Gerillaya İran Pususu

IŞİD’in Kürtlere saldırılarını fırsat bilen İran, Doğu Kürdistan Birlikleri’ne (YRK) pusu kurdu...
Bu haber 2014-08-14 00:59:08 eklenmiş ve 585 kez görüntülenmiştir.

Gerillaya İran Pususu

 

Birbirine  sunni-şii adı altında düşman gibi gözüken IŞİD ile İran Kürtlere saldırılar sözkonusu olunca birlikte hareket ediyorlar. Uluslararası katil-kapitalistlerin oyuncağına dönüşen İran;  devlet olmaktan ziyade hergeçen gün başta İran Halkı olmak üzere bölge halkları için giderek büyük bir tehdit olmaya başladı...

 

DALAHO

 

IŞİD’in Kürtlere saldırılarını fırsat bilen İran, Doğu Kürdistan Birlikleri’ne (YRK) pusu kurdu. 4 gerillanın yaşamını yitirdiğini, bir gerilladan ise haber alınamadığını açıklayan KODAR, İran’dan bu saldırının hesabının sorulacağını kaydetti.

 

 

İran’dan imha saldırıları

 

Doğu Kürdistan Demokratik ve Özgürlük Kongresi Şehitler Komitesi, İran ordusunun Dalaho ve Ciwanro’da düzenlediği saldırılarda 4 Doğu Kürdistan Birlikleri (YRK) gerillasının yaşamını yitirdiğini, bir gerilladan ise haber alınamadığını açıkladı. Açıklamada, “Ateşkes sürecidir diyen komplocu İran devleti Doğu Kürdistan’da gerilla güçlerine karşı bahardan bu yana imha amaçlı vahşi saldırılar düzenlemektedir” denilerek yaşamını yitiren gerillaların aileleri ile Kürt halkına baş sağlığı dilendi. Açıklamada yaşamını yitiren gerillaların mücadelesine bağlılık sözü verildi. Yaşamını yitiren gerillaların kimlikleri şöyle: 1992 Karaziyadin doğumlu Merwan Rojhilat kod adlı Behmen Sobuyî, 1984 Wan doğumlu Sînan Serhed kod adlı Mecit Öztunç, 1993 Merivan doğumlu Denktav Tolhildan kod adlı Îsa Dîlawîz, 1982 Serdeşt doğumlu Tuwana Zimzîran kod adlı Suleyman Ehmetpur.

 

 

 

ETİKETLER :
Diğer Kurdistan haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA