ARDAFED ÇELİKBİLEK'İ ZİYARET ETDİ, ARDADER BEYTAŞTA 2. Y.K. TOPLANTISINI YAPTI

Ardahan Dernekler Federasyonu (ARDAFED) Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çeliklbilek'i makamlarında ziyaret ettiler.
Bu haber 2014-07-11 01:48:36 eklenmiş ve 958 kez görüntülenmiştir.

ARDAFED ÇELİKBİLEK'İ ZİYARET ETDİ, ARDADER BEYTAŞTA 2. Y.K. TOPLANTISINI  YAPTI

 

Ardahan Dernekler Federasyonu (ARDAFED) Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çeliklbilek'i makamlarında ziyaret ettiler. 

 

Ziyarete Ardahan Dernekler Federasyonu Başkanı Yaşar Geler, Beykoz Ardahanlılar Dernek başkanı Yusuf Sit, Federasyon yönetiminden Muhtesim Sarıkaya, Yener Bayrakçı, Fakir Yılmaz, Şahmurat Yeşil, Kültür komisyonundan Meryem Kızılırmak katıldılar.

 

Federasyon başkan ve yönetimi Çelikbilek gibi bir hemşerilerinin olmasından duydukları memnuniyeti dile getirdiler. Sohbet havasında geçen ziyarette fikir teatisinde bulunuldu. Yönetim Başkan'a istek ve önerilerini bir dosya halinde sundu.

 arderfed__17_.jpg

FEDERASYON,  BAŞKANA YUSUF SİT'İ SORDU

 arderfed__13_.jpg

Federasyon yönetimi bölge dernekçiliğinin oturmasında ve gelişmesinde hem basın olarak hemde bir STK yöneticisi olarak Beykoz Ardahanlılar Dernek Başkanı Yusuf Sit'in bölge bazında hem yerel anlamda hemde genel anlamda önemli çalışmalar yapan,   STK-BASIN vb. birçok alanda çok önemli hizmetler sunan birçok dernekte yöneticilik ve danışmanlık yapan bir arkadaşımız. Bu konumda olan bir arkadaşımıza neden danışmanlık vb. bir görev vermiyorsunuz, diğer bölgelerde bu yönlü yetişmiş insanlar  ortaya çıktığında  yakalaşım böyle mi oluyor  diye sordular...  Hemşerilik hukuku bakımından Sit, en çok görev verilmesi, desteklenmesi gereken bir arkadaşımız.  Ki bu arkadaş siz aday olduğunuzda her zaman sonuna kadar bir hemşeri olarak size destek sunan, bölge STK'larına her zaman sizi taşıyan bir arkadaşımız...

 

Çelikbilek, Sit tek başına bir ordu, bir savaş muhabiri. Birçok alanada önemli bir savaş, önemli bir mücadele veren bir kardeşimiz. Kendisini  takdir ediyoruz dediler. Görevlendirme, sahiplenme ile ilgili ise bir şey söylemediler...

 arderfed__18_.jpg

Belediye başkanı ziyaretinin ardından federasyon yönetimi  hep birlikte Beykoz Ardahanlılar Derneği nin Şahinkayada bulunan lokaline çıkarak Başkan Yusuf Sit'i makamında ziyaret ettiler. Hayırlı olsun dileklerini ilettiler. Gazeteci Fakir Yılmaz bütün Ardahan derneklerine üye olduğum gibi sizede üye oluyorum diyerek üyelik formunu doldurdu.

 

Dernek Yönetimi İftarda Buluştu

arderfed__21_.jpg

Federasyon yönetiminin ziyaretinin ardından Ardahan Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı ve yönetim kurulu üyeleri Beykoz Beytaş tesislerinde iftar yemeğinde buluştular. İftar'ın ardından Beytaş'ta 2. yönetim kurulu toplantılarını yaptılar.

 

Dernek yönetimi yapılan 1. toplantıda görevlendirme ve görev dağılımı yapmıştı.  Bugün yapılan 2. toplantıda ise Şahinkaya'da bulunan Derneğin Merkezinin daha merkezi bir yere taşınması kararı alındı. Beykoz, Paşabahçe yada Kavacık'ta derneğe uygun bir yerin kiralanmasına ve tutulmasına karar verildi.

 

Toplantıda  KAİ, KA Dernekçiliği Masya Yatırıldı, Beykoz Dernekler Birliğinin Ardahan Kültür ve Dayanışma Derneği ile İlgili Üyelik Kararı Konuşuldu...

Gündem dışı sohbet havasında yukarda vurgulanan konuları  konuşan yönetim bu konularla ilgili görüş alış verişinde bulundu.

 

DERNEKÇİLİKTE  ZIPLAYAN  TAY 'LAR  DÖNEMİ BAŞLADI

 

Başkan Yusuf Sit, KAİ Başkanı Metin Yıldız'ın İstanbulda  dernekçilikle ilgili gelişen durumun farkına vardığını, süreç içerisinde KAİ'lerin Ardahan ve Kars olarak ayrıştığının farkına vardığını belirterek bu anlamda doğru bir çizgiye gelmeye başladığını söyledi. Yıldız'ın dernekçilik alanında Ardahanlıların üst kimliğinin Ardahan Dernekleri olduğunu, zamanla Ardahanlıların Ardahan Derneği çatısı altında bir araya geleceğini kabullendiğini ve bu gerçeği gördüğünü belirttiler.

 

Yıldız Süreç içerisinde Ardahanlıların Ardahan Dernği çatısı altına, Beykoz'da bulunan Karslılar adına açıklama Yapan Adem Monolboğa, Mürsel Ekinci gibi Karslı arkadaşlarımızda yakın bir gelecekte Kars Derneğini kuracaklarını; artık illerin kendi adlarıyla dernekleşmesi gerektiği gerçeğini kabullendiklerini beyan ettiklerini söylediler.

 

Beykoz KAİ kanadında bu olumlu gelişme yaşanmasına rağmen halen Ardahanlıları, Karslıları koltuklarında birer karpuz gibi kullanılabilir olarak gören bir zihniyetin devam ettiğini belirten Başkan Yusuf Sit, şimdi de dernekçilikte herzaman değişik yer ve mekanlarda karşımıza çıkan zıplayan taylar dönemi  ortaya Beykoz'da hala varlığını sürdürmeye çalışyor dediler. Ve ne demek istediğine de açıklık getirdi:

 

Şit, İstanbul genelinde Ardahan dernekçiliğinin durumu ortada yüze yakın derneğimiz, bütün ili kapsayan bir federasyonumuz var.  Dernekçilik alanında Ardahanlıların üst kimliği Ardahandır. Ardahanlılar dernekçilik alanında kendi adlarının önüne asla bir adın getirlmesini istemediklerini defalarca deklere etmelerine rağmen, halen Beykoz'da dernekçiliğin  d'sini bilmeyen zıplayan tayların ortaya çıktığını ve Ardahan adıyla oynadıklarını söylediler.

 

Beykoz'da KAİ süreci biterken birileri yine çıkmış Ardahanın önüne Kars kelimesini getirerek KA Derneğini kuruyormuş.  Biz bunlara zıplayan taylar diyoruz. Bu zıplayan taylar örgütlülüğe gelmeyen, halkın iradesine saygı duymayan, halkı ve insanları kullanılabilir koyun zan eden; dernekçilik, stk alanında herhangi bir emek, çaba, bilgeleri olmayan sivil toplumun ne olduğunu bilmeyen fakat toplumu kullanılabilir bir meta gibi gören; siyasetden gelen güçlerini kullanarak insanlarımızı kullanmak isteyen kurnazlar olduğunu tüm kamuoyu bildiği gibi Ardahanlılar da bilmektedir.

 

Ne kadar doğrudur bilmiyoruz ama duyduğumuza göre bunların başını Ak Partiden aldığı siyasi güçle Tuncer Dede vb insanlar çektiği yönünde.  Buradan kamuoyuna duyuruyoruz. Ardahan Derneğine üye olmayan, Ardahan adının önüne değişik bir il adını getirerek kendine bir oyuncak dernek, dernekleri kendi koltuğunda bir karpuz gibi gören   Dede  yada  benzeri insanlar  kim olursa olsun ne Ardahanlıların nede Karslıların temsilcileri değildirler. Onlar dernekleri kendi kolyuklarında karpuz gibi gören, kendi çıkarlarının temsilcileridirler.

 

KA adına ortya çıkanlar bir Ardahanlıya gittiğinde alacağı cevap ise: " Ardahan benim üst kimliğimdir ve kimliğimle gurur duyuyorum,  KA'nı al başına çal,  gözümün önünden kaybol diyecektir".  Ardahanlıyım, Ardahan'a hizmet etmek istiyorum diyorsan Ardahan Derneği orada git üye ol çalış. Boyunun ölçüsünü, samimiyetini görelim diyeceklerdir. Biz Ardahanlılar hiç koltuktaki karpuza benziyormuyuz sayın zıplayan taylar diyeceklerdir...

 

Sit, Beykoz Dernekler Birliğinin Ardahan Derneği ile  ilgili üyelik kararı henüz elimize geçmedi. Temennimiz o ki geçmişte KAİ'nin şimdi de siyasetten güçlü bir konumda olan zıplayan tayların etkisine girmemeleri. Bir STK gibi doğru neyse o yönde karar almaları. Ardahan Derneği olarak bizi Ardahanlıların istek ve iradesi ilgilendirir... Birileri bizi tanımıyorsa, görmemezlikten geliyorsa aynı şekilde bizde onları  tanımayız, görmeyiz, gerekirse alternatif anlamda stk yapılanmamızı ortaya koyarız dediler...

 arderfed__11_.jpg

 

DOĞU MEDYA/İSTANBUL

 

 

 

ETİKETLER :
Diğer STK-Dernekler haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA