HOÇ-FED İFTARINDA KÜRTÇE MEVLİT OKUTULDU

Hoçvan Dernekler Federasyonu (Hoç-Fed) Esenyurt'ta bulunan merkezlerinde iftar yemeği verdiler. İlk defa bölgemizin bir derneğinde Kürtçe Mevlit okutuldu. Mevlut okunurken çoğu zaman davetlilerde okunan mevlite eşlik ettiler.
Bu haber 2014-07-21 14:33:52 eklenmiş ve 863 kez görüntülenmiştir.

HOÇ-FED İFTARINDA KÜRTÇE MEVLİT OKUTULDU

 

Hoçvan Dernekler Federasyonu (Hoç-Fed) Esenyurt'ta bulunan merkezlerinde  iftar yemeği verdiler. İlk defa bölgemizin bir derneğinde Kürtçe Mevlit okutuldu. Mevlut okunurken çoğu zaman davetlilerde okunan mevlite eşlik ettiler.

 

Xımıli (otbiçen) Derneğinin sponsorluğunu yaptığı iftar yemeğinde Hoçvan'da Akif Yılmaz başta olmak üzere Kürt Halkının Özgürlüğü için mücadele edip şehit düşen tüm gerilalar için mevlit okundu dualar edildi. Kürt halkının, bölgemizdeki halkların acı ve savaş yaşamamaları, çocuklarımıza iyi bir gelecek için örgütlü toplumun ve STK'ların önemine vurgu yapıldı.

 

 

İftarın ardından başkan Yakup Mavzer katılımcıları selamladı. İftar yemeğine katılan davetlilere, yaptığı hizmetinden dolayı Xımıli Derneği yönetimine teşkkür etdi. Akif Yılmaz başta olmak üzere şehitlerimiz için mevlüt okuttuklarını söylediler. Mavzer, kültürümüzü yaşamak, yaşatmak, geliştirmek STK2ların ana görevidir. Bir toplumun dili, dini, manevi değerlerinizle oynandığında, bu değerler yozlaştığında o toplumu hiçbirşey ayakta tutamaz. Bundan dolayı STK2ların en asli görevlerinden biri kültürü yaşatmak, yaşamak, yaymaktır dediler.

hofediyildiz__5_.jpg

hofediyildiz__10_.jpg

hofediyildiz__4_.jpg

hofediyildiz__8_.jpg

hofediyildiz__9_.jpg

hofediyildiz__7_.jpg

hofediyildiz__6_.jpg

Dogu Medya/İstanbul

ETİKETLER :
Diğer STK-Dernekler haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA