TÜRKİYE’NİN HOLEYVOOD’U ONDAN SORULUR…

İyi bildiğim bir semtte metruk (terkedilmiş) bir fabrikaya girdim. Devasa bir alan. Epey yürüdükten sonra bir binadan içeri girdim.
Bu haber 2014-08-21 14:18:41 eklenmiş ve 800 kez görüntülenmiştir.

TÜRKİYE’NİN HOLEYVOOD’U ONDAN SORULUR…

 

İyi bildiğim bir semtte metruk (terkedilmiş) bir fabrikaya girdik. Devasa bir alan. Epey yürüdükten sonra bir binadan içeri girdim. Rüya alemi gibi bir şey. Selçuklu, Osmanlı, bizans dönemi yapıları, kralların sarayları, kral odası. Camiler, hanlar-hamamlar. Bir başından baktığınızda öbür başını görmediğiniz yüzyıllar öncesinin şehirleri… Bir anda şaşırıp kaldım. Bu semtte bu yapılar, böylesine zengin tarihi eserler vardı da benim haberim niye yoktu. Birkaç dakikalık duraklamadan sonra Ercan Yıldıza sordum.Yüzyıllar öncesine ait  bu yapıları burada ilk defa gördüğümü söyledim. Yıldız gülerek cevapladı. ‘Bu yapıların geçmişi 1 ay’ı  bile tamamlamadı. Bunları (Yıldız Set Film firmasını kastederek) ben yaptım’ diyince uyandım. Yüzyıllar öncesinin eserleri müthiş bir yetenekle işlenerek karşımda canlı olarak duruyordu.  O zaman anladım Set Film yapımcılık, film platolarının ne demek olduğunu. Bir anda zaman tünelinde yolculuğa çıkma gibi bir durumu yaşıyorsunuz.

 

Ardından başaka alanlardaki platoları görmeye gittik. Hastahaneler, Karkollar, mahkemeler, Ceza evleri hiçbiri gerçeğini aratmıyor. Sinama dünyasının ardiyesinin ne olduğunu gördükçe insan bu kadar da olmaz diyor…

 

Ardahanlı bir çok hemşerimizin yer aldığını öğrendiğimiz  film-sinema sektöründe Yıldız FİLM PLATOSU ALANINDA adeta Türkiye’nin Holeyvood’unu yönetiyor…  Ve hemen bir anısını anlattı. Bu meslekte profesyonlliğe adım attığı ilk yıllarda Ardahan’a gittiğini, doğduğu yeri tanıtmak, birkaç film çekmek, film platosu kurmak, doğduğu yere borcunu ödemek için zamanın belediye başkanına çıkarak planını açıklar. Ama yaşadıkları karşısında şok olur. Zamanın Bld. Bşk çıktığı bir Tv. Programında Ardahanı istiladan kurtadığını aşiretin (her neyi kastediyorsa) Ardahana girişine, Ardahan’ı işgaline  engel olduğunu söylüyordu. Yıldız, “böyle man kafa-yoz insanların yönetici  olduğu bir şehirdi  Ardahan. Bu kafalar yüzünden şehir 50 yıllını kayb etdi. Birde Ak Partyi beğenmezler, Şu anda Ardahan Türkiye’nin  en hızlı gelişen illeri arasında…” diye devam etdi.

 

Ülkemizde birçok insanın karşılaştığı terör-kaos ortamında  okuyan, zamanın siyasi-sosyal koşulları nedeniyle lise yıllarında eğitimine ara verip 80’lı yıllarda soluğu İstanbul’da aldı.

 

1966 doğumlu olan Ercan Yıdız İstanbul’a gelir gelmez  1983 Yıl’ında TRT’de çaycı olarak işe başladı. Doğulu-Ardahanlı demek büyük yetenek demek. Filimciler kısa sürede onu keşf edip ışık setine aldılar. Çaycılık hayatı ancak iki hafta sürmüştü. Sadece Ercan değil, Aynı yıllada “Spacial Efekt” üzerine film sektöründe kendisinden bir yıl sonra aynı sektörde işe  başlayan kardeşi  Özcan Yıldız’da film-sinema sektöründe Türkiye’nin yeni Danyel topatanı  oldu. Bu alanda Türkiye’deki ilk 4-5 kişiden biri oldu. Kurtlar Vadisinin birçok bölümü, sayılmayacak kadar dizi ve sinema filminin efektlerine imza attı. 90’lı yıllarda Holeyvood’dan Amerika’dan kendisine teklif geldi  ama gitmedi.

Ercan Yıldız 7-8 yıl ışık setinde şef olarak çalıştıktan sonra özel sektöre geçti. İlk açılan tv olan İnter Star televizyonunda yıllarca ışık şefi olarak çalıştı. 97 Yıl’ında kendi isteğiyle ayrıldı.

 

Aynı yıl Yeşilçam Film piyasasına girerek kendi işini yapmaya başladı. 2004 Yıl’ında “YILDIZ SET FİLM, YAPIM PRODÜKSİYON” şirketini kurarak işveren olarak  iş hayatına atıldı.

 

İlk film platosunu Yenimahalle-Beykoz’da bulunan bir depoda kurdu. Ardından Maltepe Dragos’ta 3 katlı 2000 metrekare bir alanı kiralayarak propfesyonel olarak bu alanda iş yapmaya başladı. Kısa süre içerisinde bu alndaki profesyonelliği nedeniyle işi  giderek hızla büyümeye başladı. Alan yetmeyince Kavacıkta 7 katlı bir bina kiraladı.

 

Kavacıkta park sorunu, yerin giderek yetmemesi nedeniyle Yıldız İstanbul’un değişik yerlerinde 10 bin metre kareyi geçen her birinde ayrı platoların yer aldığı birçok mekan kiralayarak ihtiyaca cevap vermektedir.  

 

FİRMANIN TÜM DETAYLARINI GÖRMEK İÇİN ALTTAKİ LİNKE TIKLAYINIZ…

 

http://www.dkmmedyatv.com/firma/69/yildiz-film-platolari-ercan-yildiz.html

 

DOĞU MEDYA-HABER BİYOGRAFİ/İSTANBUL

 
 
 
YILDIZ SET FİLM YAPIMI -ERCAN YILDIZ
 
 
 
 
Her tür film, dizi,  televizyon dizileri, film platoları kurulur, film ve dizilerle ilgili hertür alt yapı hazırlanır. Film Paltoları kurulur, dizilere eleman vb. her temin edilir...
 
 
Koşuyolu Cd. No: 71/A Bağlarbaşı-Kadıköy/ İstanbul
 
 
 
yıldız set film- film platoları
ETİKETLER :
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA