınırın konulacağına dair haberlere tepki gösterdi.

Ensar Öğüt, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Et ve Süt Kurumu'nun (ESK) fiyatların yükselmesini önlemek için her türlü müdahale aracını kullanacağını savundu. Öğüt, alınan önlemlerin yeterli gelmemesi halinde de kurumun son koz olarak ithalat silahını kullanacağını savundu. Tarım, Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı'nın et ithalatının serbest bırakılması için bahane aradığını ileri süren Öğüt, "Tarım Bakanı'nın işi halka ucuz et yedirmektir. Bu işin koordinesini yapacak, yapmıyorsa bıraksın gitsin, istifa etsin." şeklinde konuştu.

'Et pahalanıyor, ithal et, hayvan getireceğiz' şeklindeki açıklamalara değinen CHP Milletvekili, Et Balık Kurumu'nun et ithalatını serbest bırakmak için etin fiyatını piyasada 25 ile 30 lira arasında göstererek, köylüyü bahane ettiğini kaydetti. 2010-2012 yılları arasında 3 milyar doların üzerinde canlı hayvan ve et ithalatı yapıldığını belirten Öğüt, bunun da yaklaşık 6 katrilyon değerinde olduğunu kaydetti. Öğüt, "Bu paranın yarısıyla köylümüzü destekleselerdi bugün Türkiye kasaptan Eti 15 liraya yerdi." ifadelerini kullandı. Konya gibi illerden örnekler vererek üreticinin 15.5 lira ile16 liraya karkas Eti vermeye hazır olduğunu aktaran Öğüt, "Bunun üzerine yüzde 30 kar koysan bile 19.5 lira yapar. Böyle bir zulüm olabilir mi?" diye sordu.

Öğüt, şöyle devam etti: "Bu Tarım Bakanı ne iş yapar? Tarım Bakanı'nın işi halka ucuz et yedirmektir. Bu işin koordinesini yapacak. Bu işin koordinesini yapmıyorsa bıraksın gitsin, istifa etsin. Bir sürü insan var Tarım Bakanlığı yapabilecek. 15 ile 16 liraya Eti satıyorlar. Vatandaşa 30 liraya kasaptan et yediriyor. Ondan sonra caka satıyor, 'ithalat yapacağız' diyor, milleti tehdit ediyor. Benim etim organik et, kaliteli et."

ETİKETLER : CHP'li Öğüt: Bakanlık Et İthalatı İçin Bahane Arıyor
Diğer Serhat News haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA