CHP Aydın Milletvekili Baydar'dan Mehmet Erdem'e Cevap

AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem ile CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar arasında başlayan açıklama savaşı devam ediyor.
Bu haber 2013-08-13 11:59:02 eklenmiş ve 436 kez görüntülenmiştir.

AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem ile CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar arasında başlayan açıklama savaşı devam ediyor. Milletvekili Erdem'in dünkü açıklamasının ardından bugün CHP Aydın Milletvekili Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar "Mehmet Erdem'e yaptığı açıklamalarda Anayasamızı ve İnsani değerleri ön planda tutmasını öneririm" dedi.

AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem'in geçen yıl da şahsına ve partisine karşı basın açıklaması yaptığını belirten Baydar"O zaman kendisine vermiş olduğum cevap metninde şu ifadeleri kullanmıştım: "Değerli yurttaşlarım, Aydın ve Van illerimizde yapmış olduğum açıklamalar arasında bir fark yoktur. Silahlar susmalı, kan durmalı o zaman oturup konuşalım" demenin "Çözüm yeri Türkiye Büyük Millet Meclisi'dir" düşüncesini paylaşmamın neresi teröre destek vermektir? Ulus bütünlüğünün korunarak, tek bir bayrağın altında el ele kardeşliği kurabilmenin gayretinde olmak teröre destek vermek midir? Aydın'da şehit olmasın demek suç mudur?" Bu sözlerimi her gittiğim yerde tekrarladım ve yurttaşlarımla paylaştım. Cumhuriyet Halk Partililer olarak çözüm yerinin Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni göstermemiz Demokrasimize ve Cumhuriyetimize olan bağlılığımızın bir göstergesidir. Bu konuda hiçbir zaman Mehmet Erdem'in iddia ettiği gibi "İkiyüzlü" bir tavır içerisinde olmadım. Eğer ikiyüzlü bir tavır görmek istiyorsa "Terör örgütüyle masaya hiçbir zaman oturmadık, oturmayacağız. Terör örgütüyle görüşen, şerefsizdir!" dedikten sonra"Evet PKK ile görüştük ve de görüşmeye devam ediyoruz"diyenin kim olduğunu bir sorsun, araştırsın. PKK ile müzakere edip İmralı'da müebbette mahküm bir kişinin tekrar liderlik koltuğuna oturtulduğunu, bitmiş bir terör örgütünün artık ülkemiz içerisinde kendi asayiş birimini kurduğunu, kendisine ait bir mezarlık bile inşa ettiğini ve de artık sınırımızda yeni bir devletin kurulduğunu sanırım Mehmet Erdem bilmiyor. İşin daha da garibi bu saydıklarımın tamamının kendi partisinin bir eseri olduğunu da bilmiyor" ifadelerine yer verdi.

Açıklamasında AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem'in Genel Başkanları Kemal Kılıçdaroğlu hakkında söylediklerini de kendisine yakıştıramadığını belirten Baydar, "Partimizin Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu hakkında etnik ve mezhepsel tanımlamalar yaparak bir şeyler ima etmek bir milletvekiline yakışmamaktadır. Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurucu unsuru olan her kesim Türk Milleti'nin bir parçasıdır. Anayasamızın 80'inci maddesinde belirtilen "Türkiye Büyük Millet Meclisi üyeleri, seçildikleri bölgeyi veya kendilerini seçenleri değil, bütün Milleti temsil ederler." hükmüne açıkça aykırılık teşkil etmektedir. Mehmet Erdem'e yaptığı açıklamalarda Anayasamızı ve İnsani değerleri ön planda tutmasını öneririm" diye konuştu. - AYDIN

ETİKETLER : CHP Aydın Milletvekili Baydar'dan Mehmet Erdem'e Cevap
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA