BASIN İLAN MÜDÜRÜ ARDAHANLI GAZETECİLERİ DİNLEDİ

Atalay: Özgür basın, tarafsız haber istiyoruz!
Bu haber 2014-09-04 09:56:38 eklenmiş ve 539 kez görüntülenmiştir.

BASIN İLAN MÜDÜRÜ ARDAHANLI GAZETECİLERİ DİNLEDİ

 

Türkiye genelinde yerel basın başta olmak üzere  gerçek gazeteciler yerlerde sürünürken işi kitabına uyduran üçkağıtçı, hırsız, kişiliksiz kimliklerin, gazetecilikle alakası olmayanların...  malı götürdüğü, sistemdeki boşluklardan dolayı en büyük çeteleşmelerden birine doğru evrilen Basın ilan Kurumu Ardahanlı Gazetecileri kurtaracağını söyledi. 

 

Atalay: Özgür basın, tarafsız haber istiyoruz!

 

Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Müdürü Mehmet Atalay, Ardahan’da yerel gazete mensupları ile buluştu.

 

Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Müdürü Mehmet Atalay, Ardahan'da yerel gazete mensupları ile buluştu.

Ardahanlı yerel gazete sahipleri BİK Genel Müdürü Atalay'a sorun sıkıntılarını anlattılar; Başta her geçen gün küçülen, azalan resmi ilanlar, bu ilanları almak için çıkan sözde gazeteler nedeniyle bölünen resmi ilanlar, SODES, KÖY/DES, SERKA, KÖYLERE HİZMET GÖTÜRME BİRLİĞİ, kurumların 21-F (Pazarlık Usulü) adı altında yaptıkları milyarlık işlerin ilan edilmeyen ihale ilanları nedeniyle zor günler yaşayan Mahalli Basın yaşadığı sorunları Basın İlan Kurumunun en başında ki Genel müdüre bizzat birinci ağızdan anlatma şansı buldular.

 

 

Ardahan Kongre Binasında gazetecilerle buluşan ve sorunlarını dinleyen BİK Genel Müdürü Mehmet Atalay, bölge turuna çıkarak yerel basının yaşadığı sorunları bizzat gazetecilerden dinledi. Ardahan'da Ardahanlı gazetecilerle buluşarak sorun sıkıntıları dinleyip ve yazılırken dikkat edilmesi gerekenleri de hatırlatarak sözlerini şöyle sürdürdü: "Her şeyi yazabilen ama her şeyden önce gazetecileri korumak, onlara haklı oldukları meselelerinde sahip çıkmak bizim görevimiz. Biz, özgür basından yanayız. Bu yönde de çok ciddi adımlar atıyoruz. Yerel basının daha güçlü hale gelmesi için de çalışmalarımız var. Resmi ilan pastasını, reklam pastası ile desteklemek istiyoruz. İlan pastasını böylece büyütmek arzusundayız. Sizlerle her daim işbirliği ve dayanışma içinde olacağız" diye konuştu.

 

Kurum olarak mevzuatta da bazı değişikliklerin yapılacağını ifade eden Atalay, "Birçok madde yerel basınımızın lehine olacak. Biz özgür ve bağımsız bir basının oluşmasını arzu ediyoruz. İnandıklarını yazabilen bir basın olmasını istiyoruz. Gazeteciliğin gerektirdiği her şeyi yazabilen bir basın istiyoruz. Yeter ki şantaj, iftira, yalan haber olmasın. Bu üç unsurun dışında her şey olmalıdır" ifadesini kullandı.

 

 

Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy'un ev sahipliği yaptığı ziyarete gazetecilerle sohbet eden BİK Genel Müdürü Mehmet Atalay burada yaptığı konuşmada: "Bir gazeteci olarak ve başında bulunduğum kurumum BİK ve yerel basına büyük önem veren yeni cumhurbaşkanımız, hükümetin özgür haberciliği önemsediğini bilinmesini isterim. Ancak Ardahan ve Türkiye'de çıkan tüm gazetelerin başta resmi ilanı olmak üzere özel ilan ve reklamları hak eden yayınlar yapmasını beklediklerini bunu yaparken şantaj, tehdit, hakaretten uzak basın yayın ilkelerine sahip çıkan, saygı gösteren bir gazetecilik örneğini istiyoruz. Çok gazete ve bölünmüşlüğün zaten zar zor ayakta kalan mahalli basını iyiden iyiye zora soktuğunu ve yaşanan bu parçalanmışlığın ilanları böldüğünü biliyoruz" diyerek sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu kadar çok gazete açmaktansa birleşip, daha vasıflı gazeteler çıkarılabilinir. Ardahan gibi küçük bir yerde iki cemiyetin olması da bu bölünmüşlüğün açık örneğidir.  Ardahan ve Türkiye'nin geliştiğini bunun da daha çok ilan, daha çok imkan olduğunun unutulmamasını istiyoruz. Kurum olarak bundan sonra daha sık ziyaret ve denetimlerde bulunacaklarını da sözlerine ekledi.

 

 

AGC Başkanı Fakir Yılmaz: İlanların %63'ü Devlete Geri Ödeniyor..

 

Toplantıda söz alan Ardahan Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Fakir Yılmaz BİK Başkanının Ardahan ve bölgeye kadar gelip kendilerini dinlediği için teşekkür ederken, yerel basının yaşadığı sorunları da anlattı. Basın İlan Kurumunun gazetelere verdiği ilanların %63'ne yakının vergi, stopaj, işçi maaşı, kağıt, kalıp, boya, kira ve benzeri giderler nedeniyle devlete ve masraflara gittiği için gazetecilerin eline geçmediğini, bunun da zaten zorda olan mahalli gazeteleri zora soktuğunu, bunun düzeltilmesi için gerek BİK'ten, gerek ise hükümetten destek istediklerini dile getirdi.

 

 

Ardahan Gazeteciler Cemiyeti başkanı Fakir Yılmaz, gazeteciliği her geçen gün zorlaştığı bir süreçte Ardahan'ı ziyaret eden ve gazetecilerin yaşadığı sorunları yerinde dinleyen BİK'e teşekkür ederken, bin bir zorluk ve sıkıntı ile gerçek anlamda gazetecilik yapanlara, halkın gözü, kulağı ve ağzı olan basını yıpratmak için ayaklı gazetelerin, gazetecilikle alakası olmayanların, dertleri sadece resmi ilan almak olanların, 'şantaj yapıyorlar, tehdit ediyorlar' gibi savunmalara gerçek olmayan suçlama ve iftiralara sığındıklarını, burada ki gizli amacın özgür basını başta resmi ilan kılıcı ile susturmak olduğunu, ama 'gazeteciyim' diyenlerin, 'gerçek gazete' çıkaranların bu tür iftira ve baskılara her zaman direneceğinin bilinmesi gerektiğini belirtti. Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy'un söz alıp görüşlerini paylaştığı sohbette Ardahan'da yapılan gazetecilikle yapılan yayınların kent genelin de kendiliğinden bir oto kontrolü oluşturduğunu, bunun da başta resmi kurumlar üzerinde denetim sağladığını gördüğünü söyledi.

ETİKETLER :
Diğer Serhat News haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA