KÜRDİSTANDA SINIRLAR YIKILDI

Binlerce Kürt genci dün tarihi bir direnişle sınır kapısını yıktı; Kobanê’de süren kahramanlık direnişine
Bu haber 2014-09-24 00:29:53 eklenmiş ve 655 kez görüntülenmiştir.

Yüzyıla yakındır Kürtler arasına döşenen suni-sahte sınırlar Kürt halkı tarafından yıkıldılar. Türkiye kamuoyunda bu durum sevinçle karşılandı. T. C vatandaşları Kürtler Türkiye'nin doğal vatandaşlarıdır. Sahte sınırlar bütünüyle ortadan kaldırılmalı, yasal bir çerçeveye oturtulmalıdır diye görüş belirttiler...


Binlerce Kürt genci dün tarihi bir direnişle sınır kapısını yıktı; Kobanê’de süren kahramanlık direnişine  katıldı.  Çözüm sürecininde katkısıyla sınırlar yerle bir edilmeye başlandı...

DİRENİŞ SINIR TANIMADI, SAHTE SINIRLAR HALKLAR TARAFINDAN TARİHİN ÇÖP SEPETİNE ATILDI...

Kürdistan’da tarihi günler yaşanıyor. IŞİD Çetesinin Kobanê’yi düşürme ve Kürt halkının iradesini kırma saldırısına karşı tüm Kürdistan direnişe geçti. Kobanê sınırına akın eden onbinler,  çözüm sürecininde etkisiyle sınırları yerle bir ettiler. 

GELİN GELİN DEVRİME GELİN

Binlerce genç, Mürşitpınar Sınır Kapısı’nı yerle bir etti, Kobanê’ye geçti. YPG/YPJ saflarına katılan gençler, “Ülkemiz için, onurumuz ve Kobane’miz için geldik. Önder Apo için geldik. Gelin gelin, devrime gelin” diyerek Kürdistan gençliğini Kobanê’ye çağırdı.




KobanÍ Kantonu’na yönelik insanlık düşmanı IŞİD çetecilerinin 15 Eylül’de başlattığı “KobanÍ’yi düşürme” işgalci hamleye KobanÍ halkı devrimci bir hamle ile karşılık verdi. Daha önce Kuzey Kürdistan, Türkiye metropolleri, Güney Kürdistan ve Avrupa’ya göç etmiş olan ve KobanÍ’ye yönelik saldırılardan dolayı ailelerinin güvenliği için onları Kuzey Kürdistan’a geçiren yaklaşık 3 bini aşkın KobanÍli genç Mürşitpınar Sınır Kapısı’nı kaldırarak KobanÍ geçti. “Şer şer ji bo azadiyÍ şer” (Savaş, savaş özgürlük için savaş), “KobanÍmiz için geldik”, “Direnişimiz için geldik”,”Em bimirin û bimînin bi te re ne ey KobanÍ!” (Ölsekte kalsakta, seninleyiz KobanÍ) sloganları atan her yaştan KobanÍlileri, yüzlerce kişi, tilili ve zılgıtlarla karşıladı.



Şehitlere zafer sözü

KobanÍ Sınır Kapısı’ndan yürüyüşe geçen KobanÍliler, şehrin içinde geçerek, ilk olarak Şehid Dicle Şehitliği’ne çıkan çatışmalarda yaşamını yitiren YPG ve YPJ savaşçılarına direnişlerine sahip çıkma sözü verdi. Burada, yaşamlarını yitiren YPG ve YPJ savaşçıların KobanÍ’ye ve onların mirasına sahip çıkacakları sözünü veren binlerce, yine yürüyüşe geçerek YPG Genel Merkezi’ne geldi. YPG merkezine gelen gençler direniştekie yerlerini almak üzere YPG/YPJ saflarına katıldı.




Ülke savunmasına geldik

Bir şölen havasında olan KobanÍ’de “Neden geldiniz” sorusunu sorduğumuz bazı KobanÍli genç şu cevapları verdi:

Xişman Necip: DerbazinÍ Horan köyündenim. HewlÍrden geliyorum. Direnişe geldim. KobanÍ’me geldim. YPG’ye katılmaya geldim. Bir yıldır oradaydım. KobanÍ’nin himayesi için geldim. Gelin gelin, devrime gelin KobanÍ’ye gelin Her Kürt gelsin...

Mehmûd: Cirin Köyündenim. Türkiye’ye çalışmaya gitmiştim. Bu DAİŞ saldırınca artık duramadım. Ülkem için geldim. Toprağım için geldim, halkım için geldim. 2 yıldır Türkiye’deydim.

Basıl: 20 gündür Türkiye’deydim. Savaşmak için geldim. Bijî berxwedana YPG’Í... KobanÍ direnişine katılmaya geldim.

Memed: HelincÍ köyndenim. Direnişe geldim. 20 gündür Türkiye’deydim. Onurumu korumaya geldim. Önder Apo için geldim. Şer şer jo bo KurdistanÍ şer... (Savaş, Kürdistan için savaş)

Ehmed: CibnÍ köyündenim. Namusumu kurtarmak için onları Kuzey’e götürdüm. Biz kaçmayacağız. Bir damla kanım olduğu sürece burada kalacağım. Bijî Serok Apo... DAİŞ’i yok edeceğiz.

Nazım: Ülkem için geldim. KobanÍ için geldim. Namusum için geldim.


Çetelere tüm cephelerde darbe

KobanÍ’de YPG ve YPJ güçlerinin tarihi direnişi sürerken, YPG ve YPJ güçleri bulunduğu her yerde çetecilere ağır darbeler vurdu. KobanÍ’nin Güney batısında bulunan Şex Şopan köyünde YPG, IŞİD çetelerine ait 5 doçka ve aracını imha etti. Kantonun batısında bulunan Sıftık Umuman köyünde YPG’nin düzenlediği operasyonda, çok sayıda çete üyesi öldürüldü. Demdık köyünde ise, askeri araç imha edildi. Öte taraftan kantonun güney cephesinde devam eden ve kilometrelerce uzunlukta olan YPG’nin direniş hattında çok şiddetli çatışmalar yaşandı. Ağır silahların kullanıldığı güney cephesinde halk ve savunma güçleri çetelerin geçişine izin vermedi. Bu arada KobanÍ merkezindeki halk ise, silahlanarak cephelere gitmeye başladı. Musul’a bağlı Rabia kasabasına saldırı girişiminde bulunan IŞİD çeteleri, YPG savaşçılarının sert direnişi ile karşılaştı. Çatışmalarda 10 çete üyesi öldürüldü. HPG, Şengal merkezinde gerillaların üç koldan düzenledikleri eylemin sonuçlarını açıkladı. Buna göre, eylemlerde 10’un üzerinde çete öldürüldü.


    


Trenle tank sevkiyatı doğrulandı

15 Eylül’den bu yana Kobanê’ye saldıran IŞİD çetecilerine Kilis-Serêkanî hattında çalışan trenle tank, cephane ve savaşçı sevkıyatı yapıldığı iddiasını anlatan Rojavalılar, çetecilere yapılan sevkıyatı doğruladı. Rojavalılar Arap köyü Sibkıran’da yapılan sevkıyatta, 10 tank, çok sayıda cephane ve çeteci bırakıldığını, çetecilerin yapılan lojistik sevkıyatından sonra Kobanê kentine doğru ilerlemeye başladığını söyledi.

Sibkıran’ın hemen karşısındaki Kultepe Köyü’nden kaçıp kuzey sınırındaki 3 günlük yolculuktan sonra Pirsûs’un Alizeran Köyü’ne geçen Şervan Omar, trenle yapılan sevkıyatı gördüklerini belirterek, “Bizim köyün önünden geçip Arap köyü olan Sibkıran Köyü önünde duran tren, Türk tankları ve IŞİD çeteleri indirdi. O gün akşam üzeri çatışma çıktı, onlardan 74 kişi öldürdük. Onlar akşamları çatışamıyor. Genellikle gündüz çatışıyorlar. Ailelerimizi buraya getirip yerleştirdik, biz geri döneceğiz. Kobanê için mücadele etmeye devam edeceğiz” dedi.

Buğdik Köyü’nden olduğunu söyleyen Kurşit Muhammed ise, gördüklerini şöyle aktardı: “DAİŞ üyelerini, tankları, silahları ve onlara yiyecek indirdiklerini gördük”


      


Kobanê’yi bırakmayacağız

Yine Buğdik Köyü’nden Delil Hemik, “YPG’lilerle birlikte onların tanklarını yaktık. Şimdi buraya ailelerimizi bırakıp yeniden mücadele etmeye dönüyoruz” dedi. Aynı köyden Reşat Hamo da Türkiye’nin tankla IŞİD çetelerine tank ve askeri mühimmat yardımında bulunduğunu belirterek, “Onların tanklarına karşı bizde yeniden YPGlilerle birlikte direnmeye gideceğiz. Kobanê’yi bırakmayacağız. Sonuna kadar savaşacağız” dedi.

ETİKETLER :
Diğer Kurdistan haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA