BEYKOZ BLD 6. BAL FESTİVALİ İCRA EDİLDİ

Festivalde dereceye giren ballar altın'la ödüllendirildi. Üreticilere kovanlar dağıtıldı. Hakiki balın ne olduğu nasıl ayırt edileceği yetkili ağızlardan anlatıldı.
Bu haber 2014-09-07 10:11:54 eklenmiş ve 2142 kez görüntülenmiştir.

Beykoz Belediyesinin 6. Bal Festivali Renkli Görüntülere Sahne Oldu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Festivalde dereceye giren ballar altın'la ödüllendirildi. Üreticilere kovanlar dağıtıldı. Hakiki balın ne olduğu nasıl ayırt edileceği yetkili ağızlardan anlatıldı.

 

Beykoz Belediyesi'nin düzenlediği "6. Bal Festivali", renkli görüntülere sahne oldu. Festival kapsamında çocuklar yoğurtlu bal yeme yarışmasında ter dökerken, arıcılara bin 300 adet bal kovanı dağıtıldı.

 

İstanbul'da en fazla balın üretildiği Beykoz'da 6. Bal Festivali gerçekleştirildi. Beykoz Belediyesinin düzenlediği festivalde erkek çocuklar yoğurtlu bal yeme yarışmasında kıyasıya mücadele ederken, kız çocukları da "Bal güzeli" seçilebilmek için kıyasıya yarıştı. Beykoz Belediye Meydanında düzenlenen festivale vatandaşların ilgisi bir hayli yoğundu. Karadeniz yöresine ait halk oyunlarının sergilendiği festivalde vatandaşlara yoğurtlu bal ikram edilirken, Beykozlular hem eğlendi hem damakları şenlendi.

Beykoz ilçesinde en kaliteli balı üreten 5 arıcı çeyrek altınla ödüllendirildi. Birbirinden sevimli kız çocuklarının katılımıyla gerçekleşen 'Bal Güzeli' Yarışmasının birincisi Ceyda Vidilligil olurken, erkek çocuklarının "Yoğurtlu bal yeme" yarışmasında kazanan isim ise Burak Kanbur oldu.

 

AMAÇ ARI YETİŞTİRİCİLİĞİNE TEŞVİK

 

Festivale ev sahipliği yapan Beykoz belediye başkanı Yücel Çelikbilek, festivali düzenleme amaçlarının Beykozluları arı yetiştiriciliğine teşvik etmek olduğunu vurguladı. Çelikbilek, "Geçtiğimiz yıllarda da bal üretimi için çok çaba sarfettik. Beykozluları arı yetiştiriciliği konusunda kurslarda eğitiyoruz. Özellikle kestane balı üzerinde yoğunlaşıyoruz. Çünkü kanser hastalığı için çok faydalı bir bal. İstiyoruz ki yeni arıcılar yetiştirelim. Beykoz'da boş insan kalmasın, herkes üretsin" ifadelerini kullandı.

 

Beykoz İlçe Tarım Müdürü İbrahim Özdemir ise, en iyi balın nasıl yapıldığını ve gerçek bal ile sahte balı nasıl ayırt edileceğini vatandaşlara anlattı. Özdemir, iyi bir balın; tortusuz, şeffaf, köpüksüz ve akışkan olması gerektiğini kaydederken kaliteli balın genzi yakmaması gerektiğini belirtti. - İSTANBUL


BEYKOZ AKBABA KÖYÜ 4. KESTANE BALI FESTİVALİ 2012 GÖRÜNTÜLER

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


AKBABA_BAL_2_PROTOKOL

Beykoz Akbaba Köyü 4. Kestane Balı Festivali Gerçekleşti

Beykoz Belediyesi, Beykoz İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Akbaba Muhtarlığı'nın Birlikte Organize Ettiği 4. Kestane Balı Festivali Yoğun Katılımlarla Gerçekleşti.

AKBABA_BAL_5_BALLAR

Festivale Beykoz Kaymakamı Süleyman Erdoğan, Şile Kaymakamı Şükrü Görücü, Belediye Başkanı Yücel ÇElikbilek, Beykoz İlçe Tarım Müdürü İbrahim Özdemir, Yüksek Ziraat Mühendisi Dr. Bahri Işık, Akbaba Köyü Muhtarı Yüksel Kılıç, Beykoz Muhtarlar Dernek Başkanı Cavit Gül, Beykoz Yöre Dernekleri başkanı Ali Kemal Kılıç, SP Beykoz İlçe Başkanı Burhan Öz, Sivaslılar Derneği Başkanı Mustafa Demir, Beykoz Vakfı Başkanı Şaban Tören, Anadoluhisarı Turizm Kalkındırma Derneği Başkanı Mustafa Babuz, İl Genel Meclis Üyesi İlyas Yılmaz, Meclis Üyeleri Nevzat Oral, Engin Yıldız, Hüseyin Okutan, Ali Zengin, Başkan Danışmanı İsa Sucuoğlu, Şehit Aileleri Dernek Başkanı Muzaffer Kılıç ve çok sayıda vatandaş katıldı.

AKBABA_BAL_9_STANT

Sunumunu Doğuş Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ozan Derviş'in yaptığı Festival'de en iyi balı üreten çiftçiye de ayrıca çiçek ve ödülleri takdim edildi. Güzel etkinliklerin düzenlendiği programda çocuklarda şiirler okudu. Ayrıca Akbabalılar Bal stantları koyarak ballarını görücüye çıkardılar.

AKBABA_BAL_17_KILI

Yüksel KILIÇ (Akbaba Köyü Muhtarı):

İlk olarak Akbaba Muhtarı Yüksel Kılıç bir konuşma yaptı. Kılıç, konuşmasında Festivalin 4. Gerçekleştirdiklerini dile getiren Kılıç, İlçe Tarım Müdürü İbrahim Özdemir'in ilk olarak Akbaba Köyü'nde kahvenin önünde başlattıklarını ve bu günlere geldiklerini ifade etti. Arıcılığın Akbaba Köyü'nde arttığını, bundan sonraki yıllarda gerçekleşecek olan Festival tarihlerinin artık Haziran ayında yapacaklarını söylerken tüm sponsor firmalara da teşekkür ederek konuşmasını tamamladı.

AKBABA_BAL_15_MDR

İbrahim ÖZDEMİR (İlçe Tarım Müdürü):

Beykoz İlçe Tarım Müdürü İbrahim Öz ise gerçekleştirdiği konuşmasında Arıcılığın Akbaba Köyü'nde çok müsait olduğunu ve "Dünya sıralamasında 3.'yüz. 1500 kişiyi arıcı yaparak yöremizi kalkındırdık" ifadelerine yer verdi. Ayrıca 200 bal üreticilerinin olduğunu, 10 Bin adet Bal Kovanının mevcut olduğu ve 15 Ton civarında Bal ürettiklerini ve bunun 1,5 Tonunun ilaç kadar kıymetli olan Kestane Balı olduğunu ifade etti.

AKBABA_BAL_16_LE

Şükrü GÖRÜCÜ (Şile Kaymakamı):

Ülkemizde arıcılığın olduğunu fakat İstanbul'da arıcılıkla uğraşanların sayısının az olduğunu ve yöre halkının kalkınması için bu sayıyı arttırmak gerektiğini ifade eden Şükrü Görücü bunu el birliği ile başarabileceklerini söylerken festivale katkı sağlayan herkese teşekkür ederek sözlerini tamamladı.

AKBABA_BAL_18_YCEL

Yücel ÇELİKBİLEK (Beykoz Belediye Başkanı):

Belediye Başkanı Çelikbilek festivalde emeği geçen herkese teşekkür ederek başladığı konuşmasında Balın tatlar arasında en güzeli olduğunu ve Beykoz'un %82'sinin orman olduğunu ve bu nedenle arıcılık yapmak isteyen herkese yardımcı olacaklarını şu sözlerle ifade etti: "Çalışmak sizden, yardım etmek bizden."

AKBABA_BAL_1_KAYMAKAM

Süleyman ERDOĞAN (Beykoz Kaymakamı):

Beykoz Kaymakamı Süleyman Erdoğan ise Beykoz'da ki ilk köy etkinliğine katıldığını ifade ederek üretmenin çok önemli olduğunu ve bunu Akbaba Köyü'nde gördüklerini belirtti. Eğitim ve Üretime çok önem verdiğini söyleyen Erdoğan, üretim olması için alt yapının olmasının gerektiğine de dikkat çekerken, "burada bayanlarımızda var, onlarda üretime katılsın, bir şeyler üretsin" derken ülkemizde işsizlik olmadığını yalnızca vasıfsız işçi olduğunu belirtti.

Protokol konuşmalarının ardından yapılan "En iyi balı kim üretiyor" yarışmasında dereceye giren üreticiler belli oldu.

Dereceye girip ödül almaya hak kazanan isimler ise şunlar oldu:

AKBABA_BAL_7_EK

1. Ahmet Ali Bakırcı, 2. Süleyman Ünal, 3. Aziz Türkeri.

Programda İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu çekmiş olduğu telgrafla Akbaba Köyü halkını tebrik ederken, son olarak Memoli sevilen parçaları ile konser verdi.

Festivale katılanlara Beykoz Belediyesi tarafından Etli Pilav, Ayran ve Tatlı ikram edildi.

AKBABA_BAL_3_PROTOKOL_2

AKBABA_BAL_6_KURA

AKBABA_BAL_4_PROTOKOL_3

AKBABA_BAL_8_OCUKLAR

AKBABA_BAL_11_ARILAR

AKBABA_BAL_10AKBABA_BAL_12_TOLU

Dogu Media/Beykoz 

 

 

Akbaba Köyü 5. Bal Festivalinden Kareler

Bu yıl 5.si düzenlenen “Akbaba Kestane Balı Festivali” birçok tanıdık simayı bir araya getirdi. Festivalde Beykoz’da bal üreticisi de seçildi…

Beykoz Akbaba Köyü’nde düzenlenen festivale, Beykoz Kaymakamı Süleyman Erdoğan, Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek ve yardımcıları, AK Parti İlçe Başkanı Adem Sefer, Beykoz Muhtarlar derneği Başkanı Cavit Gül, Akbaba Köyü Muhtarı Yüksel Kılıç, Beykoz Giresunlular Derneği Başkanı Hasan Karakaya, İstanbul İl Arı Yetiştirici Birliği Başkan Yardımcısı Nimet Çavuşoğlu, Beykoz Tarım Müdürü İbrahim Özdemir ve yaklaşık 400 kişilik vatandaş grubu katıldı. 

Dünya Arıcılar Birliği Beykoz da 

Festival de açılış konuşmasını yapan Köy Muhtarı Yüksel Kılıç, “bizleri bu mutlu günümüzde yalnız bırakmadığınız için ne kadar teşekkür etsek azdır” dedi. 

İl, il dolaşıp bize bu hizmetleri sunan arı yetiştiricilerine de çok şeyler borçlu olduklarını dile getiren Kılıç, “bizim Beykoz da 300’e yakın arıcılarımız ve bunun yanında 12 bin tanede kovanımız var… Bunun hesabını yaparsak Beykoz da tonlarca bal üretiyoruz.” şeklinde konuştu. 

Yüksel Kılıç, yakın bir tarihte “Dünya Arıcılar Derneği” yetkililerinin Türkiye’ye geldiğini ve 2017 yılında Dünya Arıcılar Derneği Kongresi’nin Beykoz da yapılacağını ve bunun kendilerini gururlandırdığını ifade etti. 

Her yıl 4500 kovan dağıtacağız 

Festivalde konuşan Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek’te, Bal Festivali’ni Beykoz’da kendilerinin başlattığını ve festivali devam ettireceklerini ifade ederek, “ben Belediye olarak arıcılığa destek vereceğimin buradan sözünü veriyorum. Eğer yılda 4500 kovan almayı hak eden arıcılar gelir ise bizlerde her yıl 4500 kovan dağıtacağız, söz veriyorum” dedi. 

Bu konuda Beykoz dışından gelen taleplere cevap veremeyeceklerini söyleyen Başkan Çelikbilek, “ben Beykoz için söz veriyorum… Bundan sonraki yıllarda da biz gereken her yardımı ve desteği vereceğiz.” şeklinde konuştu. 

Başkan olmasam da elimden geleni yapacağım

“Belki diyecekler ki... Ya Başkanım ileriki yıllarda nerden biliyorsunuz Başkan olacağınızı? Hiç kimse kusura bakmasın bizler sözümüzün arkasında duran insanlarız. Beykoz Belediyesi kayıtlarına alacağız bunu, ben olursam sizlere balı ben dağıtacağım olmazsam bile dağıtmayanların yakasına yapışmazsam ahtım olsun” ifadelerini kullanan Başkan 2017 de Dünya Arıcılar Kongresi’nin Beykoz da yapılacak olmasını büyük bir fırsat olarak değerlendirdi.

Dünya Arıcılar Kongresi Beykoz’da yapılacak!

“Bu bizim için çok önemli bir fırsattır. Kolay, kolay ayağımıza gelmez. Artık Türkiye genişliyor ve dünyanın Türkiye ye olan ilgisi artıyor. Bu vesile ile Dünya Arıcılar Birliği Türkiye’nin performansını görme fırsatı yakalamıştır” diye konuşan Çelikbilek, “şimdi bizlerinde yapması gereken, geldiklerinde mahcup olmamak için üzerimize düşeni yapmaktır. Yapacağımız sadece onları geldiklerinde üslubuna ve Beykoz’umuza yakışır şekilde ağırlamaktır” dedi. 

Arılardan ders almalıyız 

Beykoz Kaymakamı Süleyman Erdoğan’da konuşmasında, “bizler arıdan ders almamız gerekir ama maalesef ders almıyoruz, biz arıları refleks olarak hemen öldürmeye çalışıyoruz zarar verdiğini düşünüp onun bize sağladığı güzel besin maddelerini yok ediyoruz” dedi. 

Arının balını vahiy ile yaptığını unutuyoruz...  Bunlar Kuran-ı Kerim’de yazan şeylerdir,  biz uydurmuyoruz...  Allah’ın hikmeti işte” ifadelerini kullanan Erdoğan,“mesela inekteki mekanizmayı hiç birimiz düşünebiliyor muyuz? Ne yapıyor? Sadece ot yiyor ve bizlere mükemmel bir süt sunuyor. Peki, arı ne yapıyor? Kilometrelerce uzaklardan çiçekleri dolaşıp herkese bal üretiyor… Çiçekleri yok edersek bunun zararını yine biz göreceğiz. Ben sadece halkımızdan üretmeye ve üretene özen göstermesini rica ediyorum. Balı bal olarak yemek istiyorsak balı yapana değer vermeliyiz” şeklinde konuştu. 

En iyi bal Hikmet Burnacıoğlu peteklerinden çıktı

Programda Bal Güzeli ve Bal Yeme yarışmaları yapıldı… Hemen ardından minik balcılar şiir okuyarak arıların faydalarını ve yararlarını anlattı… Akbaba Köyü İsmail Özseçkin İlk ve Ortaokulu öğrencilerinden oluşan halk oyunu ekibi zeybek oyunuyla protokolü kendilerine hayran bıraktı.

Arıcılık Firmalarının yetkililerinden oluşan jüri tarafından yapılan test sonuçlarında en iyi bal seçildi. Bu sıralamada ise ilk beş isim şöyle oluştu: 

1. Hikmet Burmaoğlu,

2. İbrahim Mumcu,

3. Akif Baş,

4. Mehmet Ali Dilmaç,

5. Cafer Yıldız. 

Kazanan isimlere ise ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi. 

 

Günün sonunda ise Erol Aydoğan, Mahmut Uzunöner, Yusuf Saral Akbaba Bal Festivali için sahne aldı. Programın yapıldığı salonun dışında ise stantlar kuran Beykoz Belediyesiyüzlerce vatandaşa pilav ve kavurma ikram etti. 

Dogu Media...

ETİKETLER :
Diğer Yerel Yönetimler haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA