SINIRI YIK DİRENİŞE GEÇ...

Kürdistana uluslararası siyonist-haçlı saldırısı son hızıyla sürüyor. Siyonist firmaların, natonun, arap körfez ülkelerinin, petrol şeyhlerinin desteklediği siyonist-haçlı ordusu olan işid tüm gücüyle Kürdistana ve kürtlere yöneldi. Kürtler dünya çapında seferberlik harekatı başlattı. KCK sınırı yıkın harekete geçin talimatını verdi...
Bu haber 2014-09-19 08:40:03 eklenmiş ve 629 kez görüntülenmiştir.

SINIRI YIK DİRENİŞE GEÇ

Kürdistana uluslararası siyonist-haçlı saldırısı son hızıyla sürüyor. Siyonist firmaların, natonun, arap körfez ülkelerinin, petrol şeyhlerinin desteklediği siyonist-haçlı ordusu olan işid tüm gücüyle Kürdistana ve kürtlere yöneldi. Kürtler dünya çapında seferberlik harekatı başlattı. KCK sınırı yıkın harekete geçin talimatını verdi...


HABER MERKEZİ /KOBANÊ /AMÛDÊ /RIHA
 

IŞİD çetesi, Kobanê'yi Şengal'e çevirmek için kentin merkezini füzeyle vurdu. Dünya sessizce izlerken, YPG görkemli ve tarihi bir direniş içinde. KCK, Kürdistan halkını sınıra, gençliği ise derhal cepheye çağırdı

KOBANÊ KÜRDİSTAN'DIR

Kobanê'nin IŞİD faşizmine karşı Kürdistan'ın Stalingrad'ına dönüştüğünü kaydeden KCK Eşbaşkanlığı, "Kuzey Kürdistanlı gençler Kobanê'ye gidip büyük tarihi, onurlu direnişe katılmalıdır" dedi.

TÜRKİYE SUÇ ORTAĞI

"Kobanê'nin üç taraftan kuşatılmasını Türkiye de Kuzeyden tamamlamaktadır. Türkiye, IŞİD katliamlarına suç ortaklığı yapıyor" diyen KCK, "Kobanê, insanlığın onuru için direniyor" dedi.

 



Topyekün direniş için Kürdistan halkının ayağa kalkma zamanı

Uluslararası ve bölgesel güçler tarafından silahlandırılarak tekrardan Rojava’nın üzerine salınan insanlık düşmanı IŞİD çetecilerinin Kobanê’ye yönelik saldırıları 4’üncü gününde de devam etti. Kobanê’nin doğu, batı ve güney cephelerinde tank, top, ağır silah ve Gratt füzeleriyle devam eden saldırılara karşı YPG/YPJ güçlerinin ve Kobanê halkının direnişi de sürüyor. Türkiye’nin de sınır hattı boyunca lojistik destek ve mühimmat desteği verdiği çeteler, dün de Kobanê kent merkezini uzun menzilli füzelerle bombardımana tuttu. Kent merkezine isabet eden 3 füze küçük çaplı hasara neden olurken can kaybı yaşanmadı.

Üç cephede direniş

Önceki geceden beri ise Kobanê’nin güneyindeki Qumçê, Kon Eftar, Cehdê, Qilheydê, Sêvê köyleri yoğun bombardıman altında tutulurken, YPG/YPJ savaşçılarıyla IŞİD çetecileri arasında çok şiddetli çatışmalar yaşandı. Kobanê’nin batısında da şiddetli çatışmalar yaşanırken; çatışmalar Degirman, Borêz, Zerik, Talik, Cibilferec ve Girê Zagros alanlarında yoğunlaşmış durumda. Kobanê’nin doğu bölgesinde yaşanan çatışmalar da devam ediyor. Korikê, Xanê ve Aydanê köylerinde yaşanan çatışmaların hala devam ettiği öğrenildi. YPG/YPJ, çetelerin toplu sivil katliamlarının önüne geçmek için ise savaş cephelerine yakın bazı köylerdeki kadın ve çocukları kent merkezine tahliye etti.

102 çeteci öldürüldü

 

  

 

IŞİD çetecilerinin Musul ve Rakka’da elde ettiği silahlarla başlattığı saldırılarda, YPG/YPJ savaşçıları her üç cephede de çetelere ağır darbeler vurdu. Çatışmalarda önceki gün akşam itibariyle 102 çeteci öldürülürken, çetelere ait en az 5 araç da imha edildi. Çatışmalarda 8 YPG/YPJ savaşçısı yaşamını yitirdi.  

Kobanê’nin güneyindeki Zerik köyüne yönelik saldırıda, köyden çıkmaya çalışan 2 sivil Kürt, çeteciler tarafından yakalanarak vahşice katledildi.
 

IŞİD sınıra bayrak dikti

IŞİD çetelerinin Kobanê’ye 3 koldan tank, füze ve toplarla düzenlediği saldırılar devam ederken, çeteciler kantonun batısında Türkiye sınırına 50 metre mesafeye bayrak dikti. Kobanê’nin batısında, çeteciler Türkiye ile yakınlıklarını gizleme gereği duymuyor. Fırat’ın dibindeki Zareta Binxet köyünü ellerinde tutan çeteciler, sınıra 50 metre mesafede siper kazıp bayrak dikti. Çetecilerin bayrağı Kuzey’deki Zaret, Aşme, Zêrî köylerinden çok rahatlıkla görülebiliyor.
 

 

Kuzey halkı nöbete başladı

Kobanê Kantonu’na IŞİD çetecilerinin tank ve toplar ile doğu, batı ve güneyden düzenlediği saldırılara karşı Kuzey Kürdistan halkı çadır nöbetine başladı. Dün Stêrk Tv’ye konuşan DBP Pirsûs (Suruç) İlçe Eşbaşkanı İsmail Kaplan, saat 16.00’da sınıra yürüyeceklerini söyledi. IŞİD’in artan saldırıları ile Türk devletinin çetelere trenlerle sınıra silah ve mühimmat taşımasına dikkat çeken Kaplan, “Kesinlikle sınırdaki çetelere desteğin önüne geçeceğiz. Çadırlar kurarak nöbet tutmayacağız. Sınır bölgesini tutarak çetelerin geçişi ile çetelere desteğin önüne geçeceğiz” dedi.

 

    


Urfa Valisi İzettin Küçük ile görüşen HDP Milletvekili İbrahim Ayhan, Kobanê’ye yönelik saldırılara dikkat çekerek, “Halkımızın talebi doğrultusunda çadır nöbetine başlıyoruz. Kobanê halkının kahramanca direnişine Kuzeyli Kürtler de destek olmak istiyor. Bu kapsamda Kobanê’nin doğusunda yoğunlaşan çeteci saldırılara karşı, saldırıların yapıldığı köylerin karşısına yer alan Ovan (Dikmetaş) Köyü’nde çadır kuracağız. Tüm Kuzeyli Kürtleri destek vermeye ve Kobanê’yi korumaya çağırıyoruz. Herkese Kobanê’ye yapılan saldırıyı kendimize yapılmış olarak kabul ettiğimizi gösterme zamanıdır. Herkes Suruç’a akmalı ve nöbet tutmalıdır” dedi.
 

     

Cizîrê Kantonu’nda Kobanê seferberliği

Cizîrê Kantonu Demokratik Özerk Yönetimi, IŞİD çetelerinin yoğun saldırısı altında olan Kobanê için seferberlik başlattı. Kobanê’ye yönelik başlayan saldırılara ilişkin açıklama yapan Cizîrê Kantonu hükümeti, ağır silahlarla yapılan son saldırı dalgasının, Rojava’nın her üç kantonuna karşı karanlık güçlerin hayata geçirmek istediği planın yeni bir parçası olduğunu vurguladı. Açıklamada, “Irak ve Suriye’den elde edilen ağır silahların dışında, Türkiye’den de açık bir biçimde çetelere silah ve cephane yardımı yapılıyor. Türk devletinin bu tutumunu şiddetle kınıyoruz” denildi. Askeri, hizmet, lojistik ve ekonomi alanında bütün imkanlarıyla Kobanê halkı için seferberlik başlattıklarını ilan eden Cizîrê Kantonu Hükümeti, ülke içinde ve dışında bulunan tüm Kürt halkını, Kobanê direnişine sahip çıkmaya çağırdı.

 

Halk evlatlarını uğurluyor

 

          


Kobanê’de IŞİD çetelerine karşı 15 Eylül’den bu yana yaşanan şiddetli çatışmalarda yaşamını yitiren 3 YPG savaşçısı ve 2 köylü son yolculuklarına uğurlandı. Kobanê’de YPG güçleri ile IŞİD çeteleri arasında çıkan çatışmalarda hayatını kaybeden Bira Perwer, Orhan Kobanê ve Gever Exyol adlı YPG savaşçıları ile Zerîk köyüne dönük saldırıda yaşamını yitiren Sebrî Ehmed ve Sebah Elî adındaki 2 köylü, Şehit Dicle Mezarlığı’nda son yolculuklarına uğurladı. Öte yandan IŞİD çeteleriyle çıkan çatışmada yaşamlarını yitiren Kuzey Kürdistanlı YPG savaşçıları Uğur Yürekli (Karker Pirsûs) ve Ömer Deniz’in (Qesas Licê) cenazeleri Mürşitpınar Sınır Kapısı’ndan Riha’nın Pirsûs ilçesini getirildi. Otopsi işleminin ardından Yürekli’nin cenazesinin, Pirsûs’un Midêba Biçuk köyünde, Deniz’in cenazesinin ise Amed’in Licê ilçesinde toprağa verileceği öğrenildi. Bu arada daha önce yaralı olarak Riha’ya getirilen ve burada yaşamını yitiren YPG’li Abdullah Hesen’in cenazesi ise Kobanê’ye gönderildi.

ETİKETLER :
Diğer Kurdistan haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA