FEDERASYON ÇATIMI YOKSA YIRTIK BİR ŞEMSİYEMİ

Kaldıki Federasyon birleştirici toparlayıcı ve destekleyici bir tavır içinde olması gerekirken akıllara durgunluk veren bir tavır sergileyerek Ardahan Şişli ve Esenyurt Şeytan Üçgeni misali adeta fırsat kollarcasına Ardahan Kültür evi binası Federasyona verilmeli hayalleriyle yaşıyorlar.
Bu haber 2014-09-26 23:56:34 eklenmiş ve 686 kez görüntülenmiştir.

FEDERASYON ÇATIMI YOKSA YIRTIK BİR ŞEMSİYEMİ

 

Ardahan Kültür Evi Yönetimi Ardahan’ımızın tanınmış simalarından iş adamlarımız yazarlarımız ve Belediye Meclis üyelerinin de bulunduğu Ardahan’ın her ilçesini ve her siyasal görüşünü yansıtan 28 kişilik özveriyle çalışan toplumsal duyarlılığa sahip arkadaşlarımızdan oluşmaktadır.

İstanbul Esen yurtta her ne kadar CHP ve AKP nin liderleri nüfusumuzu listelerde indirgeseler de aslında bizim Esenyurtta yaşayanlar olarak %22,5 nüfusa sahibiz.

Esen yurtta yaşayan Ardahan lılar için Esen yurtta 2009 yılında inşaatına başlanan Ardahan Kültür Evi Binası uyduruk bahanelerle yaklaşık 6 yıldır bitirilerek teslim edilemedi. Oysaki Ardahan Kültür evi inşaatından sonra başlayan onlarca derneklere yerleri yapılıp dayalı döşeli bir şekilde teslim edildi.

 

Altı yılda teslim edilemeyen binanın bu yılki gerekçesi ise Esenyurt Belediyesinde Çalışan Ardahanlıların deyimiyle Ardahan Kültür Evi başkanı 2014 seçimlerinde CHP Tarafı olarak açık tavır takınmış ondan dolayı biz bu yönetime bu yeri verdirmeyiz demeleriyle birlikte kutuplaşma yapmaya çalışılmaktadır.

Ardahan Kültür evi yönetimi içerisinde Şu an AKP li 3 tane meclis üyemiz bir tane Belediye başkanı danışmanımız varken CHP den sadece bir tane meclis üyemizin olduğunu unutuyorlar…

Şimdi belediyede çalışanlar mı gerçek AKP li yoksa şu anda halk tarafından seçilmiş meclis üyelerimi diye öncelikle sormak isterim.

Kaldıki dernekler tüzüklerine uygun olarak hareket etmek zorundadırlar. Tüzüklerinin ilk maddesinde Hiçbir parti ayrımı gözetmeksizin sivil toplum örgütleri hemşerilerine her türlü desteği vermek zorundadır ibaresi bulunmaktadır.

 

ŞİMDİ HAFIZAMIZI YENİLİYELİM…

 

İyi bir CHP li olan Tuncer Dağ 1999 Yılında Esen yurtta İstanbul genelinde en etkin Sivil toplum örgütü olan Göle Dernek başkanlığını yaptığı yıllarda bende CHP den meclis üyesi adayıydım.

Bölgemizin sevilen simalarından MİTHAT REŞBER Bey de Esen yurt FAZİLET Partisinden Belediye Başkanı adaylığını açıkladı.

Buna müteakip CHP’Lİ Tuncer Dağ tüm derneklerimiz inde davet edildiği bir yemekli gecede Kürsüye çıkarak Biz her ne kadar CHP li olsak ta şimdi bizim bir hemşerimiz FAZİLET Partisinden aday olmuştur biz hemşerimize sahip çıkmak ve ona katkı sunmak adına Tüm hemşerilerimizle birlikte Fazilet partisini destekliyoruz diyerek destek verdi.

Fazilet Partisi Tuncer Dağ Desteğinde Mithat Reşber Adaylığında rüyasında bile göremeyeceği sayıda oy almış ve kıl payı seçimi kayıp etmişti.

Şimdi o dönem hemşerisi için Fazileti bu dönemde hemşerisi için CHP yi destekleyerek gerçek dernekçilik örneği vermiştir.

Bölgemizin sevilen iş adamlarından Mithat Reşbere o dönem sunulan destek doğrultusunda kendisinin bu topluma borçlu olduğunu ne yazık ki unutmuş olmalı ki

kendisinin organize ettiği Belediye başkanımızın da iştirak ettiği muhalif Ardahan lılar kahvaltı toplantısında kalkıp ya arkadaşlar bunlar vaktiyle ben Fazilet Partisinden adayken bir hemşeri derneği olarak benide desteklediler deme cesaretini gösterememiş ve tüm Ardahanlıları üzmüştür.

Yani kendisinden beklenen liderlik vasfını ne yazık ki gösterememiştir. Beklentimiz tez zamanda telafi etmesidir.

Bu perspektiften bakıldığında Tuncer Dağ ve ekibi dernekçilikte hata yapmamış aksine gereğini yapmıştır.

 

ÇATI DEĞİL SANKİ YIRTIK ŞEMSİYE

 

Ardahan Kültü Evi Yönetimine Karşı başlatılan kelle koparma linç girişimi operasyonu hızını artırarak devam ederken Tüm Ardahanlı Kanaat önderleri, Tüm gazeteciler. Tüm siyasi parti temsilcileri tüm dernek başkanlarının ve tüm siyasilerin özelliklede Ardahan Dernekler Federasyonunun açıklamaları ve tüm katmerleri hareketlendirmesi kamuoyu yaratması hatta gerekli eylem planları koyması beklenirken tamda bu sırada kurt puslu havayı severcesine

Binbir zorluklarla kurulmuş Ardahan Dernekler Federasyonu 2014 yılında yapmış olduğu genel kurulda garambol den hazırlanan içinde düzgün bireylerin yanı sıra dernekçiliği bilmeyen

sadece etiket peşinde koşan toplumun katmerlerini iyi analiz edemeyen Toplumda karşılığı olmayan bir listetede yer alan bazı kendini bilmezler WhatsApp ta grup konuşmalarında Ardahan Kültür Evi ve Kültür Evi başkanı hakkında yorumlar yaparak kendilerine göre kararlar almaya çalışıyorlar.

Bu kendini bilmez insanların Topluma Mal olmuş Kamuoyu tarafından benimsenmiş Esen yurtta 31 tane ilin il dernekler birliğini kurmuş dernekçiliğin kitabını yazmış birini yargılamak onların haddine değildir.

Kaldıki Federasyon birleştirici toparlayıcı ve destekleyici bir tavır içinde olması gerekirken akıllara durgunluk veren bir tavır sergileyerek Ardahan Şişli ve Esenyurt Şeytan Üçgeni misali adeta fırsat kollarcasına Ardahan Kültür evi binası Federasyona verilmeli hayalleriyle yaşıyorlar.

Ardahan Kültür Evi nereli? Kayserilimi. Yoksa trakyalımı ki utanmadan böyle bir tavır içine giriliyor.

Ardahan Kültür Evi Binası sadece Ardahan Kültür Evinin değil tapusuda şahıslara verilmeyecek orası Tüm Ardahanlılarındır. Federasyon Kurnazları demek ki Fark edememişler o binada Tüm Ardahan ın ilçeleriyle birlikte Hoçvan Federasyonu ve Ardahan Dernekler Federasyonun unda yeri mevcut tur.

Böylesi küçük düşünen Federasyon Misyonunu taşıyamayan Vizyonunu ortaya Koyamayan Küçük akıllı insanların Yönetim Kurulunda bulunduğu seçildikleri günden bu güne kadarda tam kadro bir arada toplantı yapamayan Ardahan ı temsilen projeler üretemeyen turistik ziyaretlerden öteye gidemeyen

Ardahan Kültür Evi Ölüsü üzerinden prim yapmaya çalışan bir kurumda üye olarak kalmanın bir faydası olmadığı gibi Ardahan a ve Ardahanlılara zarar vereceği gerçeğini de göz önünde bulundurularak Ardahan Kültür Evi Federasyon Üyeliğini yeniden gözden geçirip gerekirse Üyeliğini askıya almalıdır.

Kısaca Federasyonlar toparlayıcı birleştirici ve kucaklayıcı çatı görevini yapmalıdır yırtık bir şemsiye görevi değil.

Ümüt ediyorumki şu an Ardahanlılara muhalif gözüken arkadaşlarımızda hatalarını tezfark ederek gereğini yapıp toplum içindeki saygınlıklarını kayıp etmezler.

Ramazan TAN

ARDAHAN KÜLTÜREVİ SOSYAL İŞLER SORUMLUSU

 

ARDAHAN DERNEKLER FEDERASYONU BASIN SORULUSU

ETİKETLER : Tuncer Dağ Ramazan şaban hasan hüseyin ardahan kültür evi ardahan hoçvan federasyonu
Diğer STK-Dernekler haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA