ÇİNDE MÜSLÜMAN TÜRK SOYKIRIMI ARTARAK SÜRÜYOR

Çin'in dünyayaya kapattığı Şincar Uygur Bölgesi yine kan gölüne döndü: Soykırıma tabi tutulan Türkler öldürülmeye devam edilyor. 50 kişi ölü
Bu haber 2014-09-26 01:10:31 eklenmiş ve 1136 kez görüntülenmiştir.

ÇİNDE MÜSLÜMAN TÜRK SOYKIRIMI ARTARAK SÜRÜYOR

 

Şincar Uygur Bölgesi yine kan gölüne döndü: 50 kişi ölü

 

Çin'in kuzeybatısındaki Şincan Uygur Özerk Bölgesi'nde 21 Eylül'de meydana gelen kanlı olaylarda toplam 50 kişinin öldüğü açıklandı.

 

Çin'in resmi haber ajansı Xinhua, Pazar günü Bayangolin iline bağlı Bügür ilçesinde çıkan olaylarda isyancı 40 Uygur'un vurularak öldürüldüğünü bildirdi.

 

Kanlı olayların bilançosunu dört gün gecikmeli olarak bu akşam duyuran Xinhua, organize terör saldırısı olarak nitelediği eylemde 6 sivil ve 4 polisin de hayatını kaybettiğini belirtti.

 

Çin medyası, pazartesi günü geçtiği haberlerde ölü sayısını iki olarak duyurmuştu. Ancak, Hür Asya Radyosu, yerel kaynaklara  dayanarak bu sayının onlarca olduğunu kaydetmişti.

 

Çin medyasına göre, Şincan Uygur Özerk Bölgesi'nde bu yıl meydana gelen muhtelif saldırı eylemleri sonucu ölenlerin sayısı 250'yi aştı.

 

 

Bölgenin dış dünyaya kapatılması nedeniyle, olayların gerçek mahiyetinin tespiti mümkün bulunmuyor. Yabancı gazeteciler ya da insan hakları gözlemcileri bölgeye sokulmuyor. 

ETİKETLER :
Diğer DÜNYA haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
ÇOK OKUNANLAR
SON YORUMLANANLAR
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA