PanikaTAK

Paralel yapı 17 Aralık'ta hükümeti deviremeyince büyük bir panikle derin PKK olarak bilinen TAK'la masaya oturdu.
Bu haber 2014-08-31 11:26:17 eklenmiş ve 451 kez görüntülenmiştir.

PanikaTAK

 

Paralel yapı 17 Aralık'ta hükümeti deviremeyince büyük bir panikle derin PKK olarak bilinen TAK'la masaya oturdu. Önce bayrak indirme ardından da heykel dikme provokasyonları denendi. Sonuç çıkmayınca kirli iş birliği Diyarbakır'daki polis cinayetlerine kadar uzadı

 

MİT ve Emniyet İstihbarat'ın sürdürdüğü 9 aylık takip ve izlemelerde; 17 ve 25 Aralık sürecinden beklediği sonucu alamayan Fethullah Gülen önderliğindeki paralel yapının, mevcut hükümeti zora sokabilecek her türlü eylem-plan ve işbirliğine girdiği belirlendi. İstihbarat birimlerine göre paralel yapı son olarak PKK'nın içerisindeki eski Kürdistan Özgürlük Şahinleri (TAK) olarak bilinen grupla ortak hareket etmeye başladı.

 

MİLİTANLARA KOLAYLIK

Kandil ve İmralı'ya baş kaldırarak başından beri çözüm sürecine karşı çıkan TAK'çılarla irtibata geçen paralel yapının, planladığı eylemleri sivil unsurları aracılığıyla TAK'çılara ilettiği, ardından TAK'çı militanlarının eylem öncesi önünün açıldığı, eylemler sonrasında ise kaçışlarına imkan sağlandığı tespit edildi.

 

İddiaya göre; amacı hükümeti devirmek olan yapı, çözüm sürecini baltalamak için sadece terör örgütü uzantılarıyla değil aynı zamanda legal siyasi oluşumların arasına da sızarak ülkücü, milliyetçi ve alperen grupları harekete geçirmeye çalıştı. İstihbarat birimlerince yapılan teknik ve fiziki takip kapsamında, doğu ve güneydoğuda terör örgütü uzantıları ile irtibata geçip proje ve planlar hazırlayan yapı, batı ve güney illerinde ise ülkücü, milliyetçi ve alperenleri galeyana getirecek ve sokaklara dökecek hamlelerde bulundu.

 

TAM PROVOKASYON

Buna göre paralel yapı, TAK'çılar aracılığıyla ülke genelinde bayrak indirme eylemleri düzenletti, eylemlerin düzenlediği dönemde bir başka koldan irtibata geçtikleri milliyetçi ve ülkücü gençleri galeyana getirerek bu eylemelere karşı sokağa döküp kaos çıkarmayı planladı. Yapı, bu projeler tutmayınca anıt mezarlar yaptırma ve heykel diktirme projelerini planladı. Ancak bundan da bir sonuç alamayan yapının, son çırpınış olarak TAK aracılığıyla Diyarbakır'da geçtiğimiz hafta iki polis Ali Kızıloğlu ve Osman Bal cinayetlerini planladığı öğrenildi.

 

BAYRAK İNDİRME

Ömer Mutlu isimli provokatör daha sonra yakalanırken, bayrak indirme olayı tüm Türkiye'de büyük yankı uyandırmış ve milliyetçi gruplar liderliğinde Türkiye çapında sokak olaylarını ateşleyecek manzaralar ortaya çıkmıştı. Olay daha sonra HDP ve BDP yetkilileri tarafından da kınanmıştı.

 

Lice'de yaşanan gösteriler sonrası 8 Haziran'da Diyarbakır 2'nci Hava Kuvvet Komutanlığı'na giren bir PKK'lı Türk bayrağını indirmişti.

 

HEYKEL DİKME

PKK'lı Mahsum Korkmaz'ın Lice'de bir PKK mezarlığına dikilen heykeli için 15 Ağustos'ta açılış töreni düzenlenince heykel bir anda Türkiye'nin gündemine oturdu.

 

Askeri operasyonla heykel yıkılırken, provokatörler bu kez bir kez daha yol kapama eylemi yapıp silahlı direniş gösterdi. Diğer taraftan milliyetçi gruplar da Kürtler'e karşı protestolarda bulundu.

 

 

FERİT ZENGİN 

ETİKETLER :
Diğer Kurdistan haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA