CHP ve MHP KÜRT SORUNUN ÇÖZÜLMESİNDEN RAHATSIZ...

CHP ve MHP Kürt sorunun çözümünü engellemek için Konuşma ve tutumuyla parelelci olduğu ortaya çıkan Hişam Kiliçin başında olduğu aymye başvurmak için harekete geçtiler...
Bu haber 2014-09-06 10:33:50 eklenmiş ve 433 kez görüntülenmiştir.

CHP ve MHP KÜRT SORUNUN ÇÖZÜLMESİNDEN RAHATSIZ...

 

CHP ve MHP Kürt sorunun çözümünü engellemek için Konuşma ve tutumuyla parelelci olduğu ortaya çıkan Hişam Kiliçin başında olduğu aymye başvurmak için harekete geçtiler...

 

AYM’ye gönderilerek iptal edilmesi istenen çözüm süreci yasası için başvuru metni yazıldı. İlk imza CHP’li Süheyl Batum’dan. Özcan Yeniçeri: ‘Yarın harekete geçiyoruz MHP’li vekillerde hazır.’ vatan görevi için son 15 gün.

 

“Yeni PKK Yasası”nın iptali için Anayasa Mahkemesine başvuru metni hazır. İlk imza Eskişehir milletvekili Prof. Dr. Süheyl Batum’dan. Anayasa mahkemesine başvuru için metni 110 milletvekilinin imzası gerekiyor. “Yeni PKK Yasası”nın iptali için Anayasa Mahkemesi’ne başvuru metnini hazırlayan Prof. Dr. Süheyl Batum, Aydınlık’a yaptığı açıklamada, AKP’nin TBMM’den geçirdiği, halk arasında “Yeni PKK Yasası” olarak anılan yasanın anayasaya açıkça aykırı olduğunu bildirdi. Anayasaya açıkça aykırı olan bu yasanın iptali için Anayasa Mahkemesi’ne başvurmanın vatani bir görev olduğunu kaydeden Batum, “Ben Anayasa Mahkemesi’ne başvuru metninin hazırlayarak CHP TBMM Grup Başkanvekilliğine sundum. İlk imzanın da bana ait olduğunu bildirdim. MHP’li milletvekillerine de haber verdim. Şu anda CHP TBMM Grup başkanvekilliğinin kararını ve MHP milletvekillerinin başvuru metnine imzasını bekliyorum” dedi.

 

‘PKK’YA YASAL STATÜ VERİLİYOR’

 

Anayasa Mahkemesine başvuru süresinin 60 gün olduğunu da hatırlatan Batum, 15 gün içinde imzalar tamamlanmazsa, yasa ile ilgili olarak anayasaya aykırılık iddiasında bulunulamayacağı uyarısı yaptı. Batum, PKK’ya yasal statü sağlayacak olan, TBMM’nin yetkisini Bakanlar Kurulu’na devreden, Türkiye’yi bölünme sürecine götüren, bütün maddeleri anayasaya açıkça aykırı olan “Yeni PKK Yasası” için CHP, MHP ve ülkenin birliğini savunan AKP milletvekillerine Anayasa Mahkemesi’ne yapılacak başvuru metnini imzalamaları çağrısı yaptı.

 

YENİÇERİ: HAREKETE GEÇİYORUM

 

MHP milletvekili Özcan Yeniçeri de Aydınlık’a yaptığı açıklamada, yarından itibaren harekete geçeceklerini hatırlatarak, “MHP milletvekilleri bu yasa için Anayasa Mahkemesi’ne iptal davası açmaya hazırdır. Ayrıca AKP içinde de milli duruş gösteren milletvekilleri var. Anayasa Mahkemesi’ne iptal başvurusunu onlara da götüreceğim” diye konuştu.

 

 

AKP’nin PKK isteğiyle TBMM’den geçirdiği yasanın barışı değil, bölünmeyi getireceğini kaydeden Yeniçeri, bu yasanın çıkması ile birlikte bölgede yaşananlara da dikkat çekti. Yeniçeri, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay’ın bu yasaya dayanarak gönüllü olarak Kandil’e gideceğini söylediğini bildirdi.

ETİKETLER :
Diğer Genel-Güncel haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA