Iğdır Barosu Polisin Av. Ahmet Güven’e Müdahalesini Kınadı

Baro başkanı Gül Iğdır Adliyesi önünde düzenlediği basın toplantısında şunları söyledi: “01.10.2014 günü Iğdır Adliyesinin hemen yanında meslektaşımıza karşı polislerin zorla gözaltına almak için uyguladıkları eylemi kabul etmiyoruz ve şiddetle kınıyoruz. Bu menfur eylemi meslektaşlarımız önlemeye çalışmış ve meslektaşımızın polis tarafından haksız şekilde ve karga tulumba gözaltına alınmasına engel olmuşlardır
Bu haber 2014-10-02 13:43:10 eklenmiş ve 1119 kez görüntülenmiştir.
Haber: Murat Akkuş-Iğdır
 
Iğdır Barosu Avukatları dün üyeleri Av. Ahmet Güven’nin polis tarafından zorla gözaltına alınma girişimini kınadılar. Iğdır Baro Başkanı Av. Kurban Gül yaptığı basın açıklamasında; Dün Avukat arkadaşımız binanın önünde bir taziyeye gitmek üzer iken asayiş şubeye ait polisler tarafından hakarete uğradığı iddiasıyla adliyeye şikayet gelmiştir. Ancak peşinden gelen polisler şikayet gelen avukat arkadaşımızı “seni gözaltına alıyoruz” diyerek zorla karga tulumba polis aracına sokmuşlardır” dedi. 
Av. Ahmet Güven'in Iğdır polisi tarafından zorla gözaltına alınmak isterken çekilen video görüntülerinin linkleri aşağıdadır. Linkleri Tıklayarak izleyebilirsiniz...

Baro başkanı Gül Iğdır Adliyesi önünde düzenlediği basın toplantısında şunları söyledi: “01.10.2014 günü Iğdır Adliyesinin hemen yanında meslektaşımıza karşı polislerin zorla gözaltına almak için uyguladıkları eylemi kabul etmiyoruz ve şiddetle kınıyoruz. Bu menfur eylemi meslektaşlarımız önlemeye çalışmış ve meslektaşımızın polis tarafından haksız şekilde ve karga tulumba gözaltına alınmasına engel olmuşlardır. 

Avukatlar tarafından savunma ve hak arama mesleği olan avukatlığın icra edildiği, hakların savunulduğu, adaletin gerçekleşmesi için görev yaptıkları Iğdır Adliye binasının hemen yanı başında meslektaşımıza yapılan muameleyi kabul etmiyoruz. Avukata yapılan bu muamele doğrudan doğruya savunmaya yöneliktir. Savunmaya yapılan bu şiddeti, halkın hak arama hürriyetine karşı yapıldığını düşünüyoruz. 
Avukatların insan haklarını, hukukun üstünlüğünü ve adaleti, yalnızca duruşmalarda değil, adliyede bulundukları her ortamda savunmaları kanun gereği olduğu gibi vicdani ve ahlaki sorumluluktur. 

Kanun egemenliği 'herkesin her istediğini, her yerde yapabileceği anlamına gelmemektedir."Dolayısıyla emniyet güçleri, görevlerini yaparken hukuk kurallarına uymak zorundadırlar. Iğdır Barosu her kesimi, hukuku uygulamaya ve hukuka saygılı olmaya davet ediyor. 
Türkiye Cumhuriyeti bir polis devleti değildir. Polis, toplumun huzurunu sağlamakla görevlidir.Polis şiddetin sembolü değildir.Polis ve şiddetin özleştirilmesi de polise haksızlıktır. Dolayısıyla mesleği icra eden polislerin de hukuka aykırı davranışlara başvurarak, halkın gözünde polisi itibarsızlaştırılması kabul edilemez bir durumdur. 

Meslektaşımıza karşı polis tarafından keyfi uygulama yapılmaya çalışılmıştır. Bu uygulama müdafaa makamına ve adalete karşı yapılmıştır Kaba kuvvet ve uygulanan hukuksuz güç hiçbir zaman Avukatları susturamayacaktır”  

Av. Ahmet Güven'in Iğdır polisi tarafından zorla gözaltına alınmak isterken çekilen video görüntülerinin linkleri aşağıdadır. Linkleri Tıklayarak izleyebilirsiniz...

Iğdır Polisi Av.Ahmet Güven'i Zorla Gözaltına Almak İstedi-1 

Iğdır Polisi Av.Ahmet Güven'i Zorla Gözaltına Almak İstedi-2 

Iğdır Polisi Av Ahmet Güven'i Zorla Gözaltına Almaya Çalıştı-3 

Iğdır Barosu Polisin Av Ahmet Güven'e Yaptığı Müdahaleyi Kınadı 
 
 
ETİKETLER :
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA