BÖLGE DERNEKÇİLİĞİMİZ ve KAİ KOMEDİSİ

Ardahan ve Iğdır 23 yıldır Karstan ayrılıp ayrı ayrı il olmuşlar. Beykoz'da İstanbul doğumluları da katarsak 30-40 bin kişilik devasa bir Ardahan nufusu var.
Bu haber 2014-06-27 22:27:07 eklenmiş ve 750 kez görüntülenmiştir.

BÖLGE DERNEKÇİLİĞİMİZ  ve BEYKOZ'DA 2. KAİ KOMEDİSİ

 

Ardahan ve Iğdır  23 yıldır Karstan ayrılıp ayrı ayrı il olmuşlar. Beykoz'da İstanbul doğumluları da katarsak 30-40 bin kişilik devasa bir Ardahan nufusu var.

Ardahanın İstanbulda İki Federasyonu, 100'den fazla derneği var.

 

Ardahan Federasyonları ve Dernekleri "il dernekçiliği" alanında kendi illerinin adının önüne başka bir il adının yazılmasını asla kabul etmemektedirler. Ardahan,  Ardahanlıların üst kimliğidir ve bütün Ardahanlılar kendi üst kimlikleri ile gurur duymaktadırlar...

İstanbul'da Ardahan nufüsunun yoğun olduğu her ilçede Ardahan'ın  il,ilçe ve köy dernekleri vardır. Olmayan yerlerde ise zamanla kurulmaktadır.

 

Ardahanlılar kendi il kimliklerini üst kimlikleri olarak görmektedir. İl dernekçiliği alanında kendi kimliklerinin önüne Kars, Iğdır yada başak bir il adı asla ne kabul ediyorlar. Nede böyle dernekleri tanıyorlar.

Nasıl ki Kastamonu-Sivas, Traabzon-Rize diye bir il dernekçiliği yoksa, olamayacaksa Ardahan-Kars diye de bir il dernekçiliği olamaz ve böyle bir dernekçilik anlayışı dünyanın hiç bir yerinde yoktur.

Beykoz Ardahanlılar yukarda vurguladığımız gerçekleri çok iyi görüp, bildiklerinden dolayı Yusuf Sit'in başkanlığında güçlü bir yönetim oluşturrarak bir araya geldiler. Beykoz'da Kars-Ardahan komedisine Ardahanlılar olarak son verdiler.

 

Ardahanlıların bir araya gelmesini istemeyen, Ardahanlıların üst kimliğinin Ardahan olduğunu özümsemeyen dernek yada STK kaçkınları Metin Yıldız'ın başkanı olduğu ve Ardahanlıların da kendi dernekleri olarak görmediği Beykoz Kars-Ardahan Derneği yetmiyormuş gibi 2.bir KA yada KAİ komedisi oluşturmak için kolları sıvadılar.

İlk başta Beykoz'da yüzlerce hemşerimiz işin aslını bilmedikleri için toplantılara heyecanla katıldılar. Fakat Beykozda 2. bir KA için bir gurubun çıkıp Ardahanlılarla oynadığını gördüklerinde hepsi geri çekildi. Kala kala 5-10 kaçkın, STK'nın ne olduğunu bilmeyen, Ardahan ve Karslının üst kimliğini hazm edemeyen 5-10 kişi kaldı. Bunlarda toplum ve STK için hayata ceplerinden 5 lira harcama yetenekleri olmadığı için direkt beldiyenin yolunu tutular. Başkana kadar çıktılar. "Sayın büyüğümüz Metinin KA'sını yada KAİ'sini beğenmiyoruz, eee Metin'i de yenemiyoruz, kendi KA'mızı kuracağız"...

 

Başkan ne der bilmeyiz ama, Başkan Çelikbilek'e önemli bir sorumluluk düşüyor:

 

Beykoz'da Ardahan Derneği var. Eğer bir dernek kurulmak isteniyorsa Beykoz KAİ Komedisi bitirilmek isteniyorsa Karslılar derneğinin kurulması lazım. Kars, Kars adıyla, Ardahan Ardahan adıyla dernekleşmeli.  Kars-Ardahan gibi sınırı muğlak olan, sınırı belli olmayan bir dernekçilik dünyada yok.

Başkanımız bir Beykozlu,  bir hemşeri  olarak derneklere ve STK'lara yararlı ve tarihi önemde bir hizmet sunmak istiyorsa Beykoz'da mülkiyeti olmayan tüm derneklerin içinde yer alacağı, aldığı bir bina projesi ortaya çıkarabilir, hayata geçirebilir. Derneklerin mülkiyete kavuşmasını sağlayabilir ki bu Çelikbilekten ayırımsız tüm Beykoz STK'larının beklediği bir hizmettir. Bu proje Çelikbilek adına da ölümsüz bir proje olur...

 

METİN YILDIZ ve YÖNETİMİNE BU AŞAMADA ÖNEMLİ BİR SORULULUK DÜŞÜYOR 

 

Metin Yıldız'a düşen bir sorumluluk var. Süreç itibarı ile Beykoz KAİ'yi feshedip Ardahan derneğine katılmalıdır. Bu dernekçilik alanında her zaman saygıyla anılmasını beraberinde getirdiği gibi; Beykoz'da 2. KAİ yada KA komedisini oluşturmak isteyen kaçkınlara  tokat gibi bir cevap olur. Beykoz'da Ardahanlıların tek çatı altında toplanmasında tarihi bir rol oynayabilir...

2. KA yada KAİ komedisini oluşturmak isteyen arkadaşlar eğer dernekçiliğe hizmet etmek istiyorlarsa, KAİ komedisinin bitmesini istiyorsalarsa, Mürsel Ekinci gibi dernekçiliğe önemli hizmetleri dokunan Karslı arkadaşların Beykoz Karslılar Kültür ve Dayanışma Derneğinin kurulması için yardımcı olmaları lazım.

Karslılar kendi adları ile dernekleşmeye karar verirse Beykoz Merkezli İstanbul Ardahanlılar Derneği olarak bu arkadaşlarımızla ortak binadan, ortak etkinliklere, ortak yönetimlere kadar her tür desteği sunacağımızı ve birlikte hareket edeceğimizi herkesin bilmesini istiyoruz...

Aksi durumda Ardahanlılar zamanla örgütlenmeleriyle oynayanlarla  her alanda bağlarını kesecekler. Kişisel egolarını tatmin için yola çıkanlar toplum tarafından afaroz edilecek. Tolumsal anlamda yanlızlaşacak ve biteceklerdir...

 

BEYKOZ DERNEKLER BİRLİĞİNE ÖNEMLİ BİR GÖREV DÜŞÜYOR

İL DERNEKLERİNDE OLUŞAN EYKOZ DERNEKLER BİRLİĞİ SINIRI BELLİ OLMAYAN BİR-İKİ İLİN ADINI KULLANARAK ORTAYA ÇIKAN HİÇBİR DERNEĞİ TANIMAMALIDIR. Aksi durumda bu yapı büyük zarar görüp dağılır. Beykoz'da dernekçilik rayından çıkar...

 

 

BÖLGE BAZINDA STK'LAR KONFEDERASYONA GİDİYOR...

 

Dernekçilik alanında Kars-Ardahan-Iğdır'a hizmet etmek isteyenler söylemlerinde samimi iseler, Kars ve Iğdır'ın Ardahan gibi il derneklerini ve federasyonlarını kurmaları için yardımcı olurlar. Bu illerin ayrı ayrı derneklerini ve federasyonlarını kurmaları için çalışma yaparlar. Bu federasyonlar İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa gibi bölge nufüsunun yoğun olduğu yerlerde oluştuktan sonra bir araya gelip konfederasyonlarını ortaya çıkarırlar.

 

Bölge bazında Birlik, bütünlük, güç bu anlamda ortaya çıkar. Ama dernek kaçkınlarının böyle büyük projeleri ruhları duymadığı gibi böyle bir çalışma da asla yapmazlar. Onlar için önemli olan kendi kişisel egolarını tatmin etmek. Beykoz'da 2.KA yada KAİ peşinden koşanlar  Ardahanlılar  adlarıyla oynanmasına  asla izin vermeyecekleri gibi oynayanları da tefe koyarlar, iyice rezil olurlar, bir basın mensubu, bir dernek başkanı ve bir hemşeri olarak bu hataya düşenleri şimdiden uyarıyoruz.

 

BÖLGE İŞ DÜNYASI ÖRGÜTLENMEDEN LOBİ yada  ÜST  ÇATI  OLUŞMAZ

 

Bölge İl dernekleri kendi adlarıyla kurulup federasyonlaşmaya doğru yol alırken, bölge iş dünyamıza da tarihi önemde bir sorumluluk düşmektedir.

Bölge iş dünyası  Kuzeydoğu Anadoluyu (Kars-Ardahan-Iğdır-Ağrı) içine alacak şekilde  örgütlenmeli gerekirse bu illere Artvin'i de katarak bölge lobisinin ekonomik ayağını sağlam temeller üzerinde yükselmesini, oturmasını sağlamalıdır.

Bu konuda ortaya çıkan İstanbul merkezli (Kars-Ardahan-Iğdır Sanayici İş Adamları Derneği) KAİSİAD önemli etkinliklere imza atmasına rağmen yönetimi bu hedefi gerçekleştirmekten hala uzak. 

KAİSİAD bu ağır yükü kaldırmak istiyorsa en azından 30 kişilik bir yönetim kadrosu ile ortaya çıkmalı, ad'dan tüzüğe tüm Kuzeydoğu Anadoluyu Kapsayacak  bir yetkinliğe ve etkinliğe ulaşmalıdır.

Aksi takdirde iş dünyası açısından İstanbul metropolunde her ilçede bir araya gelen 3-5 kafadar çeşitli adlarla bol bol komedi oynuyorlar, bu komedi giderek artarak  alanı kapsar. 5-10 kişilik misyonsuz, vizyonsuz, gram fikri-zikri olmayan lobi kelimesinin anlamını bilmeyen komedyenler türedikçe türer. Bunlar Kars-ardahan-Iğdır'ı kurtarmaya çalıştıkça da bölgeyi nasıl batırdıklarının, bölge lobiciliğine nasıl darbe vurduklarının da farkında bile olamazlar.

Sonuç olarak iller ve bölge bazında il dernekleri kendi adlarıyla dernekleşmeli, federasyonlaşmalı. Süreç içinde bölge dernekler federasyonu yada konfederasyonuna gitmeli, İş dünyası da İstanbulda tüm bölgeyi kapsayacak şekilde lobi oluşturacak konuma ulaşmalıdır ki STK kaçkınları olur olmaz adlarla ortaya çıkıp illerimiz  ve bölgemizle oynanması durdurulmalıdır...

 

Yusuf  Sit -info@dkmhaber.com

 

 

DOĞU MEDYA-DOĞU HABER/ HABER ANALİZ

ETİKETLER :
Diğer STK-Dernekler haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA