TESK’İN BAŞINA PROFESYONEL BİR YÖNETİCİ OLAN FAİK YILMAZ GEÇİYOR…

Başarı dolu yaşamı, sorunlara çözüm üretme kabiliyeti, profesyonel yöneticiliği ile tüm kesimlerin taktir ettiği bir kişilik olan Faik Yılmaz 17 Eylül günü yapılacak olan TESK 19. Genel Kongresinde Başkan adayı olduğunu resmen açıkladı.
Bu haber 2014-09-15 22:16:30 eklenmiş ve 874 kez görüntülenmiştir.

TESK’İN BAŞINA  PROFESYONEL BİR  YÖNETİCİ OLAN FAİK YILMAZ GEÇİYOR…

 

Başarı dolu yaşamı, sorunlara çözüm üretme kabiliyeti, profesyonel yöneticiliği ile tüm kesimlerin taktir ettiği bir kişilik olan Faik Yılmaz 17 Eylül günü yapılacak olan TESK 19. Genel Kongresinde Başkan adayı olduğunu resmen açıkladı. Esnaf ve sanatkarlara yakın kaynaklar, TESK ‘i 4 milyon üyeden 1 milyon 600 üyeye kadar düşüren bitirme noktasına kadar getiren Bendevi Palandökenin Yılmaz karşısında bir şansının olmadığını Yılmaz’ın rahatlıkla başkanlığı alacağını ifade etmeye başladılar.

 

TESK ‘i 4 milyon üyeden 1 milyon 600 üyeye kadar düşüren, Esnaf ve sanatkarları bitirme noktasına kadar getiren Bendevi Palandöken hızla zemin kaybetmeye başladı. Böyle giderse TESK’in bitirme noktasına kadar düşeceğini gören esnaf ve sanatkarlar Faik Yılmaz’ın başkan adaylığından büyük bir memnuniyet duydukları gibi, kendisine  büyük bir destek  de sunmaya başladılar.

 

Başarılı icraaatları ile esnaf ve sanatkarın gönlünde taht kuran, başarılı icraatlarıyla tüm kesimler tarafından takdir edilen Faik Yılmaz bu Ayın 17’sinde yapılacak olan kongrerde başkan adaylığını resmen açıkladı. Esnaf ve sanatkarlar Yılmaz’ın adaylığından bvüyük bir memnuniyet duyduklarını ifade ettiler… Türkiye geneli odaya kayıtlı esnafların büyük çoğunluğu  İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar odası başkanı Faik Yılmaz’ın başkanlığını istiyor.

 

BİRİKEN SORUNLARLA  ÇÖZÜM, TESK’TE DEĞİŞİM ZAMANI…

 

 “TEŞKİLAT ÇÖZÜM BEKLİYOR, TESK ÜRETEMİYOR” 

 

Türk esnaf sanatkarının yeni lider adayı belli oldu. TESK’in 17 Eylül’de yapacağı genel kurul öncesinde İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları  Birliği (İSTESOB) Başkanı Faik Yılmaz, TESK Genel Başkanlığına adaylığını açıkladı.

 

İSTESOB Başkanı Faik Yılmaz, TESK Genel Başkanlığı’na adaylığının gerekçesinde, dağ gibi birikmiş sorunlar yüzünden değişim isteyen birlikler ve federasyonların baskısına işaret etti.

 

İSTESOB Başkanı Faik Yılmaz, güçlü bir kadroyla Türk esnaf sanatkarının ihtiyaç duyduğu yenilikleri gerçekleştirmek ve teşkilatları bitirme noktasına gelen sorunları çözmek için aday olduğunu söyledi. Türk esnaf teşkilatının artık TESK yönetiminde DEĞİŞİM istediğini ifade eden Yılmaz, “Birlikler ve federasyonların yoğun baskısıyla TESK Genel Başkanlığı’na adayım. Teşkilatımız DEĞİŞİM istiyor ve bu konuda güçlü bir kadroyla bunu gerçekleştireceğimize inanıyorum. Beraber olduğum birlik başkanları ve federasyon başkanları ile güçlü bir kadro oluşturduk. Türk esnafının ihtiyaç duyduğu yenilikleri gerçekleştirmek için yola çıkıyoruz” dedi.

 

Anadolu’daki  birlik başkanlarından,  esnaf sanatkarın mesleki menfaatlerini ilgilendiren konularda somut adımların atılmadığı konusunda sürekli şikayetler aldığını belirten Yılmaz şöyle devam etti:

 

“İl birlik başkanlarımızın şikayetleri benim için büyük önem taşımakta. Bugüne kadar ülkemizin çimentosu, belkemiği dediğimiz  esnaf sanatkarımız,  hızla yok olmaya ve yaşam savaşı vermeye başlamıştır. Anadolunun  her kentinde, her ilçesinde  sokak aralarına kadar giren dev sermayelerin market zincirleri, bakkalı, manavı, kasabı ve benzeri küçük esnafı yok etmektedir. 2010’larda 2 milyona yaklaşan esnaf sanatkar sayısı, bugün  resmi tescil rakamı ile 1.639.149 olmuştur.

 

Buna karşılık esnafın güçlendirilmesi, yeniliklere ayak uydurma ve rekabet edebilirlik alanında  dahası yol göstericilik konularında TESK’in hiç bir adımı olmamaktadır.  Esnaf kendi kaderine terk edilmiş olup can çekişmeye devam etmektedir. Bu alanda önemli projelerimiz vardır ve ekibimizle göreve geldiğimizde esnaf sanatkara gerçek hizmetin ne olduğunu ortaya koyma imkanı bulacağız.

 

Türk esnaf ve sanatkarının 81 ildeki ve bir de madeni eşya olmak üzere 82 birlik başkanlığı , 13 federasyon başkanlığı ve ülke genelindeki 3 bin 442 odanın seçimleri tamamlanmış olup sıra TESK’e (Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu) gelmiştir.

 

TESK yönetiminde mutlak bir değişimin gerektiğini bize aktaran  ülkemizdeki tüm birlik ve federasyon başkan ve yönetim kurulu üyelerinin bize göstermiş oldukları teveccüh destek ve dualarıyla yola çıkıyoruz. Adaylığımızın ülkemize ve esnaf sanatkarımıza hayırlı olmasını diliyorum.”

 

İSTESOB  BAŞKANI :FAİK YILMAZ

 

 

ÖZGEÇMİŞ

1949 yılında İstanbul’da doğdu. Çalışma hayatına deri konfeksiyon terzisi olarak başladı.

Cemiyet hayatına Güngören Spor Kulübünde1972 yılında yöneticilik yaparak başladı. 1977 yılında o zamanki adıyla Güngören Esnaf ve Sanatkârlar Derneği’nin Yönetim Kurulu üyeliğine seçildi ve ilk yönetim kurulu toplantısında Başkan vekilliğine getirildi.

Dernek Başkanı A. Mecit KURŞUN 29.08.1980 tarihinde vefat edince 31.10.1980 tarihinde başkan seçildi ve halen Güngören Birleşik Esnaf ve Sanatkârlar Odası başkanlık görevini yürütmektedir.

1984 yılında yerel seçimlerde Güngören Merkez Mahallesi muhtarlığına seçildi. 5 yıl muhtarlık görevini ifa etti. 1983 yılında İkitelli’de Bağcılar-Güngören Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifini kurdu; ayrıca başkanlığını yaptı. 20.10.1986 tarihinde kooperatifin inşaatını başlattı ve 1992 yılında yöneticiliğinden ayrıldı.

 

1984 yılında İstanbul Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Disiplin Kurulu üyeliğine, 1986 yılında ise yapılan Genel Kurul’da Yönetim Kurulu Üyeliğine seçildi ve Yönetim Kurulu üyesi olarak görevine devam etti.

1994 yılında yapılan seçimlerde Türkiye Ağaç İşleri Federasyonu Yönetim Kurulu üyeliğine seçildi ve yapılan görev dağılımı neticesinde Genel Başkan Vekilliği görevine getirildi. Görevine halen devam etmektedir.

 

25.12.2005 tarihinde yapılan seçimlerden sonra İstanbul Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği’nin Başkan Vekilliği görevine getirildi. Birlik Başkanı Suat Yalkın’ın vefatından sonra, 23 Ocak 2009 tarihinde, İstanbul Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birlik Başkanlığı görevine seçildi.

09.05.2010 tarihinde gerçekleşen 33.istesob genel kurulunda büyük farkla birlik başkanlığına seçildi. 2010 yılı Eylül ayında TESK’in 18. Olağan Genel Kurulu sonucunda Yönetim Kurulu üyeliğine ve Yönetim Kurulu tarafından da Genel Başkan Vekilliğine seçildi.

Faik Yılmaz, evli ve dört erkek çocuk babasıdır.

 

 

ETİKETLER :
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA