'Türkiye nükleer silah yapacak' iddiasına yalanlama...

'Türkiye nükleer silah yapacak' iddiasına yalanlama. Haberin amacı Pakistanı baskı altına almak...
Bu haber 2014-09-26 00:54:16 eklenmiş ve 966 kez görüntülenmiştir.

'Türkiye nükleer silah yapacak' iddiasına yalanlama...

 

Başkent İslamabad'da yüksek güvenlik önlemleri altında yaşayan ve basın mensupları ile görüşmeyen Han nükleer silahlanma iddialarla ilgili açıklama yaptı.

 

Pakistan'ın 1998 yılında nükleer silah programını başlatan Prof. Dr. Abdulkadir Han, Pakistan ile Türkiye arasında nükleer silah yapımına ilişkin herhangi bir işbirliğinin bulunmadığını belirterek, iddiaları 'saçma' olarak nitelendirdi.

 

Başkent İslamabad'da yüksek güvenlik önlemleri altında yaşayan ve basın mensupları ile görüşmeyen Han nükleer silahlanma iddialarla ilgili açıklama yaptı.

 

Pakistan'ın 1998 yılında nükleer silah sahibi olmasını sağlayan bilim adamı olarak bilinen Prof. Dr. Han, Türkiye'nin

 

 Pakistan 'dan yardım alarak gizli bir nükleer silah programı yürüttüğü iddialarını kesin bir dille reddetti.

 

Bu alanda iki ülke arasında herhangi bir işbirliği bulunmadığını ifade eden Han, iddiaları 'saçma' olarak niteledi.

 

 Eski Pakistan Savunma Bakanlığı Müsteşarı Emekli Korgeneral Asif Yasin Malik ise Türkiye ile Pakistan arasında savunma alanındaki işbirliğinin son derece iyi olduğunu ancak hiçbir şekilde nükleer silah yapımına ilişkin bir yardımlaşmanın olmadığını söyledi.

 

 Geçen iki yıl boyunca Pakistan ve Türkiye arasında savunma alanındaki işbirliğini geliştirmeye yönelik resmi toplantılara katıldığını ve Pakistan heyetlerinin başkanlığını yaptığını dile getiren Malik, "Bu haber doğru değil. Pakistan nükleer teknolojinin yayılmasına karşıdır. Biz yapmak zorunda kaldığımız için nükleer silah sahibi olduk" dedi.

 

"Bence bu haberin hedefi Türkiye değil Pakistan'dır. Haberin amacı Müslüman dünyasının tek nükleer silah sahibi ülkesini baskı altına almaktır" diyen Malik, "Bizim nükleer çalışmalarımız, ülkemizi dış müdahalelere karşı korumak içindir herhangi bir ihracat amacı gütmemektedir" ifadesini kullandı.

 

 

Alman gazetesi Die Welt, "Türkiye'nin nükleer silah yapmak istediğini" iddia etmiş, gerekli teknik bilginin Pakistan'dan alındığını öne sürülmüştü. (AA)

ETİKETLER :
Diğer Kurdistan haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA