ABD’DEN İTİRAF: REHİNELERİ KURTARAMADIK

ABD'li gazetecinin IŞİD tarafından katledilmesinin ardından Pentagon'dan itiraf geldi: En iyi özel birliğimiz geçtiğimiz ay Suriye'de rehineleri kurtarma operasyonu yapmıştı, ama başarısız olundu
Bu haber 2014-08-22 11:12:27 eklenmiş ve 472 kez görüntülenmiştir.

ABD’DEN İTİRAF: REHİNELERİ KURTARAMADIK

 

ABD'li gazetecinin IŞİD tarafından katledilmesinin ardından Pentagon'dan itiraf geldi: En iyi özel birliğimiz geçtiğimiz ay Suriye'de rehineleri kurtarma operasyonu yapmıştı, ama başarısız olundu

 

 Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) ABD'li gazeteci James Foley'in başını kesmesinin yankıları sürüyor. ABD yönetiminin, IŞİD'in elindeki bir diğer ABD'li gazeteci olan Steve Sotloff'u da öldürme tehdidine rağmen Irak'ta operasyonlarına devam ettiği bildirildi. Foley'in katledildiği videonun yayımlandığı salıdan bu yana ABD'nin IŞİD'e yönelik 14 hava saldırısı düzenlediği kaydedildi. Rehineleri kurtarma konusunda yeterli adımları atmamakla suçlanan ABD Başkanı Barack Obama yönetiminden ise sürpriz bir açıklama geldi.

 

Savunma Bakanlığı Pentagon, IŞİD'in elindeki ABD'lileri kurtarmak için temmuz ayında Suriye'de bir baskın düzenlediklerini duyurdu. Operasyonda hava ve kara unsurlarının kullanıldığı belirtildi. Rehinelerin tahmin edilen hedefte bulunamaması nedeniyle başarısız olunduğu kaydedildi. Basına konuşan yetkililer, operasyonda ABD ordusunun en üst düzey ekibinin Kara Şahin helikopterleriyle Suriye'ye indirildiğini açıkladı. Gece gerçekleştirilen baskın sırasında IŞİD militanlarıyla çatışmanın da yaşandığı ancak ABD'nin herhangi bir kayıp vermediği belirtildi. Pentagon, operasyonda gazeteciler Foley ve Sotloff'un kurtarılmaya çalışıp çalışılmadığını açıklamadı. Misyonun tarihi hakkında da detay verilmedi. Ancak ismini açıklamadan konuşan ABD'li yetkiler, bu yaz gerçekleştirildiğini söyledikleri operasyonun iki gazeteciyi kurtarmaya yönelik olduğunu bildirdi. Kurtarma misyonunun ifşası, ABD askerinin Suriye'deki iç savaşın patlak vermesinden bu yana bu ülkede ilk kez karaya ayak bastığı anlamına geliyor. New York Times gazetesine göre ise IŞİD, ABD yönetiminden Foley'e karşılık 100 milyon dolarlık fidye istedi, ancak Beyaz Saray reddetti.

 

Kafa kesen "Beatles" üyesi

 

 

ABD'li gazeteci Foley'in İngiliz aksanlı bir IŞİD militanı tarafından kafasının kesilerek öldürülmesi İngiliz istihbaratını harekete geçirdi. İngiliz basınına göre militanın "John" lakaplı zeki ve iyi eğitimli bir İngiltere vatandaşı. Times, IŞİD militanının, Pakistan asıllı 4 İngiltere vatandaşının oluşturduğu "The Beatles" isimli radikal grupla bağlantısı olabileceğini yazdı. Dil analiz uzmanı Derek Rogers "İngilizce katilin ana dili. 25 yaşlarında olduğunu söyleyebilirim. Azınlık bir aileden geliyor ve aksanında Farsça etkisi görülüyor" dedi. 

ETİKETLER :
Diğer DÜNYA haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA