Erzurum'da Deney Hayvanları İçin Eğitim Düzenelenecek

Erzurum Atatürk Üniversitesi'nin 'Deney Hayvanları Kullanım Sertifikası Eğitim Programı' kursu düzenleyeceği bildirildi.
Bu haber 2013-08-13 14:59:05 eklenmiş ve 397 kez görüntülenmiştir.

Erzurum Atatürk Üniversitesi'nin (AÜ) 'Deney Hayvanları Kullanım Sertifikası Eğitim Programı' kursu düzenleyeceği bildirildi.

AÜ Veterinerlik Fakültesi'nden yapılan yazılı açıklamada, Atatürk Üniversitesi Hayvan Deneyleri Yerel Etik Kurulu Başkanlığı tarafından bu yıl 4.sü düzenlenecek kursta, toplam 40 saat teorik ve pratik eğitimlerin verileceği ve deney hayvanları fare, sıçan ve tavşanlar üzerinde çeşitli deneyler yapılacağı belirtildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Bu programın amacı; deney hayvanları ile yapılacak olan bilimsel araştırma, test, sağlık hizmetleri uygulamaları, eğitim-öğretim ve yayın gibi temel etkinliklerde yer alacak kişiler, kullanılacak yöntem ve materyallerle ilgili etik standartları uygulayabilecek ve etik ilkeler doğrultusunda çalışacak ehliyete sahip olacaklar. Araştırıcılara deney hayvanları ile çalışırken uymaları gereken mevzuat, etik kurallar, hayvanların anatomi, fizyoloji, histolojileri ve biyokimyasal özellikleri gibi derslerin yanı sıra hastalıkları, bakım, besleme ve üremeleriyle ilgili bilgiler, temel ve özel çalışma modelleriyle denemelerde uygulanan yöntemler uygulamalı olarak verilecektir. Başarılı olanlar Deney Hayvanları Kullanım Sertifikası almaya hak kazanacaklardır."

16-27 Eylül'de düzenlenecek kursta, katılımcıların 70 puan ve üzeri almaları gerektiği kaydedildi.

ETİKETLER : Erzurum'da Deney Hayvanları İçin Eğitim Düzenelenecek
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA